LunarDemetria

Який манікюр зараз в тренді: топ-20 дизайнів

Який манікюр зараз в тренді: топ-20 дизайнів

Привіт!

Я досить давно роблю нігті сама. Саме тому я постійно шукаю нові ідеї манікюру, читаю величезну кількість статей на тему нових матеріалів та актуальних колірних рішень, а також дивлюся чималу кількість відео українських та іноземних нейл-блогерів. А днями моя подруга, що теж вирішила взяти свої нігті в свої руки, написала мені майже у паніці адже не знала, який манікюр зараз в трендах. І саме це наштовхнуло мене на створення цього допису. Я зібрала 20 найпопулярніших дизайнів на будь-який смак, серед яких кожна зможе найти щось цікаве для себе. Я навіть додам від себе кілька матеріалів та аксесуарів, якими користуюся сама. Тож почнемо?

Створити гарний манікюр неможливо без чіткої форми. І хоч я послуговуюся правилом зручності і залишаюся віддана своїй балерині, я добре знаю, які ж форми наразі є найбільш актуальними. Не так давно на піку був гострий квадрат, майже всі намагалися досягти ідеальних паралелей та кутів. Наразі ж він трохи поступився більш скругленим формам, таким, як мигдаль та овал. Але і для фанаток екстремальних нігтів знайдеться варіант – стилети, які без проблем можуть носити далеко не всі.

Якщо ж говорити про довжину, то спостерігається така тенденція: манікюри на короткі нігті є часто мінімалістичними та однотонними, довгі нігті здебільшого є максимально незвичайними, до того ж з'являється все більше тих, хто не боїться відрізнятися та робить різні довжини на двох руках чи навіть поєднує їх на одній.

Звісно, перш за все варто обирати свій комфорт, тому не треба за звички носити невелику довжину намагатися наростити довгі стилети, або ж змінювати комфортний квадрат на мигдаль. В рамках експерименту це може бути вдало, та і якщо ти часто пробуєш щось нове – проблем не виникне. Але перш за все прислухайся до себе, не обов'язково робити якусь певну, навіть найпопулярнішу форму. Слідувати трендам можна і за допомогою кольору.

Нерідко можна зустріти ідеї ходових відтінків ледь не на кожний місяць. Але весь рік загалом теж має свою актуальну кольорову гаму. Ці варіанти є хорошим вибором незалежно від пори року та настрою і можуть варіюватися хіба що в насиченості та яскравості.

Тож, перш за все, не припиняє бути актуальним улюблений багатьма молочний та нюд. Це мінімалістичні рішення, що досить швидкі у виконанні. З 2023 року прийшов до нас барбі рожевий, з яким поки модний світ не готовий розставатися. На пік популярності дістався й синій, його різні відтінки та в принципі вся гама кольорів включно з фіолетовим. При цьому не втрачає популярності вже класичний червоний та бордо. Для любителів більш приглушених відтінків 2024 приготував гірчичний та оливковий.

Тому якщо ти любиш прості однотонні покриття – зверни увагу на ці кольори. Вони чудово виглядають у глянцевих та матових варіантах та є загалом досить самодостатніми. Але якщо ти все-таки любиш додавати яскравості в своє життя та на нігті – настав час поговорити про дизайни!

Чи бувало в тебе таке, що ти не можеш обрати один конкретний дизайн? 2024 дає змогу більше не мучати себе вибором та робити одразу кілька! Гарний манікюр може вийти при поєднанні різних варіантів однією колірною гамою, дотриманні якоїсь спільної тематики (я, наприклад, обожнюю трошки магічні варіанти, а також робила чисто Marvel-нігті). На контрасті з цим популярним можна назвати і мінімалістичний мінімалізм, в якому лише один з десяти нігтів є акцентним та яскравим. Можна, звісно, згадати і класику з її безіменними в дизайнах, але зараз, здебільшого, для цього обирається інший палець, типу мізинця чи вказівного.

Цей варіант дизайну переживає справжній американські гірки. Близько п'яти років назад він був дуже популярним, але потім поступово став майже антитрендом. Зараз же знову є актуальними повністю металізовані нігті (особливо срібні, золоті та рожеві), а також більш приглушені перлинні варіанти. З ними придумуються навіть нові техніки, тому якщо в тебе є старі залежі цього матеріалу – час його дістати. До того ж з'явилися рідкі втирки, не летючі палетки з пресованими пігментами і навіть гель-лаки із подібними ефектами. Якщо ж ти не хочеш вкривати нігті повністю – можна натерти лише якісь елементи, це теж є досить популярним.

Такий стиль перекочував до нас із азіатських країн, де він присутній досить давно. Нігті, які ніби вкриті желе або джемом, стрімко завоювали серця тих, хто любить достатньо ніжні та милі образи. До речі, для тих, хто тільки починає робити манікюр самостійно, це хороший варіант першого дизайну, адже тут цінується досить великий шар матеріалів.

