molena

Мої маленькі ретиноли

Мої маленькі ретиноли

Кілька років намагалася потоваришувати з ретинолом, все було марним. Я не бачила ніякого ефекта від використання.

І тільки потрапивши в клуб, і почитавши дописи дівчат, я зрозуміла, що всі засоби з ретинолом різні. В складі використовують різні форми та концентрації, різне поєднання з іншими компонентами.

Проаналізувавши свої минулі сироватки, побачила, що у складі був ретиніл пальмітат - форма ретинолу, що є найслабшою та повільно працюючою.

До нічної сироватки Biotherm Blue Retinol ставилася скептично, але з надією. Тому спочатку спробувала 5 мл. А зараз закінчую вже 4 мініатюру.

Отже якими активами наповнена сироватка:
🔹️0,25 % ретинола
🔹️1 % Life Plankton™ – це власна розробка бренда для підтримання природної регенерації шкіри
🔹️3 % ніацинаміда.

Якщо подивитися на склад, він викликає неоднозначне ставлення, особливо спирт на 4 позиції. Але з досвіду косметики Weleda, знаю, що не варто боятися сушіння шкіри. Спирт використовують в якості консерванта в безпечній концентрації, він не нашкодить навіть чутливій шкірі.

Склад:
Aqua / water, glycerin, isononyl isononanoate, alcohol denat., pentylene glycol, dicaprylyl ether, glycine soja oil / soybean oil, niacinamide, propylene glycol, peg-6 caprylic/capric glycerides, alaria esculenta extract, macrocystis pyrifera extract / kelp extract, dicaprylyl carbonate, glyceryl isostearate, ppg-6-decyltetradeceth-30, sodium hyaluronate, sodium hydroxide, retinol, adenosine, ammonium polyacryloyldimethyl taurate, caprylic/capric triglyceride, caprylyl glycol, vitreoscilla ferment, trisodium ethylenediamine disuccinate, xanthan gum, butylene glycol, tocopherol, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, potassium sorbate, sodium benzoate, phenoxyethanol, linalool, geraniol, limonene, parfum / fragrance (f.i.l. z288986/1).

Вводила сироватку поступово, як і радить виробник:
1 тиждень - 2 рази
2 тиждень - через вечір
3 тиждень- кожен вечір.

І от тут не все гладко. Коли почала використовувати кожен вечір, то зявилося подразнення, лущення шкіри, так званий ретинольний дерматит. Довелося на 2 тижні припинити використання, а потім знову поступово вводити. Але так і зупинилася на використанні через вечір.

Сироватка має кремову консистенцію, доволі поживна і мені не хотілося закривати її кремом, хоча він з цієї ж серії у мене є.
Думала результат буде не швидкий, але вже на 6 використання зранку я сказала своїй шкірі: Wow! А ти можеш бути такою?!

Який резуьтат від використання сироватки Biotherm Blue Retinol (нагадаю, мені в цьому році буде 40 років, поки що ніяких процедур та уколів у косметолога не робила):
🔹️гладенька, сяюча шкіра (не плутати з масним блиском)
🔹️вирівняний тон
🔹️пори звужені, виглядають охайно
🔹️тонкі зморшки розгладжені.

Продовжую використовувати цю сироватку, ще кілька мініатюр їде до мене. Ціна повнорозміру самі бачите яка, тому знайшла вихід купувати маленькі об'єми.

Мої маленькі ретиноли
Мої маленькі ретиноли

Про сироватку навколо очей Natura Bisse Inhibit Retinol Eye Lift так багато розповідати не буду 😉 Вона теж ретинольна, і теж нічна.


Що по активах:

◽️Оctamioxyl-6 Advanced - пептид для зменшення зморшок, що працює як ботокс;
◽️вітамін Е, ретинол, гіалуронова кислота чотирьох видів;
◽️дарутозид (або екстракт сигесбекії східної), органічний кремній, шовкове дерево;
◽️ніацинамід.

Склад:
Water (Aqua), Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Propanediol, Niacinamide, Polyglyceryl-6 Distearate, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Albizia Julibrissin Bark Extract, Jojoba Esters, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Gelatin, Arginine, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Silanetriol, Sodium Acetylated Hyaluronate, Sodium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Acetyl Hexapeptide-8, Sigesbeckia Orientalis Extract, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Retinol, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Dimethicone, Benzotriazolyl Dodecyl p-Cresol, Polyglyceryl-3 Beeswax, Potassium Cetyl Phosphate, Cetyl Alcohol, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Polysorbate 60, Sorbitan Isostearate, Octadecyl Di-t-Butyl-4-hydroxyhydrocinnamate, Pentylene Glycol, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Fragrance (Parfum), Limonene, Geraniol, Hydroxycitronellal, Linalool, Citronellol, Cinnamyl Alcohol, Citral, Benzyl Benzoate

Особливих рекомендацій по введеню сироватки в догляд не було, тож почала використовувати її одразу щовечора. Ніяких негативних реакцій не було. Правда, я не знайшла, який % ретинола міститься в сироватці.

За консистенцією сироватка густа, більше схожа на легкий крем. Використовувала її самостійно, додатково кремом не закривала.

Який результат:
◽️шкіра зволожена, наповнена;
◽️сироватка класно попрацювала з тонкими зморшками в кутках очей;
◽️на жаль, з більш глибокою зморшкою під правим оком не справилася;
◽️але візуально шкіра під очима все одно стала виглядати краще.

Ось такі мої ретинольні пригоди. Діліться своїми засобами з ретинолом, які були для вас дієвими 🤗