saybeautyk

Acnemy | Zitcalm Moisturizer Cream

Acnemy | Zitcalm Moisturizer Cream

Тестувати цей крем у мене є можливість завдяки моїй улюбленій пташечці Пришелець Ольга ❤️ Я хочу їй в черговий раз подякувати, що вона постійно знайомить мене з цікавими косметичними плюшками і додає мені можливості створювати контент🥹

Acnemy - іспанський бренд доглядової косметики для обличчя, який переважно створює засоби для проблемної шкіри з акне/розацеа.

Не так давно бренд випустив лінійку під назвою Zitcalm, яка призначення для заспокоєння, лагідного зволоження чутливої, хворої шкіри. В лінійці представлені мʼякий очищуючий гель, сироватка і крем.

Крем знаходиться в зручній тубі, з притаманним для бренду дизайном в жовто-чорних кольорах.

Обʼєм складає 50 мл, є зручна кришка фліп-топ, яка нормально стоїть на полиці і не падає.

Консистенція крему мене здивувала, адже вона доволі легенька, дуже лагідна і приємна, зовсім не жирна.

На обличчі не відчувається, дає невеличкий глоу-ефект, але швидко всосується у шкіру.

Аромат майже не відчувається - він більше такий «технічний», просто запах крему. Але це не запах крему нівея - тобто він не прям приємний, пудровий, нє)

У складі тут намудрили доволі добре, виробник зазначає, що крем не комедогенний, навіть на пакуванні це написали.

💛2% Bisabolol, 2% Allantoin, Zinc Hydrolyzed Hyaluronate - заспокійливі компонети;

💛Linoleic Acid, Beta-sitosterol - протизапальні властивості

💛Squalene, Sunflower Oil, Glycerin - відновлення шкірного барʼєру та зволоження;

💛2% Morinda Citrifolia Callus Culture Lysate - знищує бактерії p.acnes, які викликають прищі, запобігаючи їх розмноженню та відновлюючи баланс мікробіому шкіри.

Так як я користуюсь адапаленом, то моя шкіра часто пересихає і виглядає зневодненою, я відчуваю сухість і стягнення. До того ж, як виявилось, я страждаю алергією на адапален і це майже вбивче комбо - мало того, що шкіра сохне і так, то в додаток ще й постійний нежить і сльозотеча зранку та ввечері, а за рахунок цього чутливі ділянки на кінчику носа і навколо очей сохнуть ще більше.

Попередні мої креми в цілому добре зволожувати шкіру, проте шкіра все одно почувалась некомфортно, в мене постійно щось свербіло, щось стягувало.

Почавши користуватись кремом Zitcalm, спершу я не зрозуміла його - мені здалось, що він достатньо посередній і не робить нічого, ніяк не полегшує мої страждання з сухістю (хоча я все одно не можу сказати, що моя шкіра ну аж надто суха - вона все ще жирниться і зовсім не виглядає такою, якій бракує вологи).

Але згодом, прокористувавшись декілька тижнів, я відчула, що крем непогано так відновлює мені шкіру після агресивних активів.

Зволоження все одно не вистачає, та відновлення чудове. Стягнутість стала мінімальною і не приносить стільки дискомфорту, як раніше.

Загалом Acnemy Zitcalm - непоганий відновлюючий крем, але все ж таки з мого досвіду він підійде лише тій шкірі, що вже звикла до активів.

Якщо ж шкіра занадто чутлива, то крем не дасть того самого відновлення, якого вона потребує - в цьому випадку потрібно щось більш насичене.

На мою думку це звичайний базовий крем, який добре працює, але можна знайти щось подібне у більш бюджетному сегменті, тому що як на мене то РРЦ на нього висока. Я повторювати не буду, бо по факту крем сподобався, але в ньому немає нічого особливого і він не ідеальний 🤷‍♀️

03 грудня, 2024
saybeautyk
03 грудня, 2024