Strange Love

Які засоби Olaplex реально працюють та варті грошей?

Які засоби Olaplex реально працюють та варті грошей?

Наразі виробник створив цілу лінійку засобів, у якій легко заплутатися. Я розповім вам, які засоби Olaplex дадуть бажаний результат, а які - лише викачування грошей.

Волосся містить багато протеїну кератину, який містить амінокислоту цистеїн. Цистеїн особливий тим, що містить атом сірки (S). Зазвичай два атоми сірки з’єднуються разом, утворюючи дисульфідний зв’язок (SS), створюючи місток між двома протеїнами кератину.

Луг з високим рН, багаторазове нагрівання, вплив сонячного світла, укладка та хімічні процедури розривають дисульфідні зв’язки та призводять до ослаблення та пошкодження волосся.

Основною діючою речовиною Olaplex є пептид Біз-амінопропіл дигліколь дімалат, який і відновлює дисульфідні зв'язки у структурі волосся.

Починалося усе з засобів №1 та №2, які не були у вільному продажі, а реалізовувалися лише для салонів краси. Проте згодом виробник збагнув, що більше коштів зможе отримати якраз таки з продажів масовому покупцю.

1. Olaplex №1 Bond Multiplier - це рідина, яка додається до хімічних засобів, таких як фарбування або хімічна звивка, щоб зміцнити зв'язки у волоссі. Концентрація діючої речовини у ньому найвища, проте не більше 50%. Фактично лише це діюча речовина, вода та консерванти.

2. Olaplex №2 Bond Perfector - це продукт, який застосовується в салоні після виконання хімічної процедури. Концентрація діючої речовини у ньому нижча, кондиціонуючі компоненти фактично відсутні. Тобто дія знову ж таки направлена на відновлення зв'язків у волоску, а не на згладжування кутикули.

3. Olaplex №3 Hair Perfector - це засіб для домашнього використання. Концентрація діючої речовини тут 12-15%, тобто трішки нижча, ніж у №2. Він також не містить кондиціонуючих компонентів, не чекайте від Мені цей засіб здається лише штучною спробою розмежувати продукти «тільки для салонів», «професійного використання» та масові товари, які справді вигідно робити індустрії.

4. Olaplex №4 Bond Maintenance Shampoo - це безсульфатний шампунь із біс-амінопропілдигліколь дималатом як 10-м інгредієнтом, тобто діюча речовина не може перевищувати і кількох відсотків.

5. Olaplex №5 Bond Maintenance Conditioner - звичайний кондиціонер, в якому кількість діючої речовини не перевищує й 7%.

6. Olaplex №6 - незмивашка з великою кількістю силіконів та компонентів кондиціонування, проте і тут кількість головної діючої речовини - лише декілька відсотків.

7. Olaplex №7 Bonding Oil - силіконова олійка, в якій більше діючої речовини, ніж у попередніх кроках, проте менше, ніж у 0,1,2 та 3 кроках.

8. Olaplex №8 - незмивашка з найменшою кількістю діючої речовини, її у кращому випадку кілька %, зате багато кондиціонуючих компонентів, масел та силіконів.

9. Olaplex №0 - бонд для домашнього використання, найбільш концентрований непрофесійний засіб лінійки, аналог Olaplex №1.

Засоби №1 та №2 - призначені для салонного використання та мають дуже високий вміст діючої речовини, проте не містять кондиціонуючих компонентів. Їхні аналоги для домашнього використання - 0 та 3.

Тому якщо ви чекаєте від Olaplex саме відновлення волосся, а не декоративного кондиціонуючого ефекту, то варто придбати Olaplex №0 та №3.

Всі інші засоби містять багато силіконів, масел, проте мало головного компоненту, який і відновлює дисульфідні містки у структурі волосся, тож не варто переплачувати.

Для себе я обрала №3. Він не панацея, проте зараз я знову вийшла в блонд і починаю бачити хороші результати після його використання.