Blondie_rs

Моя #Свідомакраса

Моя #Свідомакраса

"Хочеш щось змінити - почни з себе." Напевне, цю фразу чув кожен, та чи кожен замислювався над цим? Ми деколи забуваємо про надважливі речі, нехтуємо про чистоту довкілля, про те, що дарує нам життя.

І я почала саме з цього. Для чого мені 100500, для прикладу, помад, які були по дуже хорошій ціні, якщо я фізично не можу ними всіма користуватись? Це потрібно як мінімум 20 життів, якщо не більше. Потім це все йде на смітник та просто нікому не потрібне.

Тож, я ще минулого року переосмислила питання про "гори косметики і банок". Краще мати 2-3 помади, але улюблені, чим 50 відтінків бежевого, і всі не такі.

Я вважаю, ринок просто надзвичайно перенасичений. Безліч брендів, безліч продуктів, які виготовляють великими тиражами та не встигаються бути використаними. А з другої сторони - ми тішимось, що є з чого вибирати та шукати щось своє...

Також я завжди любила економити. Мені було не комфортно чистити зуби; чи наносити бальзам/маску на волосся і дивитись, як тече вода. Мию посуд також під мінімальним напором, і тільки коли змиваю, а не намилюю.

Наступним кроком були кульочки [пакетики]. Я дуже рада, що останнім часом подружилась із шопперами. Також нещодавно замовила сітчаті мішечки для фруктів та овочів, щоб також триста пакетиків вдома не збирати. Це значно очистило простір в квартирі!

Сортую сміття вже кілька років, обожнюю все паперове та обов'язково здаю це на переробку. Та не так й давно була одна незрозуміла мені ситуація із одним магазином, де я замовила маленький предмет. А мені прислали у велетенській коробці для 2 кг 😅, з тонною пупирок та повітряних наповнювачів. Якщо ви так за екологію та проти кульочків, для чого так робити?

Це тепер моє улюблене діло! Завжди зберігаю зручні флакони чи банки від кремів, які можна ще використати для будь-чого. Наприклад, в баночці від крему гарно помістився корм для рибок. У використану баночку з піпеткою я перелила частину сироватки та віддала сестрі на затест з умовою повернути баночку для нових відливантів 😀 Декотрі ємкості використовую для економії місця, або для зручності в подорожах. А особливо полюбляю купувати великі об'єми міцелярної води [переливаю частину в банку з дозатором, частину в меншу ємкість та ставлю в ванну кімнату] та шампунів.

І наостанок хочу подякувати мамі, яка з дитинства мене вчила шанувати природу. Як сьогодні пам'ятаю наші походи на річку... І кожна така прогулянка починалась із збирання сміття; бо людям, які приходили на пікнік, важко ж за собою було поприбирати...

Не стидаюсь робити зауваження "шкідникам". Одного разу сусід мені підказав лайфхак, як привернути увагу людей, які смітять.

- Якщо ти побачила, як хтось викинув щось на землю; скажи: "Перепрошую, ви щось загубили!". Людина зреагує, може це гроші чи ще щось цінне. А потім продовж, коли людина підійде ближче: "Ви загубили обгортку від цукерочки))) Її місце в смітнику, а не на траві".

Тому, будьте відповідальними самі перед собою, та не встидайтесь комусь зробити зауваження. Дякую Мейкапу за чудовий конкурс, який нагадує важливість всіх цих маленьких кроків. Деколи з дрібничок починаються великі справи 🤗