Anna_feerie

Спрей для кучерів - знахідка для лінивих))

Спрей для кучерів - знахідка для лінивих))
Спрей для кучерів - знахідка для лінивих))
Спрей для кучерів - знахідка для лінивих))

За 5+ років на кучерявому методі я перепробувала купу різних видів стайлінгу: креми, гелі, кастарди, муси, пінки, навіть віск... Мабуть, єдиний продукт, якого я досі не мала в своєму арсеналі - це спрей для укладання. Чомусь я думала, що для мого хвилястого тонкого волосся спреї не будуть дієвими (просто не триматимуть завитки). Та спробувавши Phytorelax зрозуміла, що це дуже зручний та, найголовніше, швидкий спосіб надати ладу своїй кучерявій шевелюрі)).

Спрей для кучерів - знахідка для лінивих))

Спрей міститься у доволі зручній баночці з пульверизатором (яку я після закінчення засобу обов'язково залишу, адже хороші розпилювачі на вагу золота😁). Він підходить як для укладки після миття, так і для рефрешу, що доволі зручно.

Об'єм 200 мл, у мене виходить доволі відчутний розхід, та це скоріше через те, що постійно тепер користуюсь саме спреєм, відставивши свої гелі та муси на дальню поличку🙃. Текстура рідка, як водичка, аромат дуже приємний, як в проф.догляду за волоссям🤗.

Якщо говорити про склад, то з корисностей в ньому містяться:

💚 гідролізований кератин (про те, що таке білки та їхню роль для кучерів можна почитати ось тут: https://club.makeup.com.ua/post/39129/);

💚 пантенол - відповідає за зволоження та закриття кутикули, а також має фіксуючі властивості;

💚 гліцерин - ще один добре відомий зволожувач;

💚 екстракт бамбуку - має кондиціонуючий ефект, надає волоссю гладкості та блиску.

В якості фіксуючих інгредієнтів виробник додав полікватерніум та VP/VA copolymer. Серед спірних компонентів можу назвати лише alcohol denat., проте саме в спреях його використовують дуже часто, адже тут його функція - пришвидшити висихання, він швидко випаровується, тому його взаємодія з волоссям мінімальна.

Та я все одно не нехтую гарним зволоженням під час миття та обов'язково наношу незмивний бальзам/leave-in після, щоб нівелювати будь-який негативний вплив стайлінгу на волосся. За 2 тижні щоденного використання жодної сухості або посічених кінчиків не з'явилось, тож можу стверджувати, що спрей не шкодить довжині🤗.

Найбільше мені подобається зручність та швидкість використання: після миття волосся та змивання маски я наношу свій лівін, жамкаю волосся та на 10-15 хвилин вдягаю тюрбан з мікрофібри, щоб він увібрав зайву вологу.

Після цього знімаю тюрбан і наношу спрей, намагаючись рівномірно проробити весь об'єм зачіски. Далі роблю пшик на долоню, щоб пригладити волосся на маківці).

Потім починаю жамкати (притискати руками волосся від кінчиків до коренів, щоб краще сформувати завитки). Буквально за хвилинку я вже бачу доволі сформовані та пружні кучерики, які потім залишаю в спокої і сушу природнім шляхом (якщо укладати феном з дифузором, то буде ще більше пружності та об'єму, але зараз настільки спекотно, що волосся доволі швидко висихає і так - ну, я ж казала, що це про лінивий стайлінг))).

Після висихання волосся трохи жорстке і зафіксоване (це називається каст), щоб його позбутися, треба акуратно пожамкати волосся знизу вверх і кучері стануть рухливими та м'якими🤗.

Що мене здивувало, окрім гарного окреслення та підкручення завитків, я ще отримала гарну текстуру нижнього шару волосся. Думаю, багато кучерявих дівчат мають таку ситуацію, коли волосся на різних ділянках веде себе не однаково, наприклад, в мене нижній шар майже рівний (в когось навпаки). І ось саме з кератиновим спреєм Phytorelax максимально легко окреслити саме цю неслухняну частину моєї шевелюри)). Думаю, це завдяки текстурі та нанесенню - адже засіб потрапляє на більшу поверхню волосся, ніж це роблять муси або гелі🙃.

Можу щіро рекомендувати всім кучеряшкам, а особливо тим, хто не любить витрачати на зачіску багато часу - це максимально зручно та ще й не треба нашаровувати кілька засобів, щоб отримати бажане підкручення, блиск та фіксацію😍.

P.S. Якщо ви тільки починаєте шлях до своїх ідеальних кучерів, ось тут можна подивитись відео-туторіал, як я роблю укладку: https://club.makeup.com.ua/post/31360/

Також за тегом #feerie_curls можна знайти багато інформації про хороші маски, кондиціонери, стайлінг та навіть самостійну стрижку кучерів в домашніх умовах)). Всім гарних завитків та тільки good hair days!)