Pilirina 💛💙

TOM FORD White Patchoulі: аромат-знятість, який назавжди лишиться у моєму серці

TOM FORD White Patchoulі: аромат-знятість, який назавжди лишиться у моєму серці
TOM FORD White Patchoulі: аромат-знятість, який назавжди лишиться у моєму серці

Навіть цитує як геній…Том Форд - один із найзнаменитіших американських дизайнерів сучасності, який не любить багато говорити про себе – результати його роботи набагато красномовніші.

Колись він залишив посаду креативного директора Gucci та у 2005 заснував будинок моди TOM FORD BEAUTY, до речі, косметичне виробництво якого зараз належить Estée Lauder Companies Inc. До речі, в чи знали ви, що Black Orchid був першим ароматом, проданим під брендом Tom Ford Beauty у 2006 році?

Але зараз поговоримо про інший аромат, який вважається занятістю, але його ще можна піймати навіть на полицях відомих мереж за шалені гроші.

У 2008 році маестро подарував світу шипрово-квітковий аромат White Patchouli.

О, це був бум! Адже вперше парфумоманіяки побачили пачульний аромат, який пахнув не сирим підвалом, а ніжною тендітною легкістю і статусністю на фоні кремових троянд та білих квітів.

Прочитаємо аромат по нотам? 🎶

Верхні: білі квіти, бергамот, коріандр, півонія

Середні: амбретта, жасмин, ладан, пачулі, троянда

Базові: дерев'яні ноти

Що відчуваю я?

Це аромат як я люблю - у найкращих традиціях старої парфумерної школи.

Уявіть картину: посеред свіжого, прохолодного, осіннього лісу лежить забальзамована кора дуба на основі якої лежить охапка вологих білих квітів, притрушена коріандром, з яких повільно стікають краплі ранкової роси, политі олією маслянистого, холодного пачулі. На цей тандем інколи повіває легенький свіжий вітерець, який грає у повітрі, наче з хмаринкою, із димом від церковного, присолодкуватого ладану. Так, на загальному фоні чути гірчинку від цедри бергамоту та коріандру. Але вона прекрасна!

І все це розпливається у повітрі шаленим благородним шлейфом, який відчувається звідусіль: коли прохолодно - більш відчуваються пачулієво-деревні ноти, стає тепліше - білоквітково-бальзамічні.

Я б не назвала аромат ніжним. Скоріше бальзамічно-вологим. Серйозний, елегантний, статусний. Чомусь не уявляю його на жінках із розтріпаним волоссям, одягненими у гранж-лук і припилених конверсах. Чистий унісекс. Бачу на статусних чоловіках на фоні їх крутих тачок бізнес-класу.

Але до цього аромату потрібно ольфакторно дорости. Підійде досвідченим носам, які цінують олдскульну нішу з позначкою prive.

Хотілося б написати, що White Patchouli пасує до сезону ранньої весни й прохолодної вологої осені, але це не так. Влітку він незвичайний, більш квітковий і на мені чомусь сидить ближче до шкіри, у прохолоду - благородний шипровий шлейф викручується на всю гучність і розноситься на кілька метрів довкола, збираючи компліменти перехожих.

Люблю, ціную кожну краплю свого залишку, який вже припав пилом на моїй ароматній поличці і дуже боюся, що коли White Patchouli побачить дно, я вже його ніде не знайду. Якщо знайдете - подивіться на дно флакону і зрівняйте з моїм старожилом щоб не натрапити на підробку.

А у вас є подібні аромати-знятості, які ви найбільше цінуєте у своїй колекції?

І чи любите ви пачулі так, як люблю його я?

Прикріплю вам сучасних пачулієвих улюбленців на які варто звернути увагу, якщо ви любитель цієі нотки в піраміді.