A.

російські (на мою думку) бренди парфумів, які маскуються під європейські або бренди інших країн

російські (на мою думку) бренди парфумів, які маскуються під європейські або бренди інших країн

Дисклеймер: це моя думка aka оціночне судження, що базується на інформації з відкритих джерел (публікації про продаж корп. прав, коментарі в інстаграмі від брендів російською мовою), я не маю доступу до закритих реєстрів акціонерів, щоб мати офіційне підтвердження від державних реєстраторів 😅

Вирішила написати дуже короткий пост про список російських (на мою думку) брендів парфумів, які мають виробництво в Європі чи в інших країнах та мають зареєстровані ТМ в Європі/інших країнах - як ви можливо знаєте, такий трюк використовують досить відомі бренди інших consumer goods, назви яких є популярні, але про парфуми згадують не часто.

Отже:

  • Haute Fragrance Company;
  • Attar Collection;
  • Vilhelm Parfumerie.

Сподіваюсь, це буде корисно, бо я не підозрювала про останні 2 бренди, поки на це не звернули увагу кілька коментаторів під відео однієї української парфум блогерки.

Ціни на ці бренди немалі, але знаю, що Attar Collection в нас має певну популярність.

UPD: Вирішила додати, що згадані бренди потрапили у список не лише через своїх власників (корпоративних прав чи прав інтелектуальної власності) або менеджерів, а й через те, що наймали російських парфумерів (як-от Attar Collection). Хоча, сюдячи із заголовку в інстаграмі цього парфумера (russianadam) він і є засновником компанії-виробника Attar Collection - "Perfumer, distiller, oud lover Founder @feel_oud @areejledoreperfume".

UPD2 (відповідно до мого ресерчу 30 серпня 2023 року): зайшла в міжнародний реєстр торгових марок Global Brand Database від World Intellectual Property Organization (WIPO) - очікувано, що міжнародну торгову марку Attar Collection оформлено на компанію з ОАЕ, однак ще більш очікувано, що заявником на реєстрацію цієї ТМ у 2021 році до 2031 року є російський патентний повірений з москви borshch-kompaneets nikolay stanislavovich:) Ось ще цікавий розділ: Contracting State or Contracting Organization in the territory of which the holder has a real and effective industrial or commercial establishment - RU (тобто власник ТМ має реальну та ефективну присутність у ru)

Та й таке 😓