PILIRINA 💛💙

Народжений у Римі чи у Турції?

Народжений у Римі чи у Турції?

Продовжую свої дослідження бюджетних ароматів від українського бренду Avenue des Parfums, які вже заполонили простори інтернету. Цього разу мова піде про аналог аромату, який вже стоїть на моїй поличці - чоловічий Valentino Born In Roma Uomo.

Взяла його після свого знайомства з оригіналом, сподіваючись, що цей буде трішки мʼякшим. І вгадала. Noble Istambul справді схожий своєю тональністю, але спокійніший. Проводити 100% аналог я не буду, звісно ж, композиції переплітаються у схожості, але не наслідують як точну копію.

Поговоримо про піраміду Noble Istambul. Насправді це деревно-пряна композиція і, на перший погляд, зі старту розпилення, здається, що це вже я десь чула не в одному хітовому, чоловічому ароматі. Але якщо почекати трішки, то на шкірі починають розкриватися мінеральні нотки здеревним присмаком відтінку темної фіалки з пудрово-солодким звучанням. Це дивне поєднання виглядає маскулинно-чоловічим, але я люблю такі аромати на собі. На шкірі кілька годин лишаються приємні чоловічі дерев'яні нотки із домішкою травяного ветиверу, гіркуватоі шавлії та спецій - цікава комбінація, яка чіпляє мій ніс.

Noble Istambul сідає шлейфовою яскравою хмарою — не треба тикатися носом у шкіру, щоб її відчути. На одязі довго тримається навіть на другий день. У ньому є окремі нотки, які чіпляються за чи комір сорочки чи шарф, що лежить на шиї та так і залишаються там на тиждень.

Для легких і таких бюджетних парфумів це дуже і дуже непогано. Він абсолютно політкоректний, добре підійде для офісу та нікого не задушить. Завдяки ненав'язливості чудово працює у ситуаціях, де не хочеться думати про якийсь складний образ, підбирати парфум чи переживати за те, що аромат буде надто гучним.

Моєму чоловіку він подобається, а з оригінальним ароматом від Valentino, він, чомусь, так і не подружився до кінця із-за надмірної гучності та солодкості, яка його душить. Тому він перейшов до старшого сина.

Якщо проводити аналогію з Valentino Born In Roma Uomo, то він його повторює на 1/2. У Noble Istambul є свої ноти та індивідуальне звучання. Погоджуся з виробником - воно схоже напрямом, але один народжений у Римі, а інший має свою турецьку історію.

Рекомендую тим, хто хоче долучитися до світу чоловічої парфумерії, але сильно наляканий стереотипними чоловічими ароматами. Noble Istambul відпрацює себе на повну потужність за свої кошти.