Тональний крем Clinique Even Better Refresh
Є питання
Найперший мій люксовий та найдорожчий засіб в косметичці! Ніколи б його самостійно не обрала, але раз порадила візажистка, рішила взяти.
Саме ця серія Clinique йде зволожувальна з гіалуроновою кислотою та невеликим вмістом саліцилової кислоти. Особливо рекомендується для сухої, вікової комбі шкіри.
Чому BB від Purito не залишили? Взагалі мені сказали, що я наношу замалої кількості тону, типу з таким сенсом можна взагалі нічого не мазати. Але якщо я вже хочу нанести, треба, щоб виконалась його функція. Purito в 21 відтінку у більшій кількості дуже мене сірить і підкреслює мої синяки та плямки, бо він холодний, а шкіра у мене нейтральна. Тому треба витягувати баланс свіжими відтінками, ближчих до теплих.
Порівнювати мені мало з чим, бо до цього лиш мала bb-креми від Missha та Purito. Але другий я ще не викинула, тому порівняємо.
Пакування та склад
Ну за таку ціну я очікувала трохи більшого 🥲 Воно красиве, але дуже простеньке, я маю надію, що всі сили вклали в формулу.
Тональний приходить в картонній упаковці із зображенням квітів та вибитими срібними деталями на ньому.
Баночка тонального простенька, плоска, має 30 мл з ледь витягнутим носиком. Щось мені підказує, що ці літери з часом будуть здиратись.
Відтінок у мене WN (warm neutral) 01 flax - підібраний ідеально, світлий та нейтрально-теплий, щоб витягнути моє лице із сірості. Підбирали до кольору ключиць)
Консистенція - щільніше ніж в BB, як поживний, але не жирний крем. Але так як пігментація вище, його не потрібно багато. Clinique наче розрівнює шкіру під собою і заповнює її. Має легкий косметичний аромат.
Склад тут величезний, проте хороший. Основа водна із силіконами, без тальку, багато доглядових компонентів: ніацинамід, пептиди, саліцилова кислота, кофеїн, гіалуронова кислота. Тобто справді в перспективі гарно впливатиме на шкіру.
Враження в користуванні
Наноситься не просто. Якщо BB-крем навіть пальчиками можна, тут так не вийде, бо таким методом він наноситься щільно і погано розподіляється. Тут тільки вологим спонжиком.
Лишає більш натуральний напівматовий фініш, який можна не закріплювати пудрою, але я це все одно роблю, щоб він не поплив протягом дня і не залишав сліди.
Протягом дня нікуди не дівається, але до кінця дня трошки підкреслює сухі ділянки.
Колір як бачите справді мені підійшов на відміну від Purito 21 😄. Не окислюється, гарно підлаштовується. Пігментація середня, ближче до високої.
На фото може здатись надто жовтим, хоча насправді це не так, чомусь телефон так передає відтінок.
В чому нюанс? Не може подружитись з моїм доглядом. Йому потрібна добряча зволожуюча база, а на моєму жодному кремі він не хоче сідати рівномірно. Тому тут експериментую і шукаю підхід.
З ним використовувала базу від Bobbi Brown, то на неї лягла ідеально! (Хоча сама база потім викликала почервоніння). А от на креми ніяк 🥲
По типу шкіри гарно підійшов, не обтяжує і не відчувається, справді підійде більше для комбінованої шкіри. Великий плюс, що не викликає висипи чи комедони.
Підсумки
Тональний крем Clinique Even Better Refresh хороший, але ще шукаю до нього підхід у вигляді основи під нього.
Через його непривично високу щільність поки з ним не подружилась, тут нема такого, що швиденько наніс (як bb-крем чи тональні сироватки) і побіг, тут треба час, поки спонжиком його розподілиш.
Лінійка кольорів справді різноманітна, кожна знайде свій.
По ефекту гарно вирівнює тон, наче згладжує рельєф шкіри та не підкреслює сухі ділянки (якщо добре зволожена шкіра!).
Підійде для вікової, тонкої чи комбінованої шкіри.
Все таки маю в планах взяти ще один тон з легенькою консистенцією на теплішу пору, тому якщо знаєте щось з широкою палітрою кольорів, порадьте пліз)
Коментарі (0)