lea_gvan

Серія Mela B3 #melab3testmakeupclub

Серія Mela B3 #melab3testmakeupclub

В даному дописі мова йтиме про сироватку та гель для вмивання бренду La Roshe Poseу. Даний набір було отримано в подарунок від MAKE UP Club, за що я дуже вдячна. Цільове призначення даної серії продуктів Mela B3: шкіра з проявами пігментації та постакне. Теоретично ці засоби повинні усунути або ж зменшити прояви гіперпігментації (веснянки та пігментні плями) на моєму обличчі.

Відразу після отримання набору розпочалось тестування засобів, і який результат отримано?

В основному, в своєму догляді, я використовую продукти, які не мають в своєму складі силіконів (або ж містять мінімальну їх кількість), адже, за спостереженнями, вони негативно впливають на мою шкіру, позбавляючи її живлення та забиваючи пори. Невелика кількість силіконів міститься в декоративних косметичних засобах, які я використовую і мені достатньо. Дане тестування – виклик для моєї шкіри, адже сироватка La Roche Posay Mela B3 Serum – це типова емульсія на основі силіконів.

Aqua / water / eau, dimethicone, niacinamide, glycerin, propylene glycol, polysilicone-11, silica, bis-peg/ppg-16/16 peg/ppg-16/16 dimethicone, cystoseira tamariscifolia extract, 2-mercaptonicotinoyl glycine, peg-20 methyl glucose sesquistearate, sodium hyaluronate, sodium hydroxide, sodium thiosulfate, carnosine, poloxamer 338, ammonium polyacryloyldimethyl taurate, dipotassium glycyrrhizate, caprylic/capric triglyceride, capryloyl salicylic acid, caprylyl glycol, citric acid, trisodium ethylenediamine disuccinate, xanthan gum, pentylene glycol, octyldodecanol, retinyl palmitate, tocopherol, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, phenoxyethanol, ci 17200 / red 33, parfum / fragrance

Технологічні компоненти

Основа емульсії Aqua / water / eau (виробник стверджує, що містить і термальну воду La Roche Posay, але не вказує % можливо 10, а може лише 1??? );

Dimethicone, polysilicone-11 – наповнювачі, емоленти в композиції, для утворення плівочки на поверхні шкіри, кондиціонування;

Silica абсорбент, загусник для засобу, покращує розподіл останнього;

Bis-peg/ppg-16/16 peg/ppg-16/16 dimethicone, peg-20 methyl glucose sesquistearate – емульгатори для емульсії;

Poloxamer 338 – ПАВ, ко-емульгатор емульсії;

Octyldodecanol, caprylic/capric triglyceride – енхансери, окклюзиви, стабілізатори для емульсії;

Propylene glycol, pentylene glycol – розчинники, енхансери в композиції;

Sodium hydroxide, citric acid – регулятори рН засобу;

Ammonium polyacryloyldimethyl taurate, xanthan gum – загусники, текстуратори для водної фази;

Sodium thiosulfate, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate – антиоксиданти для діючих компонентів в системі;

Phenoxyethanol, caprylyl glycol – консервант;

Cl 17200 / red 33 – барвник;

Parfum / fragrance – віддушка.

Активні компоненти (проти пігментації)

2-mercaptonicotinoyl glycine – мелазил, основний герой засобу, його «фішка», продукт 18 річних розробок та досліджень. Молекула сімейства тіопіридинонів – а саме, 2-mercaptonicotinoyl glycine, як стверджуює розробник в патентах та дослідженнях в пробірці, може впливати як на негайне потемніння так і на синтез нового меланіну, шляхом зв’язування із амінокислотами-попередниками. Є також свіже дослідження 2024 р. із 33 учасниками із гіперпігментацією, яке, як стверджується у висновках, підтверджує досліди у пробірці, адже є результат висвітлення пігментації при використанні мелазилу, правда у комплексі із ліпогідрокси кислотою LHA та сонцезахисного фільтру;

Niacinamide 10% – корегує стійкі пігментні плями, протизапальна, заспокійлива дія, зміцнює захисний бар’єр шкіри;

Сapryloyl salicylic acid – складний ефір саліцилової кислоти, що містить LHA, розробка L’Oreal, має властивості саліцилової кислоти, ексфоліація та очищення пор.

Доглядові компоненти

Сystoseira tamariscifolia extract, dipotassium glycyrrhizate – морський екстракт, добутий з бурих водоростей та сіль гліциризинової кислоти із екстракту солодки: антиоксидантні та заспокійливі властивості;

Sodium hyaluronate, glycerin – зволожувачі для шкіри;

Retinyl palmitate, tocopherol – антиоксиданти для шкіри та формули.

Виробник. Бренд La Roche Posay, Франція, L’Oreal власник .

Упаковка. Скляна непрозора баночка із зручним дозатором, об’єм 30 мл.

Структура та аромат. Сироватка має солодкий аромат та має густу силіконисту структуру, тому набирається достатньо багато.

Сенсорика. Розподіляється дуже добре та миттєво всмоктується, це силіконова емульсія.

