Моя #Свідомакраса у великому місті
Еко свідомість і розумне споживання. Допис з нагоди Дня Землі
Свідоме споживання – це не тільки данина моді! Це необхідність, яку має сформувати у своїй свідомості та дотримуватись у повсякденному житті кожен думаючий житель нашої прекрасної планети! Адже для комфортного життя нам потрібно не так багато речей, як нам диктує сучасність та маркетинг великих компаній… А екологічність – це наше здоров’я та здоров’я наших дітей! Тому свідоме, розумне споживання і вибір безпечної для здоров’я та довкілля продукції - ось запорука довгого та щасливого життя як кожної людини зокрема, так і планети загалом!
Ось декілька моїх принципів свідогомого споживання у гармонії з природою:
1. Намагаюся купляти тільки здорову їжу, по можливості – фермерську, чи у людей, які самостійно вирощують овочі/фрукти/ягоди.
2. Не викидаю їжу! Перед покупками пишу список необхідного, щоб використати кожен продукт – таке собі безвідходне споживання.
3. Не використовую пластикові пакети – покупки ношу у тканинних еко-сумках-шоперах (в мене по шоперу у кожній сумочці), а продукти – в багаторазових торбинках. У крайньому випадку, якщо забула такі торбинки із собою – в магазині беру виключно паперові пакети.
4. Якщо є вибір – купити продукт у пластиковій тарі чи скляній – завжди обираю скляну, хоч це і дороще.
5. Доглядову косметику купую з максимально натуральним та безпечним складом.
6. Косметику та інші речі купую виключно у тарі, що підлягає вторинній переробці.
7. Сортую сміття. Це норма для нашої сім’ї вже багато років.
8. При прибиранні квартири не використовую агресивну побутову хімію, посуд мию або тільки водою, або з використанням соди та гірчиці, хоча для крайнього випадку можу використати і синтетичний миючий засіб, але тільки із безпечним складом.
9. Замість ватних дисків використовую багаторазовий спонж для зняття макіяжу, або ж багаторазові диски.
10. Не купую косметику, яка тестується на тваринах.
11. Рідкі мила і подібні засоби купую у дой-паках і переливаю такі засоби у мій стаціонарний диспенсер.
12. Новий Рік! Тільки штучна ялинка вже багато років! Чесно кажучи, у мене просто серце крається, як щороку після Новорічних свят біля смітників валяється купу ялиночок, які б могли рости і дарувати нам кисень... Як на мене, повне зрубування ялинок необхідно заборонити на законодавчому рівні!
13. «Ні» одноразовому посуду на відпочинку/пікніку! Якщо на природі (на річці, чи у лісі) бачу сміття - підійму його та винесу. Звичайно, згадуючи незлим тихим словом того, хто його залишив).
14. Якщо речі (одяг) мені не підходять – не викидаю його, а віддаю тим, хто цього потребує. Це ж стосується і дитячого одягу. Якщо ж одяг вже у такому стані, що носити його ніхто не буде – просто роблю з нього ганчірки, які потім використовую при прибиранні.
15. Тару від різних засобів використовую повторно для зберігання всяких дрібничок.
16. Пластикові кришечки від пляшок здаю на переробку (у нас приймають їх у великих магазинах).
17. Здаю батарейки.
18. Економлю воду та електроенергію - виключаю світло, коли йду з кімнати, електроприлади - з розеток. Воду використовую економно, ванну приймаю дуже рідко - душ люблю значно більше.
19. А ще – маленький інтимний секрет) Я вже давно придбала декілька багаторазових менструальних трусиків) Звичайно, використовую не тільки їх, але, коли є можливість побути вдома чи для підстраховки – значна економія традиційних прокладок, які так сильно забруднюють довкілля…
20. Одяг, взуття зношую до кінця. Новий купляю тільки по потребі. Це ж стосується і косметики - ніколи не куплю другу туш, якщо ще не використала першу, - бо в цьому посто немає потреби.
Ось такі маленькі звички, які, по великому рахунку, нам нічого не вартують, але допоможуть зберегти не тільки хороше здоров’я, але й нашу Землю!
Моя улюблена побутова еко хімія і миючі засоби
Абсолютно безпечна як для людини, так і довкілля, має ідеальний склад! А тара підлягає вторинній переробці і її можна повертати назад виробнику.
Багаторазовий диск для зняття макіяжу
Дуже зручний і м'ягенький!) Служить мені вірою і правдою вже багато років! Стійкий макіяж не потягне, але легенький щоденний - з легкістю! Можна замовити такий на улюбленому Мейкапі, або ж на Алі)
Тканинні сумки-шопери
Дуже люблю шопери від Мейкапу! Вони просто нереальної якості! Дуже міцні і витримують велику вагу. Після прання зберігають свій первозданний вигляд. У кожній сумочці по шоперу)
Багаторазовий мішечок для овочів/фруктів
Дуже зручний та вмісткий - легенький, зручно в нього набирати овочі і фрукти для зважування. Маю таких декілька.
Багаторазові трусики для критичних днів
У мене від українського бренду Hahaberry
Коментарі (0)