Винник Катерина

#Свідомакраса

#Свідомакраса

я не можу похвалитись тим, що завжди обирала все свідомо. Моє життя поділяється на етапи "що я собі можу дозволити", "я бачу - я хочу" і нинішній "свідомий вибір".

імульсивність - головний ворог свідомого.

Після першого "голодного" етапу, коли в мене з'явилась можливість дозволити собі все, що хочеться, я купувала , здебільшого, імпульсивно.

мої шафи були зайняті одноразовими речами, в шухлядах були засоби "про що я думала?".

нині мої покупки обдумані і такі, які точно будуть використовуватись, а не лежати в дальньому кутку шафи.

  • Сьогодні моя косметичка - лише те, чим я точно користуюсь. 80% з неї марковані "eco friendly" або "vegan", що означає, зо вони безпечні для довкілля та не тестувалися на тваринах. щодо решти 20%, то інформації про тестування просто немає.
  • У доглядовій косметиці я 100% перейшла на eco friendly-продукти. раніше (до війни, як зараз я не знаю), я відносила порожні скляні пляшки від певних брендів на повторне використання. зараз Не знаю чи ще діє така ініціатива.
  • Переходячи до засобів для купання і прання, то тут я послідовна в одному - я беру великі каністри чи пакування family pack і розливаю їх по дозаторам. так набагато зручніше використовувати все - від шампунів до засобів для миття посуду. Діти (без дозатора) можуть вилити на себе півпляшки шампуню на голову чи гелю на губку і бовтатись у піні). Дозатор врегульовує використання)

потім всі відходи після використання сортуються на 1) пластик; 2) папір , 3) скло і 4) все інше. Ми б фасували ще і металеві відходи окремо, але наш ОСББ ще не поставив окремий контейнер для цього сорту сміття.

Але я не можу відучити себе від використання плівки🤦‍♀️ наявність контейнерів не спасає. Все одно накриваю продукти плівкою. сподіваюсь, це теж вилікується.

  • Стосовно одягу зараз стало вже простіше) діти Виросли і вже самі знають що їм потрібно. тому зайвих речей поменшало В рази. Бо раніше їм (як і мені) хотілось все і одразу. В зараз виробились свої смаки та вподобання, тому вибір одягу став легшим та зменшився ризик купити річ, яка не буде використовуватись.
  • А гардероб мій і чоловіка носить капсульний характер. Що теж полегшує вибір нових речей та дає можливість із необхідного мінімуму створити кілька самодостатніх композицій.