Дуже гарний манікюр може вийти, якщо поєднати навіть досить нейтральний колір з об'ємними гелями. Ефект морської раковини, усілякі лінії та завитки, а також квіти – обирай що завгодно, або поєднуй все. Для тих, хто тільки пробує щось подібне хорошим рішенням можуть стати крапельки, ніби після води. Сюди ж відносяться і масивні декоративні фігурки, вони зараз по-справжньому на піку популярності та продаються майже всюди. Проте якщо ти маєш звичку під час нервів щось дерти – краще створювати об'єм саме гелем.

Здається, такий вид дизайну є безсмертним. Навіть тоді, коли леопард вирішили назвати манікюрним моветоном – на арену вийшов зміїний принт. А на початку 2024 року у майстрів майже на потоці були дизайни з тематикою дракона. Зараз же все це можна поєднувати, обирати будь-який варіант – усі вони є актуальними та підкреслять трошки дику натуру. Причому не обов'язково дотримуватися натуральності та намагатися підбирати близькі до природних кольори. Спробуй додати кольору та зробити свої нігті ще більш оригінальними.

Стрази теж для багатьох залишаються улюбленцями. У цьому році їх позиції не змінилися, іншим став лише колір. Якщо раніше більшість обирала для себе срібні класичні варіанти, то зараз їм на заміну прийшли кольорові. Це вже більше не святковий дизайн, навіть в повсякденних манікюрах нерідко можна зустріти десь маленьку інкрустацію, десь – 1 страз, а у інших – якісь фігурки, викладені з кристаликів. Сюди ж відносяться і перлинки, які теж досить цікаво виглядають.

Можна додати собі і більше ніжності, причому без зайвих витрат часу та зусиль. Бантики зараз просто розривають соцмережі, а малюються дуже легко. Більш мінімалістичний варіант чи пропрацьований, або ж навіть об'ємні фігурки – можна обрати те, що більше подобається і однаково бути на хвилі популярності. До того ж не треба хвилюватися і про колір такого декору, адже можна зустріти як темні, так і світлі варіанти, хоч здебільшого все ж останній домінує на руках у клієнтів салонів.

Неможливо не згадати і про класику – френч. Багато хто вже повністю відвернувся від нього, вважаючи застарілим. Але зараз він все-таки повертається, просто у досить незвичному форматі. Можна витрачати багато часу на виведення ідеальних вусиків та розрахунок правильної довжини краю. А можна зробити тоненький виділений кінчик, що також є видом такого дизайну. Якщо хочеться все ж більш звичний формат – можна спробувати зробити його якимось іншим кольором чи використати в якості підложки щось із яскравих трендових відтінків. До речі, спробуй об'єднати ці два варіанти та зроби мікрофренч яскравими чи пастельними лаками.

Раніше котяче око вже було дуже популярним серед майстрів, їх клієнтів та домашніх користувачів. Потім, поступово, такий варіант дизайну кудись зник. Але схоже, він пішов, щоб потім ще більш яскраво повернутися. Соцмережі сповнені різноманітними дизайнами з лаками такого типу, де блік сформовано у будь-яку іншу форму, окрім класичної полоски. Серце, лапка, квітка чи просто розсіяний варіант – все це виглядає неймовірно красиво. Паралельно з цим набрали популярність і світловідбивні матаріали, які дарують багатовимірний блиск. А деякі виробники вирішили об'єднати все це, створивши світловідбивне котяче око – той самий варіант покриття, що зробити досить легко, але відірвати погляд від якого просто нереально.

Чорний колір є класичним. Білий – теж. А якщо їх об'єднати? Вийде тренд 2024 року. Дизайни з поєднанням цих двох протилежностей можна зустріти у різних варіаціях: справжній Інь-Ян, шахівниця, вогники чи навіть квіти і гілочки. Усе це виглядає досить цікаво, привертає увагу своєю незвичайністю та відсутністю будь-яких інших кольорів. Якщо ж не хочеться повністю заповнювати всі нігті – можна використати ч/б разом з нюдом, створюючи дуже стильні варіанти манікюру.

Швидко набрав обертів і тренд з відсутністю кольору на якійсь частині нігтя. Це називається негативним простором і може виглядати досить цікаво у різних виконаннях. Так, прозорим можна залишити фрагмент у певній формі, наприклад, сердечко чи лінію. А можна створити поєднання з різноманітних ліній та яскравих кольорів, балансуючи їх таким чином. Обидва цих варіанти насправді досить прості у виконанні, але при цьому дуже ефектні.

Пам'ятаєш різнокольорові лінії, як на телебаченні, коли сталася якась проблема з каналом? Цю ідею можна перенести на нігті! Кольорові блоки можна з'єднати з попереднім трендом, або ж повністю заповнити ними всі нігті, створюючи справжній вибух кольору. До того ж тут є простір фантазії стосовно їх розташування та товщини, що дозволить навіть два майже однакових манікюри зробити досить різними.

