Yustal

Привіт, я Юстал

Привіт, я Юстал

Привіт, в цьому блозі я Юстал і в мене розацеа. З розацеа я живу 6 років. Перші роки я нічого особливого з нею не робила: шкіра червоніла і їй було важко взимку, влітку їй ставало легше, а з часом стан моєї шкіри погіршився, почервоніння розповсюдилось на все обличчя та стало цілорічним, взимку до нього додавались великі рожеві вугри (декілька за зиму), які сходили, лишаючи плями. Плями лишались на довгі місяці. Якщо рожевих вугрів було мало, то дрібних комедонів безліч. Шкіра також ставала все сухішою та стягнутою, зморшки швидко стали глибокими, також додались пігментні плями, пори були здоровенними, колір обличчя в тих рідких місцях, де його можна було роздивитись за почервонінням, був сірим та тьмяним. Весь час я була надто зайнята своєю кар’єрою, а не цими “глупостями” типу косметики, тобто в мене була якась рандомно придбана косметика, але, очевидно, вона не допомагала. Пам’ятаю перше літо після повномасштабного вторгнення: саме тоді моя нещасна, червона, стягнута шкіра обличчя почала боліти. Я подивилась на неї, на те, яка вона змучена, і зрозуміла, що так більше не можна.

Спершу я читала і дивилась все, що траплялось під руку, потім почала відрізняти хороші джерела інформації від сумнівних. В мене холоділо на душі, коли я підраховувала скільки грошей я витратила на косметику за місяць, а прогрес був таким малим. Не всі засоби дійсно були мені потрібні, але тоді я ще цього не знала. Я дивилась на свою палаючу шкіру, а хотіла таку як в інстаграмі: здорову, красиву, сяючу.

Пройшло два роки і от в мене все ще є купероз, котрий не прибрати в домашніх умовах, та залишки глибокої гіперпігментації. Але я можу пробувати ретинол від якого б раніше моя шкіра, мабуть, кричала б вголос. Моя шкіра має такий вигляд, що місцевий дерматолог каже, що ніякої розацеа в мене немає )) Пори звузились до того ж розміру, що були у 20. Зморшки такі ж які були до цього всього. Чи можна було б досягти цього ж результату меншою кров’ю з косметологом? Впевнена, що так. АЛЕ. Для мене це такий наочний приклад того, що якщо поставити собі мету та працювати задля неї, вона стане реальністю.

Мені кажуть, що я можу стати б’юті-блогером. Ба! А хіба ми всі тут не б’юті-блогери? )

Зараз я вже добре знаю, які засоби працюють на мене. Моя косметична полиця ломиться і не все з неї я повторю, хоча я твердо налаштована використати до кінця все, що мені більш-менш підходить. Зараз всього багато, не надто багато, щоб я не встигла його використати, але все ж. Мені хочеться, щоб мій догляд складався з невеликої кількості класних, прицільно підібраних засобів. Я дуже добре розумію, що моя шкіра гарно функціонує лише тому, що в мене дуже хороша косметика і насправді мало засобів, котрі для неї відчутно ефективні.

Це був довгий шлях і можна сказати, що його закінчено, а що далі?