Лонгрід про Lancaster Golden Lift Sculpting Cream
Багато роздумів, експеримент та враження
Коли вперше побачила в описі та серед інгредієнтів Lancaster Golden Lift Sculpting Cream ретинол, я трохи замислилась. Його у моєму догляді не було, тож перед використанням зупинилась та вирішила почитати детальніше про крем на сайті виробника, адже на пакуванні жодних застережень. Ну і будемо чесними, не всі ж дивляться склад і вникають, в кращому випадку читають, як використовувати 🫣.
Декілька ключових характеристик з офіційного сайту Lancaster Beauty:
- крем протидіє фотостарінню та підходить для чутливої шкіри;
- крем сприяє: відновленню колагену та еластину шкіри, покращенню рельєфу шкіри, контурній підтяжці обличчя, зменшенню пігментних плям та зморшок;
- для досягнення найкращих результатів крем потрібно використовувати двічі на день;
- основними активними компонентами є інноваційне поєднання інкапсульного Retinol та Retinal (прискорюють вироблення колагену) та Di-Peptide Complex (відновлює еластичні властивості шкіри)
Втім, ні відсотку ретинолу, ні детальних застережень на сайті я не знайшла. Рекомендація для чутливої шкіри та використання двічі на день трохи заспокоїли та наштовхнули на думку, а може той ретинол не такий вже і страшний.
Тож пішла досліджувати детальніше інформацію щодо особливостей інкапсульного Retinol та Retinal:
- інкапсуляція є системою доставки, яка забезпечує глибше проникнення в шкіру та перешкоджає завчасному вивільненню активу;
- ретинол і ретиналь проходять відповідне перетворення в ретиноєву кислоту контрольовано в дермі, тож такий ретинол чинить менш подразливу дію і сприймається шкірою комфортно;
- дерма шкіри отримує поживні речовини і починається активність фібробластів;
- клітинний обмін відбувається більш природним чином зсередини, назовні.
Процес “старіння” значно сповільнюється чим довше використовується засіб, особливо ефективний з формулою, яка у складі має пептиди (у кремі Lancaster Golden Lift Sculpting Cream дипептидний комплекс) та/або стовбурові клітини.
Декілька слів про мене. Виражених зморшок, заломів і т.д. у мене нема, але я не Доріан Грей і під впливом стресу помічаю певні зміни. Вік 30+, тож антивікових засобів для попередження проблеми у майбутньому я не боюсь. Тип шкіри жирний, бувають локальні висипи. Вираженої пігментації нема, а якщо є якісь плямки, то на контрасті з широкими порами їх не помітно.
Шкіра, на щастя, не чутлива. Маю підозру, що через те, що використання різних активів в догляді (кислоти, вітамін С, ензими) завжди розділяю, намагаюсь хоча б поверхнево глянути, що є в складі засобів, аби не було неприємного результату від неправильного "сусіда", а мої найкращі друзі протягом років - засоби з пребіотиками, які підтримують природний баланс мікробіому шкіри.
Враження від використання крему:
🔸 Крем середньої щільності з легким бежевим відтінком. При контакті зі шкірою стає наче невагомим. Аромат косметичний свіжо-пудровий, не надто інтенсивний та приємний.
🔸 Фініш немов оксамитовий. Для жирної “балуваної” шкіри цілком комфортний як для денного (до речі, в лінійці є ще крем з спф 15) так і вечірнього використання. За відчуттями він доволі універсальний та мав би бути комфортним і для інших типів шкіри.
🔸 Для мене абсолютно некомедогенний (тішить відсутність у кремі силіконів). З наявних олій: ши та соняшникова і вони не на самому початку складу.
🔸 Попри те, що попередньо у моєму догляді не було ретинолу, враховуючи усі ризики я пішла на експеримент щоденного використання незначної кількості крему. Жодної негативної реакції на крем 🤷♀️ Ні почервоніння, ні сухості, жодних неприємних відчуттів.
Але зазначу, що крем не комбінувала з жодним іншим активом! Зараз протипоказів до використання ретинолу у мене нема. Інші засоби використовувала максимально прості, що спрямовані на зволоженння.
❗P.S. Я нікого не закликаю роби так само, бо треба зважати на свій стан шкіри та відчувати, що їй потрібно. Розумно такі засоби вводити поступово та не експериментувати, пощастить чи ні 🙃. Але своїм експериментом хочу підкреслити, що косметологія не стоїть на місці і ретинол може бути не таким страшним.
🔸 Після нанесення за відчуттями шкіра приємна на дотик та пружна, помірно зволожена, а тон вже після кількох використань виглядає рівнішим. Про результативність на зморшках чи підтягнутості овалу обличчя нічого сказати не можу, бо такі результати на мені разючо не будуть помітними.
Пакування. Мініатюрка міститься у глянцевій картонній коробочці золотистого кольору. Сама мініатюрка - це пластикова кругла баночка обʼємом 15 мл. Золотиста гвинтова кришечка дзеркально виблискує. Додаткової захисної мембрани нема.
Загальні враження. Крем цікавий з багатим складом, який дійсно спрямований на протидію фотостарінню. Комфортний, некомедогенний. Про вау-ефект сказати не можу, бо на мені його неможливо побачити. Але за відчуттями шкіра більш підтягнута та щільніша.
Що не сподобалось?
- На мою думку, виробник мав би зазначати % ретинолу у складі і прописувати особливості використання та ризики (або, якщо їх нема - то наголосити на цьому). Крім того, не менш корисним було б вказування наявності ретинолу не лише в описі продукті та складі, але й спереду на упаковці, де вказано, що крем моделюючий.
- Враховуючи цінову категорію засобу, хотілось би бачити пакування, яке убезпечує крем від контакту із навколишнім середовищем (повнорозмір теж у баночці з гвинтовою кришечкою).
Чи продовжу користуватись? Так, але не щодня. Потреби у цьому у моєму випадку не бачу.
Такий от лонгрід вийшов у мене. Сподіваюсь для когось ця інформація та мої роздуми будуть корисними.
Коментарі (0)