falafelka01

В вічній боротьбі за чисту шкіру

Для початку хочу поділитись деякими порадами, які також в свій час для мене були корисними, це швидше для тих хто на початку свого шляху до чистої шкіри, тобто для підлітків. Хоча для когось з перманентними проблемами може бути також цікаво.
1. Якщо є тенденція до локалізації проблем біля волосся, нижче підборіддя, або ділянки біля вух, треба звернути увагу на якість гігієни. Причиною може бути погано змитий засіб для вмивання з цих місць. З тієї ж опери висипи навколо губ - прослідкуйте чи добре видаляються залишки зубної пасти після чищення зубів.

2. Для людей які носять окуляри, важливо підтримувати їх чистоту. Можливо для когось це здається очевидним, але коли окуляри це необхідність, і використовуються 100% часу догляд за ними не в фокусі уваги, принаймні в мене це було так. Дужки мають безпосередній контакт зі шкірою і накопичують бруд, що може спровокувати появу висипів.

3. Відмова від зайвого контакту рук з обличчям, мова не йде про видавлювання, цього можуть уникнути тільки сильні духом люди, я ж маю на увазі не підпирати рукою підборіддя, і не класти голову на долоню.

Початок огляду

Коли погіршується загальний стан шкіри, наприклад перед критичними днями, або загалом бувають гірші часи, на допомогу приходить коригуючий крем-гель від La Roche-Posay. Наношу мінімальну кількість на проблемні ділянки і це допомагає уникнути появи нових висипів, а також вже наявні проходять швидше. Оскільки шкіра комбінована найчастіше страждає лоб і підборіддя, подразнень засіб ніколи не викликав, і сухості від нього не було. Використовувати треба певний проміжок часу, діє не за один раз.

Для одиничних прищів, або коли руки не стримались і щось було видавлено застосовую протизапальний засіб Derma Series. Свого роду це левел ап для саліцилової кислоти, не так агресивно сушить як кислота, видно де нанесено, по ефекту дії не варто сподіватись на якусь магію де прищ просто зникне за 1 раз, але справді допомагає пришвидшити загоєння.

Патчі від прищів від бренду Elizavecca: підходять для зовнішніх водянистих прищів. Перед застосуванням прищик треба пошкодити і накрити патчем, саме так спрацює гідрогель. Чудово підходить щоб замаскувати почервоніння, і разом з тим запобігає потраплянню бруду ззовні та бажанню влізти руками.

13 січня, 2025
falafelka01
13 січня, 2025