Yustal

Догляд за шкірою з куперозом та віковими змінами

Догляд за шкірою з куперозом та віковими змінами

Зібрала в один допис мої улюблені засоби догляду за шкірою з куперозом та віковими змінами, кожен з цих засобів робить свій внесок в гарний стан моєї шкіри та сприяє зменшенню видимості пошкоджених капілярів.

ОЧИЩЕННЯ

Очищення шкіри з куперозом має бути лагідним та нетравматичним. Вмиватись потрібно теплою водою, уникаючи тертя. Я використовую тональний крем, тому моє вечірнє очищення складається з двох етапів. Перший етап вечірнього очищення це міцелярна вода Eveline Face Med з гіалуроновою кислотою в рожевій пляшці. Вона продається в об'ємах 100, 400 та 650 мл, ціна цієї міцелярної води бюджетна, що дає мені можливість добре просочити ватний диск, не шкодуючи її, та таким чином уникнути зайвого тертя.

Другим етапом очищення я використовую кремову ламелярну пінку Real Barrier, вона очищує не викликаючи сухість, нею також можна змити макіяж і я могла б обійтись тільки нею, якби не декілька великих пор, котрі очищуються краще, якщо я використовую міцелярну воду перед вмиванням.

ЗАХИСТ ВІД СОНЦЯ

Шкіра з куперозом особливо потребує захисту від сонячного випромінювання, котре може погіршувати стан ламких капілярів. Сонцезахисний крем потрібно використовувати, коли УФ-індекс вище 2, в Україні це зазвичай період з середини весни до середин осені. Підібрати сонцезахисний крем для чутливої шкіри може бути складно: сонцезахисні креми на фізичних фільтрах лишають видимий слід на обличчі, а креми на хімічних сонцезахисних фільтрах можуть викликати подразнення.

Поки що найкращим сонцезахисним кремом, що я пробувала, лишається Cica Sun Cream від Mary&May, він містить екстракт центели азіатської та похідні від нього, ефективно зменшує почервоніння шкіри та допоміг мені свого часу побороти стійке почервоніння. Хороше враження на мене також справив сонцезахисний крем від українського бренду Jole, тому що ймовірність подразнення від нього дуже мала, навіть коли моя шкіра була сильно роздратована, крем Jole переносився нормально. Я не пробувала на собі, але симпатизую кремовій сонцезахисній сироватці від Skin1004, сонцезахисному крему Real Barrier та крем-гелю Holika Holika.

ЗВОЛОЖЕННЯ

Зазвичай купероз, котрий не викликаний травмою, з'являється на світлій, тонкій та вразливій шкірі, котра схильна до порушення епідермального бар'єра. Щоб підтримати захисний бар'єр шкіри та хороший рівень зволоженості зараз я використовую ламелярні креми і вони радикально змінили внутрішній стан моєї шкіри в кращу сторону, вона перестала бути такою чутливою як була, на ніч мені подобається крем з амінокислотами Atopalm MLE Cream, який я наношу після ретинолу, на жаль не можу використовувати його щодня для всього обличчя, тому що тоді в мене з'являються закриті комедони (моя шкіра в принципі дуже часто реагує комедонами на косметику, це індивідуальна реакція), але залюбки використовую його постійно навколо очей, а на день крем Cica Relief від Real Barrier, котрий дещо легший за складом та не робить мою комбіновану шкіру такою масною на вигляд як Atopalm. Влітку я не проти спробувати ламелярний лосьйон для обличчя замість крему на ніч.

АКТИВИ

Описаного вище базового догляд достатньо для підтримки шкіри у хорошому стані, однак використання активних сироваток зменшує видимість вже наявних капілярів, зморшок та розмір пор й вирівнює загальний тон обличчя. Я використовую сироватки від українського бренду Jole: аскорбінову кислоту у порошку та освітлювальну сироватку з ретиналем. Аскорбінова кислота зміцнює капіляри та стимулює шкіру виробляти власний колаген, ретиналь пришвидшує поділ клітин, відлущує ороговілий шар клітин, стимулює виробництво власного колагену. Ретиналь в хорошому сенсі робить шкіру товстішою, завдяки чому капіляри, хоч і не відновлюються, але візуально ховаються у товщі шкіри, так би мовити. Ці сироватки я використовую у вечірньому догляді, чергуючи їх, в один вечір наношу сироватку з вітаміном С, розчинену у воді або тоніку, в інший сироватку з ретиналем, можу дати шкірі відпочити від цих доволі агресивних сироваток, якщо вона роздратована. У бренду Jole є й інша сироватка з ретиналем, котра містить жиророзчинну форму вітаміну С — тетрагексилдецил аскорбат, тобто можна отримати вітамін С та ретиналь і в одній сироватці, але ефективність аскорбінової кислоти доведена краще ніж інших форм вітаміну С. Всі ці сироватки з обережністю їх можна використовувати й для шкіри навколо очей. Особисто в мене ретиналь, якщо його наносити близько до очей, викликає сухість самих очей, а в моєї подруги — ні, це теж індивідуальна реакція, тому я інколи наношу на цю область тільки порошок вітаміну С. На літо в період високої сонячної активності швидше за все я оберу засіб з малою концентрацією ретиналю від Medi-Peel чи Fraijour, в їх лінійках з ретиналем є і крем, і сироватка, тому що ретиналь як і ретинол підвищує чутливість до сонячного випромінювання.

ДОДАТКОВИЙ ДОГЛЯД

Якщо хочеться робити зі шкірою більше маніпуляцій, можна спробувати тоніки без спирту, делікатні ензимні пудри або пінки для додаткового очищення пор, альгінатні маски, котрі також покращують стан капілярів, сироватки з пребіотиками, пептидами, але це не обов’язково.

Непогані відгуки серед покупців також має лінійка засобів з вітаміном К від бренду Usolab та ліпосомальна сироватка з витяжками рослин, що багаті на вітамін К, від Dr.Ceuracle, котрі будуть стримувати розвиток куперозу та вирівнювати тон обличчя.

Як бачите, нічого складного у догляді за шкірою з куперозом та віковими змінами немає: активні компоненти, котрі зменшують прояви куперозу, та активні компоненти, котрі підвищують пружність та вирівнюють тон обличчя, у моїй схемі одні й ті самі, сонцезахисний крем, котрий стримує розвиток куперозу, також перешкоджає руйнуванню власного колагену сонячним випромінюванням, а якісне очищення потрібне будь-якій шкірі.

Сподіваюсь, вам сподобався цей допис.

P.S. Фото результатів

12 грудня, 2024
Yustal
12 грудня, 2024