Living Proof Night Cap Overnight Perfector - hot or not?

Living Proof Night Cap Overnight Perfector - hot or not?

Привіт усім! Ну, власне, на цьому підзаголовку і можна було би завершити весь відгук 😅 Але то було би не в моєму стилі 😅 Тож з'ясуймо, чого not.

Living Proof Night Cap Overnight Perfector - hot or not?
Living Proof Night Cap Overnight Perfector - hot or not?
Living Proof Night Cap Overnight Perfector - hot or not?
Living Proof Night Cap Overnight Perfector - hot or not?
Living Proof Night Cap Overnight Perfector - hot or not?
Living Proof Night Cap Overnight Perfector - hot or not?
Living Proof Night Cap Overnight Perfector - hot or not?

Living Proof - це пафосний хайповий бренд догляду за волоссям родом зі США, обличчям якого є Jennifer Aniston. Бренд існує з 2005 року і позиціонує себе як високонауковий, над розробкою формул працює команда біоінженерів із Масачусетського технологічного університету. За інформацією з офіційного сайту Living Proof має 20 патентів. Запатентованою, зокрема, є молекула Octafluoropentyl Methacrylate, що здатна зволожувати волосину і відштовхувати від неї довколишній бруд. Продукція бренду не містить формальдегідів, сульфатів і силіконів. Асортимент бренду представлений шампунями, сухими шампунями, бальзамами, масками і незмивним трітментом для волосся. Вся продукція поділена на групи: "для кучерявого волосся", "для пухнастого волосся" тощо. За рахунок своїх революційних формул Living Proof обіцяє відновити пошкоджене волосся, зробити будь-яке волосся здоровим і допомогти відростити довге й розкішне волосся. Бренд неодноразово здобував різні нагороди, у тому числі від Allure, Glamour, Cosmopolitan (загалом понад 150; нагородами був удостоєний і герой цього відгуку).

За інформацією виробника це - легкий незмивний нічний трітмент, що працює на вологому чи сухому волоссі і на ранок робить його блискучим, живим і слухняним. Він покриває кожну волосину захисним шаром, а також зволожує.

Пластиковий флакон об'ємом 118 мл із помповим механізмом. Мені на довге волосся треба десь 4-5 натискань. Користуватися дуже зручно, помпа м'яка, не ламається, вичавлює засіб до дна (один флакон я вже використала повністю).

Біле молочко з дуже сильним нав'язливим парфумованим ароматом. Аромат типовий для всяких незмивних засобів для волосся. Лишається на волоссі, тримається аж до наступного миття голови. Молочко вбирається волоссям доволі швидко, спершу це все має вигляд мокрого волосся, однак висихає за кілька хвилин. NB: якщо трохи перебрати з засобом, то він візьметься на волоссі білими грудочками, вичесати які не так і просто.

