Олена

Збережи природу, а природа збереже твою красу #Свідомакраса

Збережи природу, а природа збереже твою красу  #Свідомакраса

Я людина, яка пропагує любити природу і берегти екологію.
Я завжди помічала, що є моменти коли ми просто купуємо річ для того, щоб викинути її в сміття. Мене завжди лякали усілякі техногенні катастрофи, (типу виливу танкера нафти в море і т.д..) І ще з шкільної парти мене цікавили відновлюванні джерела енергії.


Ми не останнє покоління, яке буде жити на цій планеті, ми повинні залишити щось нашим дітям … наступним поколінням…

Найбільше я почала помічати усі нераціональні покупки, коли певний час жила за містом. Починаєш більше звертати увагу на те скільки сміття створює одна людина за тиждень і якою “хімією” користується в побуті.

У своїх роздумах, я виявила єдину формулу, яку, якщо кожен з нас буде дотримуватися, ми зможемо зберегти природу. І ця формула це розумне споживання.

Декілька трюків які допоможуть розумно споживати:

  • Купляти великими обсягами (правило працює якщо тара складається з пластику). Великі обсяги і розумне споживання здавалося що це протилежності. Але замість того щоб купити 4 шампуні по 250мл, краще купити 1 літровий - це значно зменшує кількість пластику.
  • Намагатися використовувати екологічні миючі та пральні засоби.
    Це не проста задача, але часто можна знайти такі бренди.
  • Купувати речі в тарі, яку можна відправити на вторинну переробку, або вона органічна ( як картон)
  • Ходити в магазин з екоторбою або зручним рюкзаком. Особистий лайфхак від мене розкласти пакети по всім сумочкам. Навіть якщо у вас сталися непланові покупки у вас завжди пакет під рукою.
  • Користуватися екологічною доставкою, такою як в Make up. Тільки картоне упакування, та щей доставка на велосипеді.
  • Зменшити використання тканниних масок і вологих серветок, адже вони складаються з матеріалу, який не розкладається.
  • Сортувати сміття. Я не вожу сміття десь за місто на переробку, користуюся тим що є поряд з домом і таких місць достатньо багато. Під домом у нас є баки для пластикових бутилки, скла , а папір та картон я просто певний час складаю в пакет і ставлю біля сміттєвого бака. Батерейки збирає АТБ, а у Сільпо можна здавати метал, різний мілкий пластик … Також інколи приїжджає екотобус для утилізації більш складних речей типу лампочок і т.д.
  • Поширювати ідею розумного споживання серед людей

А ви користутеся правилом розумного споживання і якими лайфхаки у вас є?

Ідеальною покупкою, я вважаю ту, в якої немає зайвого платику. Моїм фаворитом у еко пакуванні є марки Relance та Ikarov. Вони використовують скляні тари і простий картон без ламінування.