Pilirina 💛💙

Tilleul від Le Galion - ще один ароматний шедевр від Квентіна

Tilleul від Le Galion - ще один ароматний шедевр від Квентіна

Le Galion Tilleul - амброксан, поєднуючи квітку з медом, створює деревний підпис, наповнений буколічною чуттєвістю.  Запах липи в повному розквіті виривається з диким квітковим характером; насичений приємними теплими медовими нотами. Деревний відтінок амброксану та доданий мускус надають сили та об'єму цим сільським обіймам. У саду приватного готелю Le Galion в Нейї росла срібляста липа. У червні вітерець доносив до Paul Vacher, здавалося б, невинні аромати. Він створив цей аромат як данину поваги цьому типово паризькому дереву, а також як крок до менш протореного шляху квіткових ароматів. «Ми часто думаємо про білі квіти, коли говоримо про квіткову чуттєвість. Але тут цю роль чудово виконує липа, з її нотами меду та мускусу. Чітка конструкція, напрочуд сучасна в тому, що вона не ходить навкруги»

(Quentin Bisch)

Ремарка:

  • Paul Vacher (Пол Вашер) - першотворець тих самих культових ароматів Arpège для Lanvin та Dior Miss Dior. Один із провідних парфумерів світу, який став легендою для послідовників парфумерної індустрії.
  • Le Galion - відомий парфумерний дім, який славиться розкішними ароматами. У ньому хотіли працювати найвідоміші парфумери.

Відверто говорячи, у житті б не звернула увагу на цей аромат. Мені його подарувала дівчинка-парфумоманіяк, яка круто розбирається в ароматах. Перше нанесення мене не вразило. Я не зрозуміла що ж особливого у Tilleul. І хоч аромат був випущений аж у 2020 році, про нього дізналася нещодавно. Але зараз я його дуже люблю. Повторю коли закінчиться.

Якщо вам подобаються період цвітіння липового цвіту, жужання працьовитих бджілок, які збирають пилок з квітів та аромат свіжого меду - тоді це ваш аромат.

У Tilleul помітний шлейф, але не такий довгий як хотілося б від аромату за повну ціну, близький до шкіри. Для мене це аромат-хамелеон. Одного разу розпилила 2 рази на себе вранці і цілий день щось робила, зовсім про нього забула. Ввечері, годин через 10 після нанесення, вдома, не могла зрозуміти звідки шлейфить ніжний відголосок Baccarat, доки не зрозуміла, що цей шлейф йде від самої себе. Чому саме він на мені так розкрився - незрозуміло, бо піраміда зовсім не бакареподібна.

Очевидно Квентін Біш вирішив всюди трохи напхати сюди свої йодовані бинти. Це звучить красиво, повірте! Іноді мені здається, що у Tilleul поєднана 10% класичноі версів Baccarat Rouge 540, 80% Tilia та 10% свіжого меду.

Аромат асоціативно нагадує мені сонячних котиків, тягучий свіжий мед, тепле серпневе сонечко, чомусь цвітіння липи та акації і йод, щоб не було так солодко-злипально. Підозрюю, що це амброксан не дає аромату бути надто солодким та липким. Він майже не відчувається у піраміді, але свою роботу робить.

Люблю. Що сказати. Впевнена, у нього багато прихильників. Він по-своєму шедевральний. Відчуваю тут чіткий почерк Квентіна Біша. Буду насолоджуватися відливантами, бо, чесно кажучи, поки не готова віддати за повномір 200₴.

А ви любити аромати з ноткою меду? 🐝