Ірина 🦋

Гурманська новинка 2023 року з нішевим ароматом

Я дуже люблю солодкі гурманські аромати, у моїй не маленькій колекції більше половини саме таких 😋

Цей аромат мене зацікавив, тому що його порівнювали у схожих з Lira Xerjoff про який я вже розповідала https://club.makeup.com.ua/post/35977/ та Bake Akro, обидва аромати є в мене.

Я вже давно не купую флакони ароматів, не розносячи перед покупкою пробник. Ось і з Devotion Dolce&Gabbana 🥮 моє знайомство почалося з пробника.

Парфумована вода Dolce & Gabbana Devotion є втіленням чуттєвого жіночого аромату із гурманським звучанням. Від першої до останньої нотки він відчувається, наче захоплива подорож смаків та відчуттів. Це особлива мандрівка для ваших сенсорних рецепторів. Вона пробуджує щастя в душі та захват, наче у сонячний ☀️святковий день. Іскринки та енергійності цій композиції надають контрастні верхні та нижні ноти. Лимонна свіжість та тепла ваніль знаходять гармонію, зливаючись із відтінками апельсинового цвіту.

Группа аромату: східні гурманські.

Випущено: 2023 року

Парфумер: Olivier Cresp.

Початкова нота: Зацукрований лимон 🍋
Нота серця: Панна-котта🍮, Квітка апельсину, Ром🥃
Кінцева нота: Ваніль🍦

Обʼєм: 1,5ml, 30ml, 50ml, 100ml

На старті я відчуваю зацукрований лимон, навіть скоріше це не свіжий соковитий лимон, а мармеладні лимонні часточки, наче в дитинстві, . Він створює кисло-солодкий старт композиції, надає їй особливих граней, що нагадує лимонний десерт 🍋 У серці до аромату додається зовсім легке звучання флердоранжу (він же апельсинове цвітіння). Його запах можна порівняти з ароматом жасмину, але з більш терпкими та трохи медовими відтінками. Крапелька рому 🥃 та паленого цукру як скоринка на крем брюлі 🍨. Кінцева нота огортає всю композицію ніжною вуаллю із теплими ванільними відтінками.

Аромат не змінюється, звучать однаково від початку до кінця, поступово стухаючи ваніллю. На початку шлейф досить відчутний. Стійкість на мені цього аромату теж хороша, більше 7 годин, я наношу його вранці перед роботою, і до кінця робочого дня все ще відчуваю на собі, шлейфу звичайно вже немає такого як на початку, але ті, хто знаходиться з вами близько, все ще можуть його почути.

Мені аромат дуже подобається, напевно, це було зрозуміло, якщо після пробника я купила флакон 😂

Тепер поговоримо про схожість ароматів. Devotion не є жодним із клонів ароматів, які я перерахую нижче, але напрям у них один

Lira Xerjoff більш ніжна округла версія, протягом свого звучання аромат змінюється та грає, в ньому немає ноти паленого цукру, її замінює солодка карамельна іриска 🍬. Плюс у ньому є лаванда🪻, якої немає в Devotion

Bake Akro чомусь зараз цей аромат не представлений на makeup, не можу залишити на нього посилання, хоча аромат є одним з популярних, і інші парфуми даного бренду є на сайті. З цим ароматом на мій погляд найближча схожість, аромат заявлений як унісекс, для мене це скажемо так, більш чоловіча/груба версія Devotion. Хоча сам парфум цілком собі унісекс, відмінно підійде дівчатам, але вже на відміну від минулих двох, можу собі уявити і на чоловікові 👩‍❤️‍👨.

Також на парфумерних форумах його ще порівнюють з Unknown Pleasures Kerosene. В Україні цей парфум практично не знайди у продажу. Він теж унісекс, в ньому вже є нота чаю ☕️, я його теж ношу, але все ж таки частіше його носить чоловік, у той час як я Lira або Devotion. Він шалено стійкий і шлейфовий, не зрівняється з іншими перерахованими ароматами, достатньо 1 пшика максимум 2, стійкість на весь день, навіть на ранок його чути з волосся та одягу.

Ще у порівнянні є Vanille Franck Boclet, так знову таки напрямок один, але для мене Devotion яскравіший і жіночий, має болєш відтінків у своєму ароматі.

A Sweet Pastry In Paris Zara за нього теж багато голосів у порівнянні, але цей аромат я ніколи не тестувала, тож нічого про порівняння сказати не можу 🤷🏻‍♀️

Якщо ви любите солодкі гурманські аромати, розкажіть, які ваші улюблені?