FancyNickname

Спекотне сонце січня

Спекотне сонце січня
Спекотне сонце січня

Один із найпопулярніших кремів світу, кожну хвилину продається 10 баночок.
Маркетинг чи заслужений успіх?
Давайте подивимось 👇

Почнемо з найгучнішого параметру, аромату.
Піраміда аромату
Верхні ноти: фісташка, мигдаль
Ноти серця: геліотроп, пелюстки жасмину
Базові ноти: ваніль, солона карамель, сандал

Аромат називається Cheirosa 62, і португальською це означає неймовірно смачний і це дуже влучно.

Найбільше відчуваю фісташки, солону карамель та ваніль. Асоціації з вишуканим десертом - заварний крем, фісташкове морозиво, макарон.
Увага! Не притуляйтесь близько до голодних людей - вас можуть з'їсти 😆 А якщо серйозно, то користуючись цим кремом я постійно чую комплімент "Ти смачно пахнеш". Аромат насичений, гучний і тримається цілий день, поступово стихаючи. Я не люблю солодкі аромати, але цей сподобався. Пасує на зиму і додає енергії вранці. Влітку, боюсь, буде занадто задушливим.

Жовта яскрава баночка у кожного викличе свої асоціації. Сонце чи вигини жіночого тіла. Біла гвинтова кришка і додаткова накривка всередині додають контрасту. Крем випускається у кількох розмірах - 25, 75, 150, 240 мл, трапляються лімітовані 500 мл тиражі. У мене 75 мл баночка, якраз достатньо не просто потестувати, а й покористуватись.

Склад
Aqua (Water, Eau), Methyl Glucose Sesquistearate, Phenyl Trimethicone, Dodecane, Caprylic/Capric Triglyceride, Parfum (Fragrance), Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Caprylate, Glycerin, Cetyl Alcohol, Paullinia Cupana (Guaraná) Seed Extract, Theobroma Grandiflorum (Cupuaçu) Seed Butter, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Euterpe Oleracea Fruit (Açaí) Oil, Bertholletia Excelsa (Brazil Nut) Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Squalane, Ilex Guayusa Leaf Extract, Ilex Paraguariensis Leaf Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Bixa Orellana Seed Extract, Tocopherol, Mica, Sodium Phytate, Xanthan Gum, Sorbitan Isostearate, Sodium Stearoyl Glutamate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Citral, Coumarin, Hydroxycitronellal, Limonene, Tin Oxide, CI 77891 (Titanium Dioxide)

Дуже багато складників, а всі заявлені олії та екстракти йдуть після аромату:
☀️ екстракт гуарани багатий на кофеїн для стимулюючого ефекту
☀️ олія купуасу (родич какао), кокосова олія - зволоження та пом'якшення
☀️ олія асаї - антиоксидант
☀️ олія бразильського горіха
За шимер у складі відповідає міка (слюда). А гладкість і блиск забезпечує силікон Phenyl Trimethicone.

Візуально крем дуже схожий на заварний, ванільного кольору. І його текстура саме кремова, це не легке суфле чи щільний баттер. Трохи тане на шкірі, впитується швидко не залишаючи жирної плівки і робить шкіру зволоженою та оксамитовою. Розхід невеликий.
Чи буде крем заважким на літо незрозуміло. Схиляюсь що мав би бути комфортним, але моя схильна до сухості шкіра може вирішити інакше.

Крем з легким шимером, намагалась зловити його на фото. Виглядатиме дійсно гарно на засмаглій оголеній шкірі, а не під шерстяним светриком 😅
Користуюсь кремом тільки вранці, через сильний аромат і наявність шимеру.

Ефекту підтягнутості не помітила, або він дуже мінімальний.
Для мене це найбільш суперечлива обіцянка, як і безліч відгуків про зникнення целюліту і розтяжок, бо вже давно не вірю в магічні креми, які замінять спорт і здорове харчування. Целюліт для жінки, що вийшла з пубертатного віку це нормально, це вторинна статева ознака. Можна зменшити його прояви масажем і вправами, комплексно, але не баночкою крему. І моя улюблена рекомендація від виробника втирати масажними рухами. Якщо робити самомасаж щодня навіть без крему, то результат буде. Тож тут ефект плацебо і маркетинг. І засмага з блискітками ✨️

Миколай цьогоріч був у мене щедрий, я отримала баночку цього крему не тільки у адвенті. Друга баночка дочекається літа, а ще краще моря. Враження неповні без затесту у костюмі бразилійської танцівниці у приморському містечку ввечері. Або, якщо помріяти, то у самому Ріо🤭 До речі, назва бренду, Sol De Janeiro, перекладається як сонце січня, найспекотнішого літнього місяця у південній півкулі.

Висновки
Приємний крем з магічним ароматом і непоганим ефектом плюс шикарний сторітелінг. Купувати на постійній основі його не планую, зокрема через високу ціну (найбільша баночка більш ніж вдвічі дорожча за небюджетний Rituals) і трохи засолодкий для мене аромат. Проте не виключаю купівлю баночки у майбутньому, разом з квитками у Південну Америку 😁

А от чого хочеться навчитись у бразилійок так це любити себе незалежно від особливостей свого тіла. І крему на поличці.

15 січня, 2025
FancyNickname
15 січня, 2025