Маска для волосся Madara Cosmetics Feed Repair & Dry Rescue Hair Mask

Маска для волосся Madara Cosmetics Feed Repair & Dry Rescue Hair Mask
Маска для волосся Madara Cosmetics Feed Repair & Dry Rescue Hair Mask

Привіт усім! Продовжую своє знайомство з цікавим і приємним латвійським брендом Madara і хочу розповісти про випробувані продукти їхньої лінійки для волосся. Догляд за волоссям Madara представлений цілою низкою продуктів: кілька видів шампунів і кондиціонерів, трітмент для скальпу, міст для волосся і маска для волосся. Про неї і йтиметься далі.

Маска для волосся Madara Cosmetics Feed Repair & Dry Rescue Hair Mask

Традиційна для волосяних масок пластикова баночка. Об'єм 180 мл (краще би, звісно, 200…). Продають її без захисної слюди (напевне, з екологічних міркувань, оскільки сам бренд виступає за зменшення відходів і recycling).

Теж доволі традиційна. Біла в'язка субстанція, волоссям розподіляється доволі легко, неначе ковзає. Запах доволі сильний, відчувається, що не пожаліли ароматичної композиції, але приємний, суміш трав та ефірних олій. Дуже стійкий, тримається до наступного миття голови. Мені норм, але, якщо ви чутливі до ароматів, то майте на увазі.

Виробник на своєму сайті подає, ясна річ, солодкий опис: "Всі ваші волосяні мрії здійсняться разом із нашою маскою глибокого відновлення на основі виняткової суміші олій та грибів, яка живить і запобігає пошкодженню волосини, зберігаючи колір і роблячи волосся шовковистим, гладеньким і блискучим". Це все зрозуміло, що саме їхня маска і тільки вона зробить нам волосся ляльки Барбі. А що ж насправді у нас зі складом?
Aqua - вода;
Chantharellus Cibarius (Chanterelle) Extract - екстракт лисички;
Cetearyl Alcohol - хороший жирний спирт, емолент;
Distearoylethyl Dimonium Chloride - антистатик, кондиціонер (сім'я солей, назви яких закінчуються на -onium Chloride - класична складова всіх кондиціонерів, бальзамів і масок для волосся, саме вони і роблять його гладеньким);
Glycerin - гліцерин, зволожувач;
Brassica Alcohol - жирний спирт, емолент;
PCA Glyceryl Oleate - емолент;
Sodium PCA - зволожувач, хороша штука;
Aroma - ароматизатор;
Cocos Nucifera (Coconut) Oil - кокосова олія;
Hydrolyzed Keratin - гідролізований кератин, хороша штука, здатен заповнити пошкоджені ділянки волосини;
Xylitylglucoside - зволожувач, запобігає втраті вологи;
Lactic Acid - молочна кислота, хороша штука;
Butylene Glycol - розчинник;
Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride - кондиціонер;
Benzyl Alcohol - консервант;
Anhydroxylitol - зволожувач, похідна цукру;
Persea Gratissima (Avocado) Oil - олія авокадо;
Hydrolyzed Wheat Protein - гідролізований протеїн, живильний компонент;
Sodium Benzoate - консервант;
Xylitol - зволожувач цукрового походження;
Potassium Sorbate - консервант;
Ascorbyl Palmitate - слабка форма вітаміну С;
Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit Butter - олія ши;
Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil - олія енотери дворічної;
Prunus Amygdalus (Almond) Dulcis Oil - мигдалева олія;
Tocopherol - вітамін Е;
Crambe Maritima (Sea Kale) Leaf Extract - екстракт листя катрана морського;
Phospholipids - емолент, основний компонент клітинних мембран;
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil - соняшникова олія;
Linalool - ароматизатор;
Limonene - ароматизатор;
Benzyl Salicylate - ароматизатор.
Отже, маска безсиліконова, тож значного візуального ефекту не дасть. Базою маски крім води дійсно є обіцяний екстракт грибів, а також емоленти й антистатик. Загалом, крім екстракту грибів, база абсолютно типова для більшості масок для волосся (плюс у багатьох іще силікони, але не завжди). Обіцяні олії у складі теж є. Але. Погляньмо на їхнє розташування у списку інгредієнтів. Вони йдуть після ароматичної композиції, частка якої зазвичай становить кілька відсотків, отже, їх насправді дуже і дуже мало. Загалом можу припустити, що маска більше працює на зволоження, а не живлення, оскільки зволожувальні компоненти йдуть у списку вище.

Виробник пропонує розподілити маску на чисте волосся, підсушене рушником, і потримати 5-10 хвилин. Я зазвичай тримаю довше і під поліетиленовою шапочкою для кращого ефекту.

Спершу про те, що по ідеї має бути (обіцянки взяла з офіційного сайту бренду). "Маска зміцнює ліпідний матрикс і захищає від механічних і термальних пошкоджень. До складу входить унікальний екстракт грибів лисички, кондиціонуючі натуральні олії, фосфоліпіди, що підсилюють блиск, і мікрокератин, за рахунок чого ваше волосся стане блискучим, м’якшим на дотик і краще захищеним від тепла і втрати кольору".
На ділі ж усі обіцянки ділимо на два. Волосся дійсно стає м'якшим і приємним на дотик. Блиск також є, але такий самий блиск мені дає і просто кондиціонер/бальзам. Щодо захисту від тепла, то, наскільки я читала, за термозахист відповідають насамперед силікони (знавці haircare, поправте мене, якщо не так), а тут їх немає, тож не думаю, що вона дає якийсь термозахист. Втрата кольору - теж сумнівно насправді, адже олії ж ніби навпаки швидше вимикають пігмент (знову поправте, якщо не так). Тож насправді маска непогана, але, ясна річ, усього обіцяного зробити просто не здатна. Поки коштувала дешевше, то купувала її, але за цю ціну, що зараз, бажання вже немає, буду шукати бюджетнішу заміну.
Дякую всім за увагу! І, будь ласка, поділіться своїми масочними рекомендаціями! 🤗