O’Ostah

Кератин вбиває/не вбиває волосся?

Кератин вбиває/не вбиває волосся?

Я почну здалеку. У 17 років я піддалася тодішній моді і зі свого довгого/відносно прямого волосся зробила каскад. Досі не можу збагнути, як саме нова зачіска змогла так сильно вплинути на структуру пасм: вони почали закручуватись, стали пухнастими і неконтрольованими. Я використовувала люкс, масс маркет, домашні рецепти - намарно. Вийти на вулицю без укладки прасочкою? Ні! Потрапити під дощ? Фіаско! Я могла розслабитись і залишити у спокої свої локони тільки на відпочинку - там, де мене ніхто не впізнає.

  • (фото дворічної давнини)

Я могла би ще довго знущатись над волоссям прасочкою, але серце підказувало: ще рік і випрямляти буде вже нічого. І тут я серйозно замислилась над процедурою випрямлення. Вивчивши безліч відгуків, я вибрала кератинове випрямлення (не плутати з кератиновим відновленням – ефект від нього приблизно такий самий, як від дуже гарного салонного догляду – тобто на тиждень, а ще цей метод не випрямляє). У бік ботокса теж не дивилася – для мого травмованого багаторічними укладками та одноразовим освітленням волосся це все одно, що лікувати укус алігатора подорожником.

  • Можливість помити голову зранку та висушити її за 15 хвилин;
  • Відростити довжину;
  • Позбутись посічених кінчиків у майбутньому;
  • Перестати скуповувати всі флакончики з позначкою “repair” (і вкотре переконуватися, що вони не можуть воскресити те, що померло).
  • Відмовитись від стайлерів.

Спеціаліста довго не обирала – його порадила колега. Працювала вона на засобах Luxliss. Процедура зайняла близько 3-х годин:

  1. Спочатку ми помили волосся шампунем для глибокого очищення (двічі). Це обов'язковий крок, він необхідний для того, щоб дістати з надр весь стайлінг і всі олії світу.
  2. Після цього надягли захисні маски та приступили до етапу кератинування. У процесі спеціаліст повинен дотримуватися золотої середини: і не пошкодувати кількість рідини, і не нанести занадто багато.
  3. З усією красою сидимо деякий час. Він варіюється в залежності від стану та структури волосся. У мене це зайняло 30 хвилин.
  4. Після майстер сушить волосся і починає дуже ретельно опрацьовувати кожне пасмо праскою (проводячи від 5 до 10 разів - враховуючи структуру/ступінь пошкодження волосся).
  5. Сучасні продукти не вимагають жертв: раніше з немитою після кератину головою потрібно було ходити  три дні, сьогодні склад можна змити вже через 15 хвилин.

Через день після салону я помила і висушила волосся й у мене сталась істерика: куди подівся мій об’єм і як тепер із цим жити? Але за тиждень я до себе звикла, волосся стало більш об'ємним біля коренів. Вперше за багато років я змогла помити голову зранку і навіть не запізнилась на роботу! Це було дійсно щастя і я відчула неймовірну легкість.

Після кератинування волоссю показано кератин. Тобто максимально добре будуть працювати шампуні/кондиціонери/маски, у складі яких є цей компонент.  Моя майстриня подарувала мені набір мініатюр Luxliss, щоб я протестувала догляд і даремно не витрачала кошти на повнорозмірки. Однак мені не сподовся шампунь - волосся швидко бруднилось, було жорстким і тьмяним. Тому я згадала про Phytorelax Laboratories. Дуже люблю цей бренд і завжди повертаюсь до нього. Спеціалістка не наполягала на тому, щоб я використовувала безсульфатні шампуні, головне - якісна косметика. Але, на щастя, Keratina Reconstructor Shampoo містив позначку No SLES, тому я без остраху продовжила користуватись тим, що підходить мені на 100%.

Але через місяць-півтора кінчики стали більш сухими, тому я підключила “незмивашку” Olio di Argan Professional Hair Care Oil Treatment.

Кератинове випрямлення дійсно робить волосся слухняним і рівним. Але не треба думати, що воно буде таким без додаткових зусиль. Кератин у волоссі активізується під впливом тепла, тому не забуваємо про фен. Я вибрала для себе ще й браш від Olivia Garden - він полегшує укладку і при бажанні ним можна підкрутити кінчики.

Негативні сторони кератину мені не відкрились. Вважаю, що процедуру хейтять ті, хто а) натрапив на поганого спеціаліста, б) лінується сушити волосся феном і нехтують рекомендаціями по догляду. Власне я процедурою була задоволена, волосся залишилось зі мною і виглядає ліпше, ніж на першому фото.

(через 6 місяців після першого вирівнювання)

Я змінила колір волосся, змогла відростити довжину і привчилась робити зачіску тільки за допомогою фену. Звісно, у вологу погоду я маю халепу з пухнастістю і кудрява натура проситься назовні. Але точно можу сказати - кератин пішов мені на користь і я більше ніколи не повернусь до прасочки. Чи зроблю кератин ще раз, коли буде змога? Так, але тільки перед початком “вологого” сезону. Тому що влітку волосся гарно лежить до наступного миття.