Aqua / water / eau, glycerin, coco-betaine, propanediol, sodium cocoyl glycinate, peg-120 methyl glucose dioleate, sodium hydroxide, sodium chloride, citric acid, gluconolactone, ceramide np, niacinamide, 2-mercaptonicotinoyl glycine, sodium thiosulfate, disodium edta, capryloyl glycine, caprylyl glycol, trisodium ethylenediamine disuccinate, pentylene glycol, copolymer acrylates, tocopherol, tocopheryl acetate, perfume / fragrance (fil n70040253/2)

Технологічні компоненти

Aqua / water / eau – основа засобу;

Coco-betaine, sodium cocoyl glycinate – м’які очищуючі ПАВи;

Рeg-120 methyl glucose dioleate – емульгатор для змішування компонентів;

Рropanediol, pentylene glycol – розчинники та регулятори в’язкості;

Сapryloyl glycine – очищення шкіри та вплив на кислотно-лужний баланс;

Sodium hydroxide, citric acid – регулятори рН засобу;

Sodium chloride – загусник, контроль в’язкості засобу;

Disodium edta, trisodium ethylenediamine disuccinate – хелатори засобу, стабілізатори;

Sodium thiosulfate – антиоксидант для діючих компонентів в гелі;

Аcrylates copolymer – загусник для засобу;

Phenoxyethanol, caprylyl glycol – консервант;

Cl 17200 / red 33 – барвник;

Parfum / fragrance – віддушка.

У змивних засобах під питанням дія активних речовин, адже, для більшості із них потрібно більше часу залишатись на шкірі обличчя, щоб подіяти.

Активні компоненти (проти пігментації)

2-mercaptonicotinoyl glycine – мелазил, затримує надлишок меланіну, таким чином запобігаючи його проявам на шкірі;

Niacinamide – корегує стійкі пігментні плями, протизапальна, заспокійлива дія, зміцнює захисний бар’єр шкіри;

Gluconolactone РНА кислота, зволожуюча та відлущуюча дія, проте низький потенціал роздратування.

Доглядові компоненти

Сeramide Np – споріднений до шкіри церамід, сприяє відновленню бар’єрної функції шкіри та її зволоженості;

Retinyl palmitate, tocopherol – антиоксиданти для шкіри та формули.

Упаковка. Пластикова непрозора банка із дозатором, on/off, мені вистачає одного натиску для застосування, 200 мл.

Структура та аромат. Мікропілінг має такий же аромат, як і у сироватки та прозору ніжну текстуру.

Сенсорика. Розподіляється дуже добре, ніжно огортаючи шкіру обличчя, змивається легко, не сильно милиться.

Маю комбіновану чутливу шкіру, схильну до сухості у осінньо-зимовий період. Оскільки набір почав тестуватись, коли відбулась зміна сезонів, то разом я змінила і догляд за обличчям. Основою в рутині став даний набір та сонцезахисний крем. Сироватка використовувалась лише 1 раз на день, зранку, а гель для вмивання зранку та ввечері 2 рази в день. за рахунок сенсорних якостей даним набором дуже сподобалось користуватись. Сироватка має більшу витрату за рахунок своєї густої текстури, а от гель економний у застосуванні. Для мене сироватки повинно вистачити із тими ж умовами ще приблизно на 2 місяці, а от мікропілінг – на 6 місяців.

У більш теплий період моя шкіра після нанесення сироватки через деякий час ставала масною та занадто жирною, відчувалась плівочка на шкірі та забиті пори (вирішував проблему гель для вмивання), але із часом (через 14 днів) сироватка всмоктувалась миттєво, не приносячи дискомфорту. Після використання сироватки, шкіра дійсно відчувалась, як більш гладенька та зволожена, на пігментацію впливу не помічено ні через 14 днів, ні через 24 дні мого тестування. Гель мікропілінг для вмивання для моєї шкіри виявився знахідкою, адже діє дуже м’яко, зараз мій фаворит. Під час тестування (24 дні) використовувався лише цей мікропілінг, один раз ензимний, результатом очищення я задоволена. Я вважаю, що в тандемі ці засоби відпрацювали краще, ніж окремо сироватка, адже гель забезпечив якісне та глибоке очищення без стягування та печіння.

Пори при дії сироватки та гелю не змінились; зволоження додалось, хоч вона всмоктується миттєво; на поодинокі висипи дії не побачила, так як і на пігментацію.

У сироватку та гель мікропілінг введено робочі компоненти для депігментації шкіри:

2-mercaptonicotinoyl glycine та ніацинамід, продумана система доставки активних компонентів, тому тут використовується саме силіконова емульсія із її складовими. Також для підсилення проникнення та дію на постакне використовуються 2 види кислот LHA та РНА із низькими потенціалами роздратування. Зволоження шкіри забезпечують гліцерин та гк, також присутні потужні антиоксиданти. Всі складові разом теоретично повинні подіяти на будь-який тип шкіри, включаючи чутливу, адже при засиллі у формулі синтезовано добутих компонентів, все ж їх якість не повинна бути низькою (зважаючи на бренд). Щодо термінів використання, то для явного ефекту все ж потрібно більше, ніж 4 тижні (можливо, 8 тижнів). Планую й надалі продовжити використання даного тандему в своєму догляді на осінньо-зимовий період (негативних моментів нема), тому додам результат (якщо він буде).