Демінська Юлія

Ретиналь від Jole

Ретиналь від Jole

Почну здалеку, але рекомендую дочитати до кінця))

Знайомство моєї шкіри з ретинолом почалося із сироватки Jole Retinol 2 + Vitamin C5. Вводила її поступово "по сходинках". Шкіра відгеагувала чудово. Тож коли ця сироватка закінчилася - взала вже з вищим вмістом ретинолу Jole Retinol 5.

(Посилання на них додаю).

А коли в кінці жовтня закінчилася і вона - у бренду з'явилася новинка - Сироватка з ретиналем. От її я і купила!

Ретиналь від Jole

Антивікова сироватка з ретиналем 0,1% здалася мені логічним вибором, бо в попередній ретинолу було аж 0,5%. Спочатку вона мені дуже сподобалась:

• консистенція досить рідка, але розхід мінімальний
  • запаху практично немає
  • вбирається миттєво і не залишає плівки чи липкості

Але через тиждень використання почалися неприємні відчуття: я нанесла сироватку і відчула легке пощипування, закрила кремом - почало трошки пекти. На наступний день ще більше - таке відчуття, наче від кислотного пілінга.

Тоді я вирішила поцікавитися у виробника, чи можна поєнувати цю сироватку з моїм кремом (крем цього ж бренду).

До речі, великий плюс українського виробника - до нього можна звернутися без проблем)))

Мені відповіли, що з поєднанням засобів усе ок і спитали, як я вводила сироватку в догляд. Їм я теж розповіла цю історію, що і вам: починала з мінімального відсотка, збільшила і от зупинилася на цьому засобі. А використовувала зразу кожного дня.

Оце і була моя помилка!

Мені пояснили, що 0,1% ретиналю - це еквівалент 1% ретинолу і треба його вводити поступово.

Тож на найближчий тиждень я взагалі прибираю із догляду ретинал, а потім почну вводити його "по сходинках".

Відгук про сироватку з ретиналем напишу пізніше - цьому активу треба час. Але вже зараз застерігаю - не будьте, як я))) Вводьте активи розумно і краще уточніть у виробника, щоб не нашкодити своїй шкірі