saybeautyk

Bibliotheque de Parfum | Bestseller Set

Я дуже давно хотіла познайомитись з українським парфумерним брендом Bibliotheque de Parfum - мені дуже подобається візуал їх флаконів, що виглядають витончено та естетично, дещо вінтажно.

Хотіла спробувати аромати Lost in Bali та Lovе is a drug, але випала нагода спробувати саме сет семплів-бестселерів.

Люблю знайомитись з новими ароматами, але часто не всі мені підходять, тому пробники - це чудовий варіант для таких примхливих, як я.

Семпли зберігаються у мініатюрному тубусі благородного синього кольору, додатково були всередині обгорнуті ще папером. Сам тубус я однозначно залишу в майбутньому і буду в ньому щось зберігати також.

Мені подобається, що кожен семпл має на собі наліпку, на якій вказана не тільки назва аромату, а ще і його піраміда - це дуже зручно.

Сет включає в себе 5 ароматів:

🪵Ultimatum

🍒I want

🍋Nirvana

🌸Page 69

🪷Memoirs of Geisha

Кожен із них має свій характер і своє звучання, розкриття, тож почнемо розглядати семпли в тому порядку, в якому я їх тестувала.

Аромат-унісекс, що на мій ніс іде ближче в чоловічий нахил.

Піраміда:

– жасмин

– ірис

– амброксан, Iso E Super

Я вже колись розповідала про молекулу Iso E Super, яка дає в парфумерії аромат чаю, тому зупинятись на цьому не буду. Перейду конкретно до аромату.

Nirvana стартує доволі гучно і терпко, для мене було аж занадто перші 5-10 хвилин. Мені здавалось, що аромат однозначно чоловічий і все тут, але послухавши його далі, я змінила свою думку.

Через хвилин 20 мене оговтав цитрусовий шлейф, що чимось нагадав мені аромат Acqua di Gioia. Так само стрімко парфум знову змінив своє направлення і ось через годину я вже слухала на зап'ястку той самий аромат чаю, який багато хто так любить в парфумерії. Зелений міцний чай у заварнику, що постояв вже добу - саме так в базі звучить Nirvana. Ось тут він вже став справжнім унісексом - свіжим, підходящим на будь-яку пору року та подію.

Цей аромат саме для поціновувачів мильних, чистих запахів. Я відношусь до такої категорії людей і мене хлібом не корми, а дай нанести на себе щось із запахом порошку, тому Memoirs of Geisha припав мені до душі.

Піраміда:

– бергамот, водяний жасмин, іланг-іланг, трава

– дамасська троянда, лілея, листя фіалки, персик, квітка груші, білий геліотроп

– амбра, боби тонка, ваніль, кашемірове дерево, кокос, цукор, ебенове дерево

З самого старту цей аромат звучить з нотами тієї самої мильної чистоти, яку я так люблю, але ще з терпкими відголосками. Він настільки збалансований у кінцевому своєму звучанні, що я не можу розкласти його на ноти і виділити якусь одну з вказаних у піраміді. Парфум звучить цільно.

Він також змінюється з часом, але не настільки сильно, як попередній. В базі знову стає терпкуватим і замиленим, що чудово підходить на літню пору.

Стійкість у цих двох ароматів на моїй шкірі - приблизно 3 години, після чого вони стихають і вимагають поновлення.

Секс та й годі 🤭 саме так для мене звучить цей тягучий вишнево-пряний аромат.

Піраміда:

– вишня, лікер, гіркий мигдаль

– вишня, слива, турецька троянда, жасмин самбак

– ваніль, пачулі, кориця, бензоїн, гвоздика, білий кедр, ветивер, сандал, перуанський бальзам, боби тонка

Саме ці ноти - одні з найвпізнаваніших у світі, і хоч вони занадто "популярні" серед жінок, я все одно являюсь фанаткою даної піраміди.

Протягом всього часу звучання мене не покидає цей вишнево-черешнево-сливовий шлейф в поєднанні зі спеціями, що ніби сповільнюють аромат, роблять його густим і тягучим, як джем.

