Аna

7 моїх правил захисту від сонця

7 моїх правил захисту від сонця

Цього літа я не планую купувати засоби з спф. Спробую використати до кінця все, що є. Такий собі сонцезахисний poject pan 😂

Нагадаю, що тестую засоби на нормальній, схильній до сухості шкірі 35+. Є невеличкі вікові зміни, зморшки та шалена схильність до пігментації, бо шкіра світла. Припускаю, що другий чи третій фототип.

Буде всяке: дешеве, дороге, іноземне, дитяче...

Це передмова до публікацій про мій досвід використання косметики з спф. Тому зараз розповім, як взагалі захищаюсь від сонця. І на першому місці у мене далеко не креми.

0. Уважно ставитись до стану шкіри. Під час чекапу звертати увагу лікаря на проблеми шкіри та зміни, яких зазнають родимки. Цікавитись актуальною інформацією щодо профілактики раку шкіри. Хай нас усіх береже Бог, але і самі будьмо обачними.

1. Не засмагати. Так, я позбулася звички лежати на пляжі біля води під сонцем у купальнику з мотузочків. Такий тип відпочинку нам привили старші покоління. Сучасні дослідження доводять, що так ми просто юзаємо захисні ресурси шкіри, отримуємо шкідливе випромінювання, якого могли б уникнути. Я ходжу на пляж поплавати, поспілкуватись, насолодитись природою, змінити обстановку. Що завгодно, але не засмагати. Сюди ж віднесу закриті купальники, надаю перевагу саме їм.

2. Довгий одяг. Так, не мікро-шорти і маєчка під груди. А саме довгі штани чи спідниця, легка блуза чи сорочка з довгими рукавами. Матеріали здебільшого (але не виключно) натуральні - льон чи бавовна. Тканини - найтонші, які можу знайти та дозволити собі по бюджету. З мого досвіду жоден крем не йде ні в яке порівняння по рівню захисту зі звичайною сорочкою.

3. Капелюшок, кепка, панама, солом'яний бриль. Це наразі мій основний захист від сонця для обличчя. Сюди ж - розпущене волосся. Помітила, що воно класно захищає від сонця шию, вуха та периферію обличчя.

4. Не шастати під сонцем без потреби. Більшу частину життя я проводжу у місті. І навіть там є ризик отримати опіки. Тому за загальним правилом намагаюсь не бути на сонці влітку з 10 до 17 години.

5. Слідкувати за UV-індексом. Показник можна знайти в інтернеті для вашого регіону. Якщо рівень від 1 до 3, можна вигуляти міні-спідницю без додаткового навантаження на шкіру.

6. Хороші сонцезахисні окуляри. Ще не спростували тезу щодо шкідливості дешевих окулярів з найближчого базару. Наче вони затіняють око, зрачок трохи розширюється і в око потрапляє більше шкідливого випромінювання, ніж коли просто щуритись від сонця.

7. Креми. Нарешті ми до них дійшли!

Можна заперечувати твердження, наведені вище. Комусь довгий одяг може здаватись негарним, хороші окуляри - дорогими, в головних уборах - жарко, графік роботи змушує знаходитись на вулиці. А море взагалі бачиш раз на 3 роки, тому гріх не повалятися на пляжі. Всі думки щодо захисту від сонця мають місце бути.

На мою думку, треба віднайти баланс: прийняти неминуче (ритми життя, широту регіону проживання, фототип шкіри, принципи щодо зовнішнього вигляду) і підсилити захист там, де його можна комфортно підсилити.

7 наступних публікацій будуть присвячені сьомому пункту пого списку - кремам від сонця.