saybeautyk

Q+A | Vitamin C Eye Cream

Q+A | Vitamin C Eye Cream

Кремчики для шкіри навколо очей в моїй рутині присутні завжди, тому що ця зона в мене з підвищеною сухістю та іноді подразненням.

Роки півтора-два тому даний бренд був дуже популярний в соцмережах, особливо такі їх продукти, як сироватки з азелаїновою кислотою і цинком, тонер з ніацинамідом, сироватка для шкіри навколо очей і, власне, цей крем.

Q+A - британський бренд, суть назви полягає у тому, що засоби відповідають на питання по догляду і вирішують їх.

Обʼєм крему - 15 мл, у мене варіант без коробки, так як крем був частиною подарункового набору.

Має зручний, продовгуватий дозатор-носик, яким дуже легко діставати продукт. Єдине, що мені не подобається - крем можна зберігати лише в «лежачому» положенні, так як стояти він просто фізично не в змозі, і через це зараз, коли більша частина продукту вже використана, діставати його з упаковки вже не так зручно, як на початку.

Текстура дуже приємна - вона не жирна, але достатньо плотна і поживна, аромату не має. Я не люблю легкі кремчики під очі, всякі гелі - це не моя історія.

Мені навпаки комфортніше, якщо крем під очі буде жирним, щільним.

Склад тут доволі багатий і відрізняється наявністю емолентів, рослинних екстрактів, олій та антиоксидантів.

🍋вітамін С - освітлює й надає сяйво шкірі, стимулює вироблення колагену, має антиоксидантну дію,

🍋екстракт ацероли - джерело вітамінів і антиоксидантів, освітлює, додає шкірі сяйва,

🍋глікоген - зволожує, пом'якшує, розгладжує, зменшує помітність зморшок,

🍋гіалуронова кислота - зв'язує воду в епідермісі, зволожує, захищає від сухості, надає пружності.

🍋олії ши, соняшника і жожоба помʼякшують, відновлюють і зволожують,

🍋ніацинамід та вітамін Е в якості антиоксидантів.

Я користуюсь кремом вже два місяці, багато разів згадувала його в дописах зі своєю рутиною (ну тому що він в мене єдиний для цієї зони, інших немає), але остаточну думку досі не склала.

Для мене це виявився просто звичайний, нормальний крем. Він комфортний, мені подобається консистенція - як я вже казала, вона щільна, але не жирна, за рахунок цього приємно «обтяжує» тонку шкіру повік і створює хорошу оклюзію, перешкоджаючи випаренню вологи. Не пече шкіру (було пару разів, але барєр тоді був дуже порушений, тож не дивно), не скочується.

Мімічних зморшок в мене менше не стало, але відчуття сухості все ж дійсно зменшилось - коли я сильно втомлена чи в мене болить голова, то іноді можу навіть забути нанести крем і мені все одно комфортно.

Але все ж при алергічних приступах шкіра навколо очей все одно подразнена, пересушена і червона.

На мої темні кола крем не має ніякого впливу, але буду чесною - на них нічого не впливає, вони як були, так і є. Але мені норм, бо вони не сильно виражені в мене (хоча інколи дивлюсь на себе у дзеркало і бачу там такі мішки, що можна картоплю на зиму зберігати).

Загалом крем хороший, на мою думку базовий, тому що моя зона навколо очей таке любить. Але якщо шкіра повік жирна, то він може бути надто щільним і обтяжливим, тож поняття «базовий» - не для всіх, для когось це ту мач.

Чи можу радити? Так. Чи буду повторювати? Не впевнена.

Бачила, що у бренду є гель для цієі зони з пептидами - от його я б спробувала, цікаво, чи спрацюють пептиди від сухості🤔

01 грудня, 2024
saybeautyk
01 грудня, 2024