Чому олійки для волосся не допомагають?
Не вдається утихомирити/оформити кінчики, завжди пухнасті і виглядають сухими? Є рішення.
Припиніть на пористому волоссі використовувати олійку, особливо, якщо ви під неї не кладете ніякі незмивні молочко/крем. Своїми ж руками робите своє пористе волосся ще пухнастіше/сухіше.
Масло = плівка на волоссі, яка не дає можливість волоссю ні віддати свою вологу (що добре), ні взяти щось ззовні. Бо всередину волосся масло ніяк не потрапляє, занадто велика молекула (є винятки, я про них чудово знаю, і про кокосове, і про молекулу олаплекс і тд і тп. Пишу зараз просто в загальних рисах, щоб пояснити свої висновки щодо цього). Силікон по суті те саме (силікон це не погано).
Проблема в тому, що більшість дівчат використовують олійки як єдиний незмивний атрибут догляду (зараз кажу тільки про пористе/сухе волосся). І ось щоб запечатати волосся плівкою, потрібно спочатку туди покласти якесь зволоження. А так виходить, що волосся, в якому і так мало вологи ще й запечатують в такому стані. Згодом воно лише гірше стає.
За своїм досвідом скажу, я проти масел у чистому вигляді та проти дешевих продуктів, які складаються виключно з силіконів. Всі вони дають просто «ефект», тому що покривають волосся плівкою, але в довгостроковій перспективі це вбиває волосся, роблячи його сухішим/пухнастим/більше сплутаним. При цьому я не проти додавання масел або силіконів в засоби, але коли решта складу насичена доглядовими компонентами.
Спочатку молочко, потім масло, а ще можете замінити молочко більш насиченою текстурою - крем, наприклад. І тоді взагалі можна без масел і кінчики будуть у порядку 👍🏼
Ну а далі, ловіть добірку засобів, з якими я добре знайома і діліться в коментарях вашими улюбленцями 🫶🏻
Коментарі (0)