Поглянемо спершу, що нам розписує виробник (інфу брала з офіційного сайту): "суміш амінокислот, що проникають у кортекс і роблять волосся наповненим та м'яким; кондиціонери й антиоксиданти з функцією time-release, що зберігають вологу та захищають від агресивного середовища; молекула здорового волосся + потужна технологія згладжування кутикули; біоміметичні ліпіди, розроблені, щоб імітувати природні ліпіди, що захищають волосся і роблять його гладеньким". Вах, як усе красиво. Що ж, погляньмо, що у нас зі складом насправді:
Water/Eau/Aqua - вода;
Octafluoropentyl Methacrylate - запатентована молекула, що зволожує і захищає від довколишнього забруднення;
Ethylhexyl Stearate - емолент;
Propylene Glycol Dibenzoate - розчинник;
PPG-3 Benzyl Ether Myristate - емолент, пластифікатор, поглинач UV променів;
Isohexadecane - емолент, розчинник;
Quaternium-91 - кондиціонер;
Isoamyl Laurate - емолент, альтернатива силікону;
Polyquaternium-4 - антистатик, плівкоутворювач;
Hydroxypropyl Guar - антистатик, плівкоутворювач;
Hydrogenated Castor Oil/Sebacic Acid Copolymer - емолент, кондиціонер;
Isododecane - емолент;
C13-15 Alkane - емолент;
C10-40 Isoalkylamidopropylethyldimonium Ethosulfate - антистатик, кондиціонер;
Linoleamidopropyl Ethyldimonium Ethosulfate - антистатик, кондиціонер;
Cetearamidoethyl Diethonium Hydrolyzed Rice Protein - кондиціонер;
Fragrance/Parfum - ароматична композиція, наш приблизний маркер того, що інгредієнтів нижче у списку буквально 1-2%;
Oryza Sativa (Rice) Seed Protein - рисовий білок;
Oryza Sativa (Rice) Extract - екстракт рису;
Phytic Acid - нейтралізатор металевих іонів;
Hydroxyethylcellulose - загущувач, стабілізатор емульсії;
Glycerin - зволожувач, ідентичний шкірі компонент;
Sodium PCA - зволожувач, елемент натурального зволожувального фактору;
PCA Ethyl Cocoyl Arginate - зволожувач, антистатик;
Arginine, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine - це все хороші амінокислоти, елементи натурального зволожувального фактору;
Dipropylene Glycol - розчинник;
Phenoxyethanol - консервант, аналог парабенів;
Ethylhexylglycerin - підсилювач дії консервантів;
Caprylyl Glycol - підсилювач дії консервантів;
Glycolic Acid - гліколева кислота (AHA);
Aspartic Acid - амінокислота, зволожувач і вирівнювач рівня pH;
Sodium Lactate - сіль молочної кислоти, вирівнювач рівня pH;
Citronellol, Citral, Limonene, Linalool - ароматизатори на основі ефірних олій.
Отже, бачимо, що трітмент дійсно містить компонент, покликаний зволожувати і захищати волосину (запатентована молекула Octafluoropentyl Methacrylate), причому можна припустити, що цього компонента тут доволі багато. Також у засобі є й обіцяний захист від впливу довкілля у вигляді пластифікатора та плівкоутворювачів. Велика кількість різних емолентів та кондиціонерів по ідеї має давати ефект м'якого, гладенького і блискучого волосся. У незначній кількості маємо також традиційні зволожувачі (у тому числі й обіцяні амінокислоти), типові для продуктів догляду за шкірою. Обіцяних "біоміметичних ліпідів" не бачу, але я не хімік, може, вони десь і ховаються.
Словом, загалом склад ніби і непоганий, але чи прямо-таки "революційний"? 🤔 Ну, ок, за рахунок запатентованої молекули з натяжкою можна погодитися. Втім, нехай слово "патент" не викликає ейфорії. Мені доводилося перекладати деякі патенти, то нічого прямо проривного і революційного там у змісті не було.

Почнемо з солодких обіцянок виробника (брала з офіційного сайту): "Миттєво робить волосся більш гладеньким, а також м'якшим і слухнянішим. Зміцнює волосся, створюючи невидимий захисний шар. Пригладжує кутикулу, додає блиску і кольору. Результати за ніч, які тримаються навіть після п'яти використань шампуню". На словах, як завжди, все просто ідеально, прямо Holy Grail. А що на ділі? А нічого. Що "до", що "після". Мої фото "після" (на наступний день після використання) помістила вище, фото "до" - нижче. Блиску не додає, за колір узагалі дивна обіцянка, це ж не тонувальний засіб. Єдиний ефект для мене - стійкий парфумований аромат на волоссі. Пробувала використовувати що на вологому, що на сухому волоссі, різниці не помітила. Плюс так вийшло, що після того, як купила собі один флакон, отримала ще один у подарунок, тож цією штукою користуюся вже понад півтора року (засіб дуже економний), тому вже ж ніби як мала би побачити обіцяний ефект.
Отже, вкотре переконалася, що "дорагабагата" - не означає "круто". Маю ще міньку кондиціонера цього бренду, подивимося, як себе зарекомендує вона.
Дякую всім за увагу до мого допису! Будь ласка, поділіться ідеями вдалих незмивних засобів для волосся 🤗