Anna_feerie

Ультралегкий сонцезахисний крем із центелою від Skin1004

Ультралегкий сонцезахисний крем із центелою від Skin1004

Враховуючи той факт, що моя шкіра має нульову толерантність к сонячному випромінюванню (простіше кажучи, через 10 хвилин на пляжі я перетворююсь на помідорку 🍅), без сонцезахисного крему я не можу)).

Плюс в мене чутлива шкіра (розацеа та часом висипання), тому віддаю перевагу саме фізичним фільтрам. І знайти засіб, який відповідав би всім вимогам, це ще той квест. Тому я покладала великі надії на Skin1004 Madagascar Centella Air-Fit Suncream Plus SPF50 + PA + + + +.

Ультралегкий сонцезахисний крем із центелою від Skin1004
Ультралегкий сонцезахисний крем із центелою від Skin1004

Адже в складі саме фізичні фільтри (оксид цинку та діоксид титану), плюс центела, ніацинамід та екстракти рослин для заспокоєння шкіри. Виробник обіцяє надлегке покриття зі свіжим та матовим фінішем, захист від UVA та UVB, що підходить чутливій шкірі (хіба що каву в ліжко не приносить😆).

Що ж ми маємо насправді: крем світло-фісташкового кольору, має відчутний аромат ефірних олій (а ще clean beauty, скінімалізм і все таке🤪). Ну, справді, краще б взагалі без віддушки, лаванду я й без того наношу на зап'ястя щоночі, щоб заснути.

Ну, добре, то ж не головне - а як щодо легкості на невагомості? Текстура крему доволі щільна, при нанесенні на обличчя трохи його вибілює та цей ефект залишається протягом тривалого часу. В принципі, це непогано, адже створюється ніби такий ефект легкого блюру - трошки вирівнюється тон та обличчя відбиває світло)). Але може стати проблемою для дівчат з засмаглою шкірою - реально буде помітно, що обличчя біліше за шию.

Коли я спробувала нанести на Air fit свій улюблений тональний крем Estee Lauder Hydra Futurist (нагадаю, він зволожуючий), то мене очікувало розчарування - бо Spf створив таку матову базу, що тон почав залипати (ніби мажеш крем на якусь пластилінову основу). Через це покриття вийшло негарним, тональний залишився в порах та підкреслив те, чого на обличчі не було((.

А ось з натуральним ВВ-кремом від Bielenda вийшло значно краще - хоч нанесення також не було легким (бо справді шкіра заматована), але тональний продукт ліг рівномірно. Та тут треба зважати й на те, что Bielenda Faceboom BB Cream сам по собі має дуже легке покриття.

Ще один момент - я відчуваю цей санскрін доволі довгий час. Не знаю, як це пояснити, але зазвичай обираю доглядові продукти від почервонінь, які створюють охолоджуючий ефект та знімають почервоніння. А при нанесенні Skin1004 перші хвилин 10 в мене відчуття, що навпаки до обличчя приливає кров, ніби трохи теплішає шкіра (можливо, це ефект від ефірних олій, не знаю).

Тож, думаю, цей сонцезахисний засіб підійде дівчатам, які не фарбуються щодня та не проти легкого ефекту "обличчя гейші" 😁😁😁.

Ідеальним з усіх боків для мене було сонцезахисне молочко від Needly (код на сайті: 940306). Ось це справжній скарб для чутливої шкіри, бо окрім не-нано фізичних фільтрів він містить пробіотики, ніацинамід, екстракти центели, ромашки та хаюутюнії (і все це без силіконів!). Інакше, як магією, це неможливо пояснити - бо його некстура справді невагома!

Легеньке молочко, що приємно наноситься та створює сяюче нежирне покриття, просто мрія, а не сонцезахист. І я б не шукала нічого іншого, та він зник з продажу, а новий spf від цього ж бренду навіть за складом не викликає бажання його купити 😔.

Ще один гарний варіант на фізичних фільтрах з мого досвіду - Hydropeptide solar defense tinted. Це професійний засіб (і ціна також відповідає), окрім власне фільтрів містить заспокоюючі компоненти (пантенол, ніацинамід, екстракт зеленого чаю). За текстурою він більше схожий на СС-крем: напочатку це білий легкий крем, але в ньому містяться малесенькі гранули. Коли їх розтираєш, починає проявлятися колір.

І ще один мій літній улюбленець: сироватка від Hillary з вітаміном С (код на сайті: 974567). Тут вже хімічний фільтр, але нового покоління - Tinosorb S, вітамін С, пантенод та олія авокадо. За текстурою - справжня сироватка, що швиденько поглинається та приємно пахне чорною смородиною. Класно дружить з макіяжем (трохи матує та створює гарну базу для тонального засобу). Єдиний мінус - швидко закінчується.

Додаю склад: Aqua, Xantan Gum, Tinosorb S Lite Aqua, Еlastin, D-panthenol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Betain, Sodium Hyaluronate, Aloe barbadensis, Hydrolysed kelp, Euxyl PE9010, Vitamin E, Vitamin C, Parfum.

Замовила на мейкапі ще один корейській спф, якщо він мене не вразить, то повернусь до Хілларі)). Якщо можете щось порадити - буду дуже вдячна=)).