Невеликі експерименти з відтінком волосся | Тонувальна маска Рябина
Змішую відразу два відтінки: 047 Глибокий каштановий та 147 Шоколадно-коричневий
З цими масками я знайома не вперше, періодично беру відтінок 875 - попелясто русявий для надання своєму русявому волоссю холоднішого відтінку. Але цього разу мені захотілося приміряти на себе значно темніші відтінки.
Страшно не було, бо знаю маску по ефекту і стійкості. Тож розуміла, що у разі чого все одно змиється і немає причин для переживання.
До речі, бачила, що хтось таки помітив у дописі минулого тижня зміну кольору 🤭
Спойлер: цього разу склалося не все так гарно, як зазвичай 🥲 Відео відразу після тонування 👇🏻
Кожна тонуюча маска має 30 мл, випускаються у пакетиках, попередньо запакованих у картонні коробки.
У набір також входить інструкція і пара рукавичок. Саме те, що треба.
Формула маски містить і доглядові компоненти, тому обираю саме її, бо абсолютно не псує волосся (чи не псувала раніше 🤔, але про це згодом...):
🔸 екстракт горобини - зміцнює волосся
🔸 олія ванілі - зволожує і живить
🔸 олія мигдалю - додає блиску, запобігає ламкості
🔸 олія кави - підсилює глибину відтінку (у темних відтінках)
🔸 олія виноградних кісточок - інтенсивно зволожує (у «вогняних», червоних відтінках)
🔸 спеціальний фітокомплекс - турбується про шкіру голови під час тонування, не дає її пересушити і пошкодити
Про кожен відтінок. Змішую їх.
047 Глибокий каштановий
Саме цей відтінок мав теплий (рудий/кашиановий) підтон. З цим я прорахувалися, бо такого не люблю.
Однак з пакетика відразу отримую темну кремоподібну масу.
147 Шоколадно-коричневий
А це шикарний, темно-коричневий, майже чорний відтінок з фіолетовим підтоном.
Змішую у рівних пропорціях повністю вміст обох пакетиків, ретельно перемішую в одній тарі.
ПРОЦЕС І РЕЗУЛЬТАТ
Після того, як вимила шкіру голови і змішавши два відтінка маски, одягаю рукавички і приступаю до процесу нанесення.
Для цього саме щіточками для фарбування починаю ретельно профарбовувати корені. Згодом переходжу на довжину, а на кінчики наношу в останню чергу і зазвичай руками. Усе це прочесую.
Ви можете побачити насичений відтінок на волоссі з маскою. У висновку переміг теплий підтон і я навіть трохи злякалась, побачивши рижинку на коренях.
Витримую 30 хвилин і йду змивати маску ТЕПЛОЮ водою, без шампуню. До прозорості води темні відтінки мені не вдалося змивати (вода постійно тече з відтінком, навіть через 10 хв), тому хвилин 5 промиваю і закутую у рушник. Тут же і мінус: рушник фарбується, але відмивається не так складно, якби це була фарба...
Висушую, укладаю звичайним способом.
У результаті волосся дуже м‘яке, пряме і сяюче. Виглядає набагато здоровішим, ніж ДО та щільнішим за рахунок наповнення пігментом. Волосся розсипчасте і слухняності Такий ефект на моєму пористому волоссі дуже подобається.
Профарбувалося усе рівномірно, не пересушені навіть кінчики.
Профарбувалася шкіра голови, але не критично. Змивається наступним разом (за 1 миття).
Такий відтінок на мені стійкий зазвичай всього 3-4 миття, але як буде цього разу уже з першого миття вимився глибокий колір повністю, лишивши за собою легкий відтінок.
Наразі відтінок став значно світлішим, а рудий відтінок більш помітним.
А уже через після 6 миття голови я була зовсім не задоволена результатом. Волосся стало більш пошкодженим на вигляд і дотик 🥲 Більш пухке і неслухняне, почало плутатися, що не властиво моєму волоссю.
🙏🏻 Тому дівчатка, попрошу у коментарях поділитися б'юті порадами щодо швидкого відновлення волосся і які засоби допомогли досягнути гарного результату.
*досі не маю часу відповідати на коментарі (але сподіваюся скоро повернуся), проте з радістю прочитаю їх і буду дуже чекати, поради мені так потрібні
Коментарі (0)