stanisavva

Cacharel Noa

Cacharel Noa

Коли всі дифірамби вже заспівані любому серцю дивному японцю Comme des Garçons 2 (ласкаво запрошую до прочитання у моєму профілі), хочеться приділити увагу типово французькому парфуму – тихому і лагідному Cacharel Noa.

Створений у 1998 році легендарним парфумером Олівʼє Креспом, цей аромат є одним з найкращих роздумів на тему мускусу та білих квітів. А чого ще можна було очікувати від хлопчика з французького міста Грас, чий прадід займався вирощуванням жасмину і троянд? Тільки виключної парфумерії.

Що ж до модного дому Cacharel, він названий на честь маленької качки-тріскунки, що має прізвисько «кашарель» у Провансі. Засновник дому, Жан Буске, виріс у родині продавця швейних машин, тому з дитинства знав шиття. І хоча він встиг двічі побути мером комуни у французькій префектурі Нім, доля все вирішила заздалегідь. Вивчившись на кравця, Жан зрештою започаткував власний бренд одягу.

Вже у 1970-х роках Cacharel став затребуваним настільки, що наступним кроком, за традицією багатьох брендів, мав стати випуск парфумів. Ліцензію на створення ароматів для Cacharel отримав концерн L’Oréal. У 1978 році світ побачив парфум Anaïs Anaïs, улюблений і знаний досьогодні.

Згодом відбулись не менш легендарні LouLou (1987) та Eden (1994), про які я теж матиму радість написати, як про чарівних диваків, якими вони є.

Але сьогодні ніжно про ніжний Cacharel Noa.

Cacharel Noa

Коли я гадки не маю який парфум хочу одягти, рука рефлекторно тягнеться до Noa.

Мені імпонує парфумерія 80-х та 90-х років за складність підходу, увагу до деталей, дизайн флаконів. Флакон Cacharel Noa я впізнаю всліпу, буквально навпомацки. Все у ньому мʼяке та округле – аж до спрею, що нагадує пелюстку квітки. І якщо цієї ніжності замало, на дно флакону поміщено реалістичного вигляду перлину.

Направду, це ніжність у квадраті, виключна лагідність назовні й усередині.

Композиція аромату проста, але у цій простоті досконала. Букет білих квітів – конвалія, жасмин, фрезія, лілія. Трішки рожевих півоній та троянд для переливу. Зелені ноти збалансовують, дають вологого повітря та легкості. Все це, звісно, обрамлено білим мускусом, тому що без нього це рівняння не працює так добре. У базі сандал, ваніль, боби тонка. Вони тут слугують нам за солодкаву молочність.

Парфумерія знає багато схожих композицій, але Noa підкорює виконанням, своєю лірикою.

Так пахне повітря, коли раптом відчуваєш тонкий і ніжний аромат, а потім усвідомлюєш, що це пахнуть твої парфуми, і тихо посміхаєшся сама до себе, прикладаючись носом до запʼястка.

Це звучить інтимно, чисто, делікатно.

Чудовий в своїй універсальності, з легкістю здатний бути першим парфумом або одним на все життя, зрозумілий в своїй простоті, але не банальності – такий є на світі Cacharel Noa.

Діліться, будь ласка, своїми думками про цей парфум. Чи знаєте інші аромати від Cacharel, чи носите, чи любите?