#Свідомакраса чи як перестати полювати на "швидкий дофамін" 💫
як я, не дивлячись на свою депресію, відучую себе від швидкого дофаміну 💛 Можливо, цей пост дасть тобі задуматися 💫
Розкажу свою історію. Я звикла бути дуже відвертою зі своїми читачами і ті, хто підписані на інші мої соцмережі знає, що в мене рік тому була діагностована тяжка депресія і ПТСР.
І часто люди в такому чи близькому до цього стані "полюють" на так званий швидкий дофамін 😔
Полювання на швидкий дофамін - це спосіб швидко отримати задоволення, з'їсти улюблену їжу, спожити алкоголь чи купити щось собі, щоб відчути себе щасливішою 💸
Про останнє і поговоримо. В мене була проблема зациклювання на косметиці і я купувала її в диких кількостях. В мене тьма декоративки, яку я до кінця життя не використаю. Я полювала за швидким дофаміном, адже коли приходила нова посилка це як розпаковка подарунків на новий рік))
Думаю, багато дівчат мене зрозуміє 😏
Але це не є свідомим споживанням. Багато пакування, багато того, що я викину через термін придатності. А також багато грошей в нікуди 😅😅😅
Я вирішила з цим боротися.
Давайте не обтяжувати природу невикористаними продуктами, а споживати розумно 🌿
Важливо, якщо ти хочеш купити 1001 помаду, 500 палетку чи ще одну цікаву баночку з рекомендацій і так кожного місяця, спочатку трішки притормозити з рішенням ✋🤨
Зараз я обдумую кожну покупку мінімум тиждень. Не купую все "прям сьогодні і прям зараз". Це значно допомогло, я більш раціонально стала відноситися до покупок 😌
Також важливо записувати свої витрати, вести бюджет і слідкувати за тим, щоб дике бажання придбати прямо зараз якусь річ не вдарило по твоєму гаманцю 💰🪙
Щоб боротися з шкідливим швидким дофаміном, спробуй інші варіанти його отримання.