#beautystudymakeupclub
Beauty-знання, які я б хотіла мати раніше
Всім привіт ❤️
Догляд за собою,мабуть як і в більшості дівчат, в мене починався з маминою косметики) Не розуміючи ще що і до чого, в хід йшли усі засоби які були у ванній. Особливих проблем зі шкірою в юні роки в мене не було , тому шкіра була однаково гарною навіть після вмивання звичайним милом Dove. Але вже тоді я робила помилки , які я усвідомила лише з часом.
📌 Урок номер 1 - Природня краса
В юні роки я відчувала себе нев певнено без макіяжу . Здавалося ,якщо на обличчі немає косметики то я недостатньо гарна та не можу подобатися іншим. Подорослішавши, я зрозуміла що справжня краса це природня краса - чиста шкіра , доглянуте волосся, здорові зуби .
Зараз я часто виходжу з дому без макіяжу, я полюбила себе такою яка є , зі своїми найкращими сторонами та недоліками, і це не означає що я не доглянута та забила на себе.
📌 Урок номер 2 - завжди змивай макіяж та залишки доглядових засобів перед сном
Важливо змивати перед сном не тільки макіяж, а і залишки доглядових засобів таких як крем, сироватка та інше, підібравши для цього якісну пінку або гель для вмивання,який не буде сушити шкіру. Міцелярну воду також треба змивати. Зробити демакіяж лише міцелярною водою або спеціальними серветками і лягти спати - не правильно, такий спосіб підійде лише для екстремальних умов.
📌 Урок номер 3 - всієї косметики не купиш
Багато продуктів це маркетинговий хід, і гнатися за трендами не потрібно, а тим більше засмучуватися що в тебе чогось немає. Я завжди собі кажу фразу : Всієї косметики не купиш! Завжди будуть з'являтися новинки, якісь хайпові продукти. І краще знайти свої улюблені засоби та відкладати кошти на декілька дорогих , ніж постійно купувати і розуміти що в результаті це тобі не потрібно ( не подобається,не підходить)
📌 Урок номер 4 - SPF не тільки влітку
Багато часу в мене пішло на те щоб зрозуміти,що засоби з SPF потрібні не лише на пляжі щоб не обгоріти. Сонцезахисні креми - профілактика пігментних плям , веснянок, запорука більш молодої шкіри, і користуватися ними треба протягом всього року.
📌 Урок номер 5 - Доглядати потрібно не лише за обличчям а і тілом
Наше тіло також потребує догляду . Скрабування декілька разів на тиждень, лосьйони та баттери для зволоження та живлення. Раніше я пропускала цей етап.
📌 Урок номер 6 - сон та відпочинок найкращий бьюти засіб
Можна робити собі безліч косметичних процедур, але без гарного відпочинку та сну зовнішній вигляд буде бажати кращого. Тому варто давати собі можливість виспатися, тому що темні кола під очима ,тьмяна шкіра та стомлений погляд не прикрашають нікого.
📌 Урок номер 7 - Краса починається з середини
З часом я зрозуміла що більшість проблем зі шкірою - наслідки внутрішніх порушень. Тому спершу потрібно розібратися з власним здоров'ям,закрити дефіцити , а потім йти до дерматолога - косметолога лікувати шкіру.
📌 Урок номер 8 - не вищипуй брови!
На власному досвіді, відновити пошкоджені волосяні фолікули майже не можливо. Час швидкоплинний, тренди змінюються. Наслідки експериментів з бровами в юні роки досі зі мною.
📌 Урок номер 9 - вивчай склади та уникай шкідливих компонентів в косметичних засобах
Я намагаюся уникати особливо шкідливих складників в косметичних засобах. Декілька років я користуюся лише натуральними дезодорантами без солей алюмінію. Для тіла обираю лосьйони з натуральними компонентами. Якщо купую щось з блискітками ( шиммером) звертаю увагу щоб вони були природнього походження.
📌 Урок номер 10 - увага до деталей
Манікюр та педикюр важливі, на руки звертають увагу більше ніж нам здається. Не обов'язково робити собі покриття, просто доглянуті руки та акуратні нігті додадуть впевненості.
Коментарі (0)