Кератин для волосся: недоліки та переваги
Кілька років тому я спробувала протирічливу процедуру кератинового випрямлення. Заходьте і дізнайтесь, чи залишилось волосся зі мною?
Я почну здалеку. У 17 років я піддалася тодішній моді і зі свого довгого/відносно прямого волосся зробила каскад. Досі не можу збагнути, як саме нова зачіска змогла так сильно вплинути на структуру пасм: вони почали закручуватись, стали пухнастими і неконтрольованими. Я використовувала люкс, масс маркет, домашні рецепти - намарно. Вийти на вулицю без укладки прасочкою? Ні! Потрапити під дощ? Фіаско! Я могла розслабитись і залишити у спокої свої локони тільки на відпочинку - там, де мене ніхто не впізнає.
Приб лизно такий вигляд мало моє волосся після відпочинку на пляжі, без прасочки, але із літром сонцезахисної олійки:
- (фото дворічної давнини)
Чому саме кератин?
Я могла би ще довго знущатись над волоссям прасочкою, але серце підказувало: ще рік і випрямляти буде вже нічого. І тут я серйозно замислилась над процедурою випрямлення. Вивчивши безліч відгуків, я вибрала кератинове випрямлення (не плутати з кератиновим відновленням – ефект від нього приблизно такий самий, як від дуже гарного салонного догляду – тобто на тиждень, а ще цей метод не випрямляє). У бік ботокса теж не дивилася – для мого травмованого багаторічними укладками та одноразовим освітленням волосся це все одно, що лікувати укус алігатора подорожни ком.
Що я очікувала від процедури?
- Можливість помити голову зранку та висушити її за 15 хвилин;
- Відростити довжину;
- Позбутись посічених кінчиків у майбутньому;
- Перестати скуповувати всі флакончики з позначкою “repair” (і вкотре переконуватися, що вони не можуть воскресити те, що померло).
- Відмовитись від стайлерів.
Як проходить процедура кератинового випрямлення?
Спеціаліста довго не обирала – його порадила колега. Працювала вона на засобах Luxliss. Процедура зайняла близько 3-х годин:
- Спочатку ми помили волосся шампунем для глибокого очищення (двічі). Це обов'язковий крок, він необхідний для того, щоб дістати з надр весь стайлінг і всі олії світу.
- Після цього надягли захисні маски та приступили до етапу кератинування. У процесі спеціаліст повинен дотримуватися золотої середини: і не пошкодувати кількість рідини, і не нанести занадто багато.
- З усією красою сидимо деякий час. Він варіюється в залежності від стану та структури волосся. У мене це зайняло 30 хвилин.
- Після майстер сушить волосся і починає дуже ретельно опрацьовувати кожне пасмо праскою (проводячи від 5 до 10 разів - враховуючи структуру/ступінь пошкодження волосся).
- Сучасні продукти не вимагають жертв: раніше з немитою після кератину головою потрібно було ходити три дні, сьогодні склад можна змити вже через 15 хвилин.
Враження після процедури
Через день після процедури кератину я помила і висушила волосся й у мене сталась істерика: куди подівся мій об’єм і як тепер із цим жити? Але за тиждень я до себе звикла, волосся стало більш об'ємним біля коренів. Вперше за багато років я змогла помити голову зранку і навіть не запізнилась на роботу! Це було дійсно щастя і я відчула неймовірну легкість.
Догляд після випрямлення
Після керативого випрямлення волоссю показано кератин. Тобто максимально добре будуть працювати шампуні/кондиціонери/маски, у складі яких є цей компонент. Моя майстриня подарувала мені набір мініатюр Luxliss, щоб я протестувала догляд і даремно не витрачала кошти на повнорозмірки. Однак мені не сподовся шампунь - волосся швидко бруднилось, було жорстким і тьмяним. Тому я згадала про Phytorelax Laboratories. Дуже люблю цей бренд і завжди повертаюсь до нього. Спеціалістка не наполягала на тому, щоб я використовувала безсульфатні шампуні, головне - якісна косметика. Але, на щастя, Keratina Reconstructor Shampoo містив позначку No SLES, тому я без остраху продовжила користуватись тим, що підходить мені на 100%.
Перший час моє волосся було м’якеньким, кінчики - доглянутими, тому додатково живити його олійками бажання не було.
Але через місяць-півтора кінчики стали більш сухими, тому я підключила “незмивашку” Olio di Argan Professional Hair Care Oil Treatment.
Важливо!!!
Кератинове випрямлення дійсно робить волосся слухняним і рівним. Але не треба думати, що воно буде таким без додаткових зусиль. Кератин у волоссі активізується під впливом тепла, тому не забуваємо про фен. Я вибрала для себе ще й браш від Olivia Garden - він полегшує укладку і при бажанні ним можна підкрутити кінчики.
Чи шкідливий кератин для волосся?
Негативні сторони кератину мені не відкрились. Вважаю, що процедуру хейтять ті, хто а) натрапив на поганого спеціаліста, б) лінується сушити волосся феном і нехтують рекомендаціями по догляду. Власне я процедурою була задоволена, волосся залишилось зі мною і виглядає ліпше, ніж на першому фото.
Моя друга процедура кератину
(через 6 місяців після першого вирівнювання)
Загалом за два роки я була на процедурі три рази, а після останнього вирівнювання минуло більше 7 місяців.
Я змінила колір волосся, змогла відростити довжину і привчилась робити зачіску тільки за допомогою фену. Звісно, у вологу погоду я маю халепу з пухнастістю і кудрява натура проситься назовні. Але точно можу сказати - кератин пішов мені на користь і я більше ніколи не повернусь до прасочки. Чи зроблю кератин ще раз, коли буде змога? Так, але тільки перед початком “вологого” сезону. Тому що влітку волосся гарно лежить до наступного миття.
Коментарі (0)