Anna_feerie

Лаймово-ірисова шкіра на м’яких лапках

Коли я читала опис цієї композиції, то в уяві вимальовувався такий класичний цитрусовий унісекс з квітковими акцентами в стилі Calvin Klein One… Але як же я помилялась! Все ж ніша – то зовсім інший світ, який розкриває тобі нові грані та змушує полюбити те, до чого раніше боявся навіть підходити. Le Pelerin – це український бренд нішової парфумерії, назва якого з французької перекладається як пілігрим і концепція побудована саме навколо цього мандрівника, який відвідує незвичайні куточки світу та насолоджується іспанською сієстою за келихом сангрії, в пошуках сенсу підіймається високо в гори, де монахи розпалюють ладан та дотримуються обітниць, поринає у морські пригоди, підставляючи обличчя морському бризу з присмаком солі та сонця…

Подача в бренду дуже крута – пакування у вигляді скрині та флакон, що схожий на пляшку елітного алкоголю – просто ідеально! На зворотньому боці кришки бачимо уривок з щоденника нашого пілігрима, в якому він ділиться яскравими емоціями від подорожі шаленим Неаполем:

"Я заблукав серед вулиць, гарна синьйора, яка пахла як квітуче апельсинове дерево, сказала, що я можу залишитися, хтось повинен ходити з нею по неділях до церкви. А в церкві пахне мускусом та шкірою, мені сподобається. Пресвята Мадонна! Ні, одружуватися не обов'язково, бо вона вже втретє одружена і всі три рази щаслива. А ще у неї нова сукня від кращого тутешнього кравця, і вона має з'явитися в ньому наступного разу, всі подруги чекають. А я дуже поєднуюсь з її сукнею. Я вже був за поворотом, а вона ще голосно переконувала весь район, чому я маю залишитися. Я випив келих червоного, зірвав лимон на згадку, сів у таксі і подумав про те, що Неаполь найкраще місце для незабутнього вікенду."

Як людина, закохана в тексти, можу сказати, що такий опис точно змушує захотіти познайомитись з ароматом. І ось…перше нанесення… Одразу відчувається гостро-цитрусовий старт, бергамот в ньому лише відтіняє головного героя – і це саме лайм. Так, це такий гостро-освіжаючий коктейль, один ковток якого бадьорить та приводить до тями, навіть якщо всю ніч ти гуляв старовинними вуличками Неаполя.

А далі, замість вказаних в піраміді нот чаю та флердоранжу на мені розкривається шкіра, така м’яка, дорога італійська шкіра тонкої виділки, яка пом’якшується ірисовою пудрою та звучить неймовірно цікаво! Я ніколи не купувала шкіряних ароматів, навіть не думала, що це може підійти моїй ягідно-квітковій натурі і ось такий неочікуваний поворот)).

Маю сказати, що лаймові відтінки відчуваються доволі довго, лише наприкінці звучання залишається пудрова шкіра соло. Що стосується квітів апельсину, то скоріше за все, мій ніс не відрізняє їх як окрему ноту, проте ось ця ірисова пудра може мати більш цікавий склад саме за рахунок середніх нот.

На чоловікові Dio Mio звучить дуууже звабливо, ось це той випадок, коли хочеш відчувати аромат на ньому, і на собі, коли він віддає тобі свою куртку, бо на вулиці стало прохолодно. Або, коли вранці замість своєї піжами вбираєшся в його білу сорочку і йдеш на кухню, де він готує сніданок – і ось цей лаймово-ірисовий шкіряний флер створює атмосферу пригодницького фільму про пару закоханих мандрівників, які разом готуються до зустрічі з невідомим досі світом).

Стійкість в аромату десь 4-5 годин, шлейф помірний (але ось з чоловіка я його прям дуже добре чую). По звучанню аромат не кричущий, нікого не задушить. Це не мароканське шкіряне виробництво, від якого паморочиться голова)). Тут саме ніжна, люксова шкіра, яка в компанії лайму та квіткової пудри звучить максимально дорого та елегантно.

P.S. Цей парфум вподобала навіть мама – коли вона приходить у гості, то завжди просить напшикати її одним з моїх ароматів, і ось Dio Mio останнім часом її фаворит 💙.