Олена В

Gres Cabochard Eau 2019

Gres Cabochard Eau 2019

Цей допис буде не для дівчат, які люблять ніжні, романтичні чи "компотні" аромати. Хоча і я особисто дуже люблю легкі аромати. Це опис трошки брутального, "олдскульного" шипра.

Це аромат-відкриття моєї осені 2024. Аромат складний і різноплановий. Парфум який я дуже довго не наважувалась купити і не пожалкувала що все ж з ним познайомилась.

Трошки про історію аромату.

Взагалі перший Cabochard з'явився на світ в далекому 1959 і був одним із найперших ароматів Gres. Автором була сама мадам Gres і допомагав їй Bernard Chant. За збігом обставин Madame Gres поїхала в Індію (її туди відправив фонд Форда адаптувати національні мотиви французської моди) і мабуть саме Індія зі своїми досить неординарними ароматами і надихнула на створення цього екстравагантного аромату.

Cabochard в перекладі означає: впертий,свавільний.

Назва як ніяка інша підходить цьому напрочуд зухвалому аромату.

Цей аромат 2019 року, але на просторах інтернету все ж більшість зазначає, що парфумована вода 2019 року прям дуже схожа на оригінал 1959 року, але все ж трошки "спокійніша" і до речі набагато краще звучить ніж сучасна туалетна вода (цього не стверджую, бо не пробовала).

Gres Cabochard Eau 2019
Gres Cabochard Eau 2019
Gres Cabochard Eau 2019

Флакон виглядає дуже елегантно і строго, під стать цьому аромату. Бантик дуже милий і аристократичний! Колір такий сонячний!Коробочка чорного кольору, трохи ребриста, приємна на дотик.

Піраміда.

Тип аромату:шипрові

Початкова нота:Альдегіди, Гальбанум, Шавлія

Нота серця:Іланг - іланг, Жасмин, Троянда

Кінцева нота:Дубовий мох, Пачулі, Сандал, Шкіра

Аромат розкривається зовсім по різному в залежності від погоди.

Перший раз я його відчула в день, коли у нас була злива і було дуже холодно на вулиці. В такий день Cabochard відкрився мені мохом, земляними акордами, густим димом і неймовірною грубою шкірою. Шкіра необроблена, наче з цеху. Шкіра і дим звучали довго, мабуть цілий день, а мох пізніше змінила легка квітковість і навіть алкогольні акценти. Аромат в дощову погоду дуже різкий, "ольдскульно" шипровий. Ось до речі нагадав мені давно забутий аромат Coriander. Але шипровий Коріандр як на мене не такий колючий і набагато легший ,ніж здався цей вперше.

Перші секунди після нанесення із-за альдегідів може здатись, що аромат неможливо носити. Але це не так. Йому треба просто трохи часу для адаптації. Він приборкується і стає не такий вже і свавільний. Один блогер сказав про нього: пахне бобриком в шкірянці, який зайшов в бар випити, а там накурено. 😁

Ну не знаю....можне якщо бризнути в кришечку то так і буде пахнути. На тілі він не такий вже і "ядрьоний".

В сонячну погоду Cabochard має зовсім інший норов. Він стає трав'яно-квітковим, навіть є якісь нотки алепського мила. Трохи диму, сухі трави і ніжна троянда на шкіряній підложці. Це вже щось більш носибельне, навіть я можу назвати, що в сонячну суху погоду в ньому присутнє романтичне коріння.

Так, аромат дійсно непересічний, не на кожний день. Йому треба повітря, прохолода, вітер. В закритому приміщенні він надто сильний. Але через декілька годин цей "шипріще" стає навіть ніжним і лагідним в приміщені.

Стійкість : висока. Відчуваю його годин 5, а далі близько до шкіри. На одязі, до речі, він звучить більш квітково зразу ж.

Не вважаю, що цей аромат тільки для зрілих жінок. Все дуже індивідуально. Думаю що треба його тестити і розношувати і якщо зразу ж здався "диким" -це не означає що він не зміниться. Може йому просто треба час, правильна температура за бортом, відповідний настрій і образ.

Ціна: дуже бюджетна і доступна.

Дуже задоволена новим знайомством. Cabochard зайняв почесне місце ароматів на осінь. Цей аромат дуже пасує до прогулянки осіннім парком.

Дуже дякую що читаєте!😘