Alina_Demchenko

Кров, спогади, пилок, деревина - що там ще в нішевій парфумерії ? Panouge Rose Agathe

Кров, спогади, пилок, деревина - що там ще в нішевій парфумерії ? Panouge Rose Agathe

Гучне звучання аромату, можна помітити навіть з розпилювача. Терпкий, гіркуватий з певним домінування герані, парфум показує, що він не легенький ароматик на кожен день, а саме нішевий представник, який явно здивує своїм звучанням. І я не помилилась в своїй висновках - це як мінімум незвично.

Після розпилення на руку , аромат розкрився пряно та голосно. Легка ефірність, трошки нагадуюча легку версію евкаліпт, трошки заглушила рапсодію чорного перцю і зробила його менш гострим. Нота яка відчутна відпочатку - герань. Вона майже грає соло, свіжо і характерно для звучання цієї ноти. Легкі зелені акценти повітрі і більш солодкі та м'які ближче до руки, створюють непоганий такий контраст, але доволі плавний.

При другому розпиленні, що б збільшити концентрацію так би мовими, я почала помічати і інші ноти, іншу гру. Для початку, в старті окрім перцю, присутня легка кисла нотка, не кричаща та доволі приємна. Ближце до руки, з'являється легка мильність, наче парфумованого мила. Герань в повітрі здається більш активною, а ось на шкірі, домінують інші, більш м'які ноти.

Через деякий час, під впливом нагріву шкіри, аромат починає приймати більш нейтральне звучання, хоча перець і герань нікуди не ділись. Ці дві ноти, я б назвала одними з основних, ті які доволі легко впізнати. Мильність, яка знаходиться біля шкіри, я б назвала навіть привабливою. Подібне звучання я б хотіла почути і навколо себе, а не тільки суміш герані. В ароматі присудня легка пудра, яка проявляється під кінець і робить аромат доволі ніжним, але ... тільки на шкірі, в повітрі - та ж сама герань. Піраміда у аромата доволі цікава і доволі складно уявляєма моїм мозком:

• Початкова нота: Елемі, Металеві ноти, Чорний перець. Елемі дає пряно бальзамічний відтінок цьому старту, зменшує гостроту перця. Перець відчутний одразу , але доволі м'яко завдяки іншим нотам. Металеві ноти для мене відчутні лише при певній температурі. В звичайному стані - їх забиває герань.
  • Нота серця: Герань, Зелені ноти, Ладан, Троянда. Герань, герань, герань ... Вона всюди, вона завжди відчутна. Яскравий аромат і якщо вас ця нота заспокоює і подобається, то впринципі аромат вам сподобається, якщо ні і вона викликає відразу - обходьте стороною . Ладан і троянда тут звучать гарно, але надто близько до шкіри і їх все одно перебиває герань.
  • Кінцева нота: Ебенове дерево, Мінеральні акорди, Шкіра. Ноти для мене впринципі зрозумілі, але не відчутні при певній температурі.

Але здавалось би, в чому спицифіка аромату ? Вся справа в температурі. Під час опису аромату, в мене панує доволі нейтральна температура, тоді коли аромати відкриваються більш рівномірно. Але варто змінити її - зміниться і аромат. Загадка в деяких нотах і підводить нас до першої думки , коли я протестила аромат взимку.

Кров. Це перше що я тоді відчула і саме ця асоціація закарбувалась в моїй пам'яті. Металеві і мініральні ноти, які сидять в піраміді в тандемі з геранью, яка додає терпкість і давало всім тестувальницям - присмак розсолу. Мій ніс пішов далі і в цій солоній і шкіряній базі відчув яскравий запах крові.

Окрім цього, аромат викликає суперечливі відчуття. Він наче і не сильно подобається, але викликає якусь певну ностальгічну картинку. Доволі реалістична герань і дає натяк на дитинство і вінтаж. З іншого боку, специфічність металевих і мінеральних нот лякає і душить. Стала би його носити ? Ні, однозначно ні. Вважаю я його цікавим з точки зору парфумерії ? Так, бо мій ніс мало чує щось доволі специфічне, що не викликає головну біль.

З Класифікацією аромату не зовсім згодна : він більше мінеральний, бальзамічний( чи свіжо пряний - тут складно ) і потім вже квітковий, бо саму герань я б віднесла більш до іншої категорії.

Що до статі ... Як на мене все ж таки більш чоловічий варіант, принаймні на жінці я не можу уявити.