Євгенія 👩

#beautystudymakeupclub

#beautystudymakeupclub

Всім привіт✌️

Мені дуже шкода, що досі запровадили уроки краси у школі, але тішить, що зараз ми маємо більше інформації і її з легкістю можна знайти в інтернеті). Тому, щиро вірю, що молоде покоління вже не буде мастити на обличчя соду, не буде робити масочки з їжі та локони на пиві🤣

Свого часу, я набила багато шишок, а тепер конвертую їх у 10 основних уроків краси):

  1. Забудь про білий консилер, якщо маєш темні кола та синячки під очима. Він тільки погіршить ситуацію. Обирай жовтий, пісочний або бежевий відтінок. Саме жовтий колір дуже класно нейтралізує синюшність, роблячи синці майже непомітними.
  2. Патчі під очі не є панацеєю від темних кіл. Раніше, я вірила в чудодійну силу патчів під очі, витрачаючи чималі суми на різноманітні бренди, при цьому зовсім не користувалася кремом для зони навколо очей. Згодом, зрозуміла, що патчі трохи зволожують, тонізують та знімають набряки, а от на синці не впливають ніяк, щоб не казав виробник) Краще купити дійсно гарний крем під очі, а патчі залиши в якості додаткового догляду на ранок).
  3. Ретельніше перевірять майстрів б'юті-сфери. Вибір кваліфікованого майстра – це як лотерея, але з великими ставками. Не завжди популярність і кількість підписників у соц.мережах є гарантією професіоналізму. На жаль, я маю гіркий досвід, коли через необережний вибір майстра отримала опік від лазерної епіляції, перещипані брови, пересушену шкіру через дьогтьове мило, та дізналася, що маю алергію на лідокаїн, коли він вже був введений в мій организм). Наразі, я плекаю своїх майстрів і якщо мені доведеться поміняти когось із них, то я зловлю справжню паніку)
  4. Регулярно стригти кінчики волосся - це не страшно). Колись я намагалася відростити довжнину волосся своєї мрії та щиро вірила, що якщо не стригти кінчики, то цей процес буде швидшим). В результаті отримала сухі, посічені кінчики, котрі постійно обламувалися та виглядали просто жахливо). Зараз стрижу кінчики кожні 3 місяці, волосся стало рости швидше + виглядає більш охайнішим та силінішим, тож регулярна стрижка кінчиків – це не міф, а необхідність для здорового волосся.
  5. Якщо хочешь незвичайних експериментів із кольором волосся - довірся професіоналу. Я вже розповідала та показувала своє диво-мелірування в домашніх умовах, воно було жовтим, а потім рижим. Результат - жахливий стан волосся + дуже довго та затратно було все це виправляти.
  6. Щоденне використання плойки та утюжка без термозахисту – це прямий шлях до пошкодженого волосся. Думаю, що тут навіть не потрібні пояснювання). У шкільні часи я просто спалювала волосся тим утюжком, якщо не рівняла волосся, то обов'язково робила гофре, у результаті - перепалена, суха довжина.
  7. Дотримуйся правил гоління. Не брити волосся на сухій шкірі - НІКОЛИ. У підлітковому віці я це робила доволі часто, а потім більше 3-х років ходила у джинсах, навіть влітку, бо були жахливі запалення та вросле волосся (огромезні чорні цятки на шкірі). Тут ще й пушкове волосся, яке я також прибрала бритвою у підлітковому віці, а зараз воно росте чорняче та жорсткюче, як у справжнісінького ковказського чоловіка).
  8. Не протирай шкіру кубиками льоду, навіть якщо він з ромашки. Таке я полюбляла робити на перших курсах універу, зранку, щоб освіжитися). Освіжалася, освіжалася, а потім опік отримала).
  9. Будь обережною з косметикою, що містить червоний перець. В принципі, кожен засіб краще тестувати перед використанням. Я написала саме про перець, бо він дуже часто зустрічається у доглядових засобах - це плампери, креми, лосьйони, шампуні, мазі...Я мала необережність використати крем з перцем від крепатури, звичайно ж без затесту, результат - пекельне печіння, шкіра почала покриватися пухирями, опухла і змити це все було просто неможливо. Благо, антигістамінні мене врятували, але після цього випадка завжди роблю тест на алергію).
  10. Здоров'я – головна інвестиція в красу. Здоровий сон, правильне харчування, фізична активність і позитивний настрій – це не просто модні гасла, а основа доглянутої зовнішності. Нестача якогось витамину в організмі може значно погіршити стан шкіри та загальне самопочуття. У моєму випадку – це було залізо, я на стільки ігнорувала свій стан, що отримала анемію, критично низьку вагу (бо нестача заліза дуже впливає на роботу ШКТ, через що я майже не їла), біло-синішну шкіру, висипи та непритомності. Тож, дівчата, бережіть себе! Не ігноруйте сигнали свого організму, регулярно відвідуйте лікаря і дбайте про своє здоров'я. Адже красива зовнішність – це наслідок здорового організму.

На цьому все, дякую за увагу💕