Це аромат для побачень з чоловіком і пристрасних поцілунків за закритими дверими - я дуже люблю його і відчуваю надто привабливим. Можу носити навіть зараз, влітку, але все ж таки більше раджу на холодну погоду.

Стійкість чудова.

Аромат однозначно не для всіх - загадковий, стильний, насичений, нетривіальний, запаморочливий - це все про нього.

Піраміда:

– гіркий апельсин, карамель, червоні ягоди, тютюн

– лілея, орхідея, тубероза

– ваніль, моної, пачулі

Я не могла додуматись, на який же парфум схожа ця піраміда, але потім зрозуміла, що це 🤭 даний аромат можна або любити, або ненавидіти - третього не дано.

Мені тут відчувається зі старту легкі саме карамельно-вершкові акорди з ноткою тютюну для кальяну, якогось дійсно ягідного.

Я обожнюю білоквіткові аромати, а поєднання туберози і маної звучить прямо кришезносно - так солодко, манко, грайливо, що саме ось цей семпл став для мене найкращим з усіх пʼяти і саме в нього я закохалась до такого ступеню, що хочу флакон хоча б 16 мл.

Багато хто описує цей аромат як затхлість, гнилі квіти, каналізація і всі інші подібні аромати - але ні, тут нічого з цього немає! Як на мене, він прямо таки дуже ніжний і водночас зухвалий. Не кожна наважиться його на собі носити, але якщо подружитися, то розлучитися більше не вийде - справжній наркотик🖤

Ще один аромат про карамель для мого носу, але вже не таку вершкову, як у попередньому парфумі.

– шафран, жасмин

– сіра амбра, деревний бурштин

– білий кедр, ялинова смола

Шафран може для багатьох давати ноту йоду, запаху поліклініки чи бинтів, але мої рецептори взагалі не чують подібних ароматів.

Я чую тут тягучий палений цукор, який тільки-но зняли з пательні і він тут же починає твердіти.

Це дійсно аромат тих самих карамельних півників на деревʼяній паличці, які були популярними років 20 (а може і більше) тому.

Багато паленого цукру - саме це я відчуваю тут і більше нічого. Такий аромат ще схожий на той, що утворюється, коли роблять солодку вату) памʼятаю цей запах з дитинства, коли в парку атракціонів стоїш і чекаєш своєї черги, а навколо окутує солодкий аромат, від якого все злипається.

Він буде надзвичайно красиво звучати в холодну пору, на морозі - тоді солодкавість буде гармонійною і не такою кричущою, а більш спокійною і прийнятливою для нюхових рецепторів.

Загалом знайомство з брендом Bibliotheque de Parfum пройшло доволі вдало, і я виділила для себе улюбленців. Перерахую їх за своїми вподобаннями:

1️⃣Однозначно білоквітковий Page 69, що вкрав моє сердечко 💔

2️⃣Ділять між собою Ultimatum та I want. Різні, але подобаються однаково. Зимові і важкуваті, але які ж солодкі та звабливі💕

3️⃣ Memoirs of Geisha - красивий чистий аромат, але мені трохи не вистачило у ньому легкості до повного ідеалу. Думаю, що залишок семплу точно використаю до кінця літа🫧

4️⃣Nirvana для моїх рецепторів виявився різкуватим і довго розкривається на шкірі до того стану, що мені подобається в якості аромату на собі (міцний зелений чай).

Але чомусь саме цей парфум мені дуже сподобався у якості аромату для оселі - шлейф, що лишився після нанесення у кімнаті, мене зачарував і я дуже бережно попшикала парфум на штори 🤭в квартирі декілька годин стояв такий приємний свіжо-терпкий аромат, що тепер мені необхідний дифузор з цим запахом.

Тому якщо хочете познайомитись з брендом, але сумніваєтесь - беріть сет бестселерів. Серед них точно знайдеться саме той парфум, що припаде до душі і закохає в себе 🤍