Стрімко популярними стали дизайни і з космічною тематикою. І ось тут можна справді поекспериментувати, адже варіантів є величезна кількість. Намалювати планети, астероїди чи цілі галактики, створити туманності чи просто зірки – вибирай будь-що і ти не прогадаєш. А можна дотриматися мінімалістичності, скориставшись слайдерами з зірками та місяцем – вони теж підходять під тему.

Різноманітні написи на нігтях знов заполонили Pinterest. І це не дивно, адже у цьому році навіть манікюр може заявити про твою позицію стосовно життя чи певної проблеми. Цікаво виглядають поєднання фраз, цитати чи просто слова-девізи. Великим плюсом такого дизайну є те, що його можна виконати одразу трьома способами: відмалювати від руки, скористатися слайдером чи стемпінгом. А якщо хочеш – можеш поєднати їх, таким чином створивши трошки гранжевий манікюр.

Ідеї манікюру з квітковою тематикою можна знайти в архівах дизайнів ще 2010-х років. Але зараз вони все ж зазнали змін, на заміну досить схематичним флористичним мотивам прийшли цілі композиції або ж навіть великі наклейки з деталізованими промальовками. Це виглядає досить ніжно і може поєднуватися з будь-якими кольорами. До того ж на будь-яку пору року можна знайти щось своє, тож навіть взимку ти можеш мати букет квітів, тільки на нігтях.

Взагалі цей дизайн називається аурою, адже він справді схожий на те, як її пояснюють чи малюють. Але він дійсно дуже нагадує ще й рум'янець, тому називатимемо його і так, і так. Цей варіант можна робити в одному кольорі, поєднувати одразу кілька, додавати до нього стрази чи інші малюнки. Фактично, це водночас і самостійний дизайн, і досить нейтральний фон для інших. Цим він, напевно, і запав у душу багатьом, через що зараз є на піку популярності.

Неон вважається традиційно літнім атрибутом. Проте не обов'язково використовувати його тільки у спекотну погоду. Якщо поєднати його з нюдом – може вийти стильний та дуже гарний манікюр. Причому тут можна не стримуватися стосовно кількості кольорів. Ти можеш обрати якусь гаму, або ж використати ледь не всі можливі неонові відтінки, поєднуючи їх разом. Головне все-таки стримати баланс між нейтральним фоном та дизайном. Хоча можна і проявити креативність та зробити просто кислотні різнобарвні нігті.

Ти не вмієш проводити рівні лінії? Чи може для тебе складно створити коло чи квадрат на нігтях? Тоді твій вибір – абстракціонізм. Насправді, я жартую, адже щоб вдало поєднати різноманітні складові у такому дизайні – треба постаратися. Але фактом є те, що наразі такий манікюр є досить популярним, він фактично ні до чого не зобов'язує, але може допомогти поєднати непоєднуване, типу класичного білого френчу з яскравими, але не занадто кричущими акцентами.

А що робити, коли вибрати один колір неможливо? Зробити всі бажані! Скітлз-нігті зараз теж є дуже актуальними, причому виконати їх можна у величезній кількості варіацій. Створи яскраву райдугу, пастельну, або ж обери конкретні кольори з неї. А можливо ти надихнешся справжніми цукерками та нанесеш саме їх кольори на свої руки? У цьому дизайні можна погратися навіть з фінішем, залишаючи його глянцевим, додаючи матовості на усі нігті чи тільки на частину, або ж навіть створюючи малюнки топом. Це варіант для тих, хто не боїться яскравості та кому подобається дійсно виділятися. До речі, це гарний вибір дизайну для коротких нігтів.

Коли тобі хочеться додати трошки сміливості та зухвалості – можна спробувати зробити пірсинг. Але не на шкірі, а на нігтях. Варто розуміти, що не кожна зможе носити такий дизайн, ним досить легко можна зачепитися за щось. Проте у цього варіанту є велика кількість шанувальниць. Кільцями можна доповнити однотонний манікюр чи вже готовий дизайн. А якщо ти не боїшся об'єму – можна навіть спробувати штангу, такі варіанти ти теж можеш зустріти у соціальних мережах.

Звісно, тут далеко не всі варіанти трендових дизайнів. Ба більше, для кожної країни вони можуть відрізнятися. В Україні зараз досить часто можна зустріти патріотичні нігті, а в США дехто починає робити дизайни з кольорами республіканців та демократів, адже незабаром там відбудуться вибори. Але я спробувала показати саме найбільш популярні та універсальні рішення. Тож, сподіваюся, та знайшла для себе нові цікаві ідеї манікюру. Я ж дякую за прочитання та пропоную обговорити майбутні нігтики в коментарях ❤️