Yustal

Оновлення жовтня 2024

Оновлення жовтня 2024

Привіт, подруги. Хочу спершу поділитись з вами своїми думками та новинами, а потім розповісти про перші враження від нових покупок, якщо цікавлять тільки продукти з фото, гортайте одразу вниз.

Літо пролетіло для мене шалено, навіть не було часу осмислити зміни, які зі мною відбувались, тому у вересні мені хотілось дещо сповільнитись та обдумати їх та куди я хочу рухатись далі. Стосовно косметики я зрозуміла, що в мене зібралось чимало всього, по деяким позиціям навіть занадто, тому я прийняла рішення розвантажуватись: відмовилась від участі в тестуваннях, поділилась частиною косметики з подругами, та вирішила купувати нову косметику, коли аналогічна позиція закінчилась або не задовольняє (так, я не хочу мучитись і до-використовувати все до кінця, якщо воно не те).

Цього місяця в мене три обґрунтовані покупки й інших я не планую:

Термотуш для вій Heimish Dailism Smudge Stop Mascara в коричневому кольорі

Тонік для обличчя з рослинним ретинолом Sane Plant Retinol 2% + Azelaic Acid

Засіб для інтимної гігієни Lactacyd Pharma Лагідний

Засоби я встигла продегустувати по одному разу.

Туш для вій Heimish Dailism Smudge Stop Mascara Brown, підкручуюча, коричнева, 9 грам, 282 гривні

Довго я її хотіла і все ж вагалась: взяти її чи дешевшу Евелін, вирішальними факторами стало те, що Хейміш можна використовувати 12 місяців, а Евелін всього 6, а я повільно розходую туш, коричнева туш від Евелін не термо, та те, що мрії мають збуватись. Туш прийшла в картонній коробці без додаткового захисту, вона красива, та має вигнуту щіточку. На щіточці туш виглядала доволі світлою, однак після нанесення на вії потемнішала. Це саме коричнева туш, а не коричнево-чорна, добре підійде для витонченого денного макіяжу, відтінок не теплий, швидше нейтральний. Нею дуже легко фарбуватись, вона лягає рівномірно, без грудочок та склеювання. Щодо змивання: це термотуш, яка має змиватись теплою водою. Я звикла вмиватись ледь теплою водою, тому мені було цікаво чи вистачить цього тепла, щоб розчинити туш і його вистачило! Ледь тепла вода безслідно розчинила туш швидше, ніж я встигла роздивитись, що відбувається. Тепер я розумію, чому ця туш така популярна, її варто спробувати хоча б для того, що знати, як має змиватись термотуш.

Тонік для обличчя з рослинним ретинолом Sane Plant Retinol 2% + Azelaic Acid, 100 мл, акційна ціна 149 гривень

Цей тонік я вже пробувала декілька років тому в мініатюрі, тому одразу взяла більший формат. Тонік у темному пластиковому флаконі з дозатором (не розпилювачем), прийшов без пластикової кришки, яка мала б бути, судячи з офіційних фото продукту. Коли я це відмітила, мені люб’язно запропонували відмовитись від замовлення та замовити тонік заново, але в мене не дуже-то є на це час, тому я його забрала, сподіваючись на краще, що кришка просто згубилась і що він зберіг свої властивості. Взагалі я захотіла спробувати тонік від Cosmetics Sane з “блакитним ретинолом”, тому що цієї осені мені не подобаються відчуття від звичайного ретинолу, хоча в моєму засобі він в невисокій концентрації 0,2%: сухість та роздратування. Lanablue або “блакитний ретинол” це екстракт ендемічних блакитних водоростей (cyanophycea), які збирають у диких умовах. Його називають природним ретиноїдом через високий вміст вітаміну А. Виробник екстракту обіцяє ті самі ефекти на шкірі як від ретинолу без сухості та подразнення, хіба не мрія? Дослідження показали зменшення глибини зморшок при застосуванні 3% блакитного ретинолу двічі на добу всього за 21 день. Екстракт також містить вітаміни В1, В2, В3, інші, амінокислоти (треонін, валін, метіонін, цистін, ізолейцин, лейцин, фенілаланін, тірозін, лізин, гістідин, триптофан) та пігменти, які роблять його блакитним. У складі за INCI цей екстракт позначається як Aphanizomenon Flos-Aquae Extract. Окрім впливу на зморшки цей екстракт також гарно проявляє себе в лікуванні акне та висипів, не вважається фототоксичним та таким, що підвищує чутливість до сонця, та не посилює гіперпігментацію. Свого часу блакитний ретинол був першим активом, який я спробувала свідомо, у складі американського крему і успішно :)

Проте, з ним на диво мало засобів на ринку. Найдоступніший для замовлення власне тонік від Sane, який також посилено яблучною кислотою (AHA-кислота), яка буде здійснювати певне відлущення, та азелогліцином, речовиною, яку створили поєднавши стару-добру азелаїнову кислоту та гліцин, щоб вирішити проблему поганого розчинення азелаїнової кислоти в косметичних засобах. Тонік містить ароматизатори (а хотілось би без), аромат відносно легкий як для бюджетної косметики, він має консистенцію води. Я наносила тонік за допомогою ватного пафа і не отримала ніяких неприємних відчуттів як зі звичайним ретинолом. Якщо нанести тільки тонік та лишити його самого на шкірі зволоження не відчувається, втім після закриття кремом відчувається, що зволожувальний ефект від крему трішки посилюються. Тонік Plant Retinol 2% + Azelaic Acid від Sane незаслужено обділений відгуками та увагою покупців, цей продукт унікальний та не має аналогів, який вже допомагав мені з висипами та, сподіваюсь, допоможе знову й омолодить мене ;)

Засіб для інтимної гігієни Lactacyd Pharma Лагідний, з дозатором, 250 мл, ціна 187 гривень

В мене закінчився Лагідний Lactacyd зі звичайної лінійки і було цікаво спробувати лінійку Pharma для порівняння. Новий Лактацид більше за об’ємом на 50 мл, користуватись можна так само 12 місяців після відкриття.

В нього короткий склад:

Вода, лаурил глюкозид, кокамідопропіл бетаїн, молочна кислота, коко-глюкозид, гліцерил олеат, гліколь дистеарат, гліцерин, метилпарабен натрію.

Засіб містить молочну кислоту та має pH 3,5. Lactacyd Pharma Лагідний рекомендований виробником для чутливої та схильної до подразнень шкіри інтимної зони.

Порівняно з попереднім Лактацидом він більш рідкий та слабше піниться, що для мене не мінус. Засіб не має запаху та комфортний у використанні.

Дякую за увагу, всього доброго.