krislemly

#crazybeautyhacksmakeupclub

#crazybeautyhacksmakeupclub

Соцмережі – це бездонне джерело інсайтів, але інколи здається, що деякі поради придумували в паралельному всесвіті. Сьогодні я хочу поділитися найдивнішими б’юті-експериментами, які мені «пощастило» випробувати на собі. Читайте й не повторюйте вдома.

Сода для відбілювання зубів

У якийсь момент я вирішила, що можу обійтися без професійного відбілювання й взялася за перевірений лайфхак – сода. Наносила її на зуби, раділа, що вони стали трішки світлішими, поки не зрозуміла, що разом із нальотом зникла ще й частина емалі.

Стоматолог сказав мені «дякую» за майбутні вкладення в його матеріальне становище.

Висновок: хочу білі зуби – звертаюсь до професіонала, а не берусь за харчову соду.

Лимонний сік для освітлення обличчя

У підлітковому віці я не дуже любила свої веснянки й усіма можливими способами намагалася від них позбутися. Якось натрапила на "геніальну" пораду: наносити лимонний сік на обличчя для освітлення шкіри.
Оце б мені тоді хтось сказав:
«Крістіна, лимон – це не чарівний еліксир. Це кислота, яка сушить шкіру, залишає печіння, а в гіршому випадку може навіть спричинити опік. І твої веснянки все одно залишаться, але до них може додатися подразнення.»

Висновок: лимон додаємо до чаю, а веснянки залишаємо в спокої.

Освітлення волосся за допомогою кориці

Якщо ви думаєте, що я експериментувала лише з веснянками, то ні – моєму волоссю теж дісталося. Натрапила на лайфхак: кориця нібито освітлює волосся. Ідея проста – зробити з неї маску й чекати магії.

Спойлер: магії не було. А був хаос. Дівчата, я досі пам’ятаю, як відмивала себе, волосся й ванну від тієї кориці, проклинаючи генія, який вигадав цей горе-рецепт.

Висновок: кориця – чудова у випічці, але до волосся краще її не підпускати.

Ламінування волосся з кондиціонера та желатину

Повелася на лайфхак із домашнім ламінуванням. Рецепт простий – змішати кондиціонер із желатином, нанести на волосся й чекати «ефекту салону».
Ну що ж, нанесла, чекала, змивала…
Що отримала? Липке волосся, грудочки желатину, і вигляд, ніби я обіймалася з холодцем. Мила голову двічі, щоб усе змити, і клялася більше не повторювати.

Висновок: желатин – для желе, а ламінування – для салону.

Домашня стрижка з джгутиками

Якщо ви думаєте, що після желатину та кориці я залишила волосся в спокої, то ви погано мене знаєте. Побачила пораду від однієї горе-блогерки: скручувати волосся в джгутики й зрізати з них посічені кінчики. Ну, як сказати… десь на другому з половиною джгутику до кімнати зайшла мама й одразу пояснила, що ножиці – це інструмент для перукарів, а не для мене. На щастя, вона мене зупинила, бо, якби ні, то залишилася б я з шикарним хвостом обдертої лисиці.

Висновок: якщо хочу рівні кінчики – до майстра, а не до TikTok.

Прочитавши дописи інших дівчат, які наважилися експериментувати ще й зі шкірою, я дійшла висновку, що, можливо, й добре, що я така трусішка. Рецептики з зубною пастою на прищі чи активованим вугіллям для чорних цяток точно не для мене, бо я, чесно кажучи, боялася таких горе-порад. Обійшлося, як то кажуть, малою кров’ю… ну, майже 😉.