Anna_feerie

Фантастичні звірі та де на них набратись стільки масла ши))

Фантастичні звірі та де на них набратись стільки масла ши))
Фантастичні звірі та де на них набратись стільки масла ши))

Думаю, в кожного бували ситуації, коли улюблені косметичні баночки ставали об'єктом зазіхань від домашніх - шампунь прийшовся до душі мамі, помаду постійно позичає сестра, а чоловік раптом оцінив, що твій крем для обличчя набагато краще прибирає подразнення, ніж його лосьйон). Так ось, у мене ситуація трохи нетипічна - бо в мене собань, який надзвичайно любить все косметичне і постійно намагається облизькати креми/гелі, якими я намастилася😆.

Крім цього, сам він також потребує догляду (бо в песиків лапки постійно страждають: влітку від гарячого асфальту, взимку - від хімічних реагентів). І я не використовую для нього абсолютно нічого, що містить синтетичні домішки. Чому? Правильно, бо він то все з'їсть)). Спробувавши одного разу намастити його подушечки своїм маслом ши, я зрозуміла, що тепер улюблений продукт закінчуватиметься в рази швидше🙃.

Фантастичні звірі та де на них набратись стільки масла ши))
Фантастичні звірі та де на них набратись стільки масла ши))

Взагалі можу без перебільшення сказати, що масло ши (або карите) - це моє найулюбленіше серед усіх (пробач мені, кокосику)). Я завжди шукаю його в кремах для обличчя, масках/бальзамах та кремах для волосся, а також в догляді за руками, ногами і тілом.

Недарма його називають "жіночим золотом", адже його цінні властивості неможливо переоцінити:

💚 зволоження - олеїнова кислота в його складі сприяє підтримці зволоженості та еластичності епідерміса, а також перешкоджає випаровуванню вологи;

💚 живлення - шкіра завдяки насиченій текстурі стає напитаною та сяючою;

💚 захист - завдяки вмісту вітаміну Е та природного латексу масло ши створює на поверхні шкіри захисну плівку, яка утримує вологу та при цьому захищає від негативного впливу УФ-випромінювання та інших факторів навколишнього середовища;

💚 підтримка молодості - жирні кислоти стимулюють кліткову регенерацію, синтез колагену та еластину, що забезпечує пружність та еластичність нашої шкіри. Вітамін Е виступає як антиоксидант, сприяє відновленню пошкоджених ділянок, в той час як вітамін А стимулює регенерацію фібробластів, завдяки чому розгладжуються мімічні заломи.

До речі, раніше медицина використовувала карите в лікувальних цілях - а саме як заживлюючий засіб для легких опіків та ран.

Масло від Najel привабило мене тим, що воно на 100 % органічне та не містить домішок. Крім того, виробник зазначає, що сировина екологічно чиста та має необхідні сертифікації.

По консистенції це твердий батер, який не тане навіть в +40). Колір трохи жовтуватий (як вершкове масло). Аромат мені дуже подобається, навіть здається, що там є нотки какао, але звісно, це суб'єктивний момент і кожен по різному сприймає запахи. Я ж люблю натуральну косметику, тому мені таке довподоби🥰.

По-перше, це ідеальний зволожуючий засіб для шкіри, що потребує відновлення: сухі лікті з шелушінням стають гладенькими буквально після 1-2 застостувань, потріскані на морозі руки швидко заживають.

По-друге, це найпоживніший бальзам для губ - завдяки йому вуста позбуваються від лущень/подразнень🤗, стають гладенькими та навіть трошки візуально збільшуються зв об'ємі)).

При цьому текстура, що спочатку здається доволі жирною, швидко тане від тепла рук, легко наноситься та швидко вбирається, залишаючи лише зволожену напитану шкіру без натяку на жирність.

Насправді це ціла епопея, адже, як я зазначила на початку свого допису, він страшенно любить поласувати всякими кремчиками). Тому для догляду за його лапками, я чекаю, коли він ляже відпочивати, потім акуратно змащую подушечки, в той час як чоловік гладить собанечку та відволікає від смачного аромату😅.

Так ми розважаємось хвилин 10 (або наскільки вистачить сил), а потім, якщо пощастить, то псин засне, а якщо ні - смачненько скуштує цінне, як золото, масло)). Але навіть в такому випадку результат дуже хороший, шкіра лапок пом'якшується, зникають ділянки з ороговінням, заживлюються подряпини від кирців.

Ось такі у нас сімейні б'юті-ритуали🥰. Як я кажу: власники домашніх улюбленців працюють для того, щоб купувати пухнастикам найкраще😁)). Дякую вам за увагу, бажаю здоров'я та завжди щасливих собань та котиків!)