Підсумок 2024 року
Краще пізніше, аніж ніколи 🤭
Пам'ятаєте ми писали б'юті план на початку 2024 року?) https://club.makeup.com.ua/post/28362/ Так ось, час робити висновок.
Знаю, це потрібно було зробити наприкінці 2024 року, але якось я заматалася + була неспокійна обстановка у місті (хоча вона і досі є, кожного дня тривоги, загрози чи атака), тому якось це відтягувалося. Але зазирнути у написаний на початку 2024 року план хотілося і підвести підсумки зробленого (або не зробленого 🤪). Віділити для себе з чим впоралася із запланованого, що реалізувалося, що ще треба підкоригувати, а з чим потрібно ой як працювати. Ну і врешті решт, зробити загальний висновок минулого року з якого можна відштовхуватися на цілі на наступний рік (наскільки це можливо у наших реаліях).
1/6/7/8/12 налагодити сон/пити достатню кількість води/повернути практику медитації/повноцінно харчуватися без частих перекусів/загалом зайнятися своїм здоров'ям.
налагодити сон - я з цим дійсно працювала і більш менш мені вдалося лягати об 23:00-23:30 (замість 00:30-01:00) і вставати об 07:30-08:30 (замість 9:30-10:00). Погодьтеся, результат хоч і не великий, але доволі помітний і він позитивно сказувався моєму на загальному самопочутті. Але, з нічними тривогами і безсонними ночами (прифронтове місто) це все повернулося на круги свої 🤪 Дуже прикро, наче всі твої зусилля викинули у смітник ... Але такі наші реалії. Пропрацьовувати цей пункт до бажаного ідеалу поки це все триває, сенсу не бачу. По можливості буду намагатися лягати раніше і прокидатися раніше👌🏻Частково можу вважати цей пункт виконаним на 50%.
пити достатню кількість води - повернула свою звичку пити теплу воду зранку натщесерце (корисно як для самого шлунку, так і для жовчного). В цілому впродовж дня намагаюся контролюватися кількість випитої води, але в холодну пору року це дається важче, аніж влітку. Тож в більшій мірі цей пункт ✅
❌повернути практику медитації - не могла зосередитися і налаштуватися, здається мій ментальний стан знаходиться в більшому стресі, аніж в 2023 році ... Треба це виправляти. Хоча дещо для менталки я таки робила, але потрібно все ж таки скласти конкретніший список (окрім медитацій).
повноцінно харчуватися без частих перекусів - цей пункт коливався, то налагоджувала, то знову як запрацююся і снідаю коли вже обід, а обідаю, коли вже вечеря 🤪 Хоча ось ці перші дні нового року намагаюся слідкувати за вчасними прийомами їжі. Тож над цим пунктом планую працювати більш відповідально у цьому році 💪🏻
загалом зайнятися своїм здоров'ям - по попереднім пунктам все ясно, не зробилося те, що планувалося, бо накатилося все одне за іншим.
2 - прочитати більше книг, аніж у 2023 році - мимо ... ❌ За 2024 повністю була прочитана лише 1 книга, ще декілька наполовину незавершені. А основна причина провалу цього пункту - постійне сидіння у телефоні, багато писала дописів, годинне відслідковування де летить і т.п. І якщо ще читати в електронному вигляді книги (бо поки немає можливості купувати друковані книги), це було б занадто велике навантаження на очі (а в мене і так у використанні багато пляшок зі зволожуючими краплями). Тож висновок який - потрібно балансувати те, що можна контролювати.
❌ 3/4 робити масаж нефритовим роллером/гуаша/сухий масаж - провал 🫣 Чесно забувала, а треба повертати, бо коли робила, бачила результат. Роллер для обличчя, гуаша для тіла та розгону лімфи, ще додала би кульки резинові з шипами для стоп.
5/11 зайнятися своїм волоссям/зміцнити свої нігті і повернути стару довжину
зайнятися своїм волоссям - був пункт по зміцненню волосся. Якщо читаєте мій блог, то скоріше за все помічали - додала у догляд шампунь проти випадіння волосся, спреї, тоніки і також пропивала вітаміни. Тобто працювала над цим, але в умовах постійного стресу - це питання залишається відкритим. Тож, працюємо далі.
✅ зміцнити нігті та повернути стару довжину - вітаміни, олія для кутикули і не тільки, дають свої плоди, ситуація трохи краща аніж була у 2023, тож в більшій мірі цей пункт вважаю виконаним.
9/10 відкрити для себе нові бренди (особливо українські) і пізнавати більше б'юті сферу/навчитися робити красиві мейки
✅відкрити для себе нові бренди і пізнати більше б'юті сферу - так, з чималою кількістю нових брендів познайомилася в цьому році, деякі з них запали в саме серце. І так, чимало нових доглядових продуктів для себе відкрила: скраб і пілінг для шкіри голови, ензимну пудру (до того користувалася лише убтаном), нішеву парфумерію, флюїд для волосся (загалом стала більше використовувати різні доглядові засоби для волосся (і частіше, аніж раніше), олійку для кутикули саме у форматі олівця, сироватку під очі.
навчитися робити красиві мейки - ну, так, не прям вау, тому що руку не набивала і не робила макіяж кожного дня (та подекуди тижнями його не робила), але стала фарбуватися краще аніж у попередні роки, тож це ✅
Додатковий пункт, якого не було по плану у 2024 році - розхламлення. Почала позбавлятися того чим давно не користуюся, що лежить без діла - будь-то одяг, косметика чи інший непотріб. Що вже не імпонує мені, що не підходить моєму типу шкіри чи по іншим особистим уподобанням. І знаєте, це так прекрасно, ось це зменшення фонового шуму. І одразу все потрібне знаходиться в лічені хвилини, і знаєш що і коли потрібно нанести і з чим комбінувати.
Також оновила свій парфумований гардероб і мені стало цікаво знаходити і відкривати для себе нові аромати.
Загалом це було цікаво: проаналізувати і підсумувати попередній рік, розуміти над чим ще треба працювати, що вдосконалювати, що вже не актуально і чого хотіти/бажати на майбутнє.
З Новим роком мої любі 💚 Бажаю усім нам мирного неба над головою та стабільного відчуття безпеки і спокою на душі 🧘🏻♀️
Дякую, що читаєте 💖
Коментарі (0)