Домашній скраб для тіла 🫶🏻

Домашній скраб для тіла 🫶🏻

Для того, аби приготувати домашній скраб, нам потрібно :

- баночка, у якій буде готуватися та зберігатися скраб 🫙

- цукор 😌

- мед 🍯

- гель для тіла 🤍

У підготовлену ємність додайте цукор. Це є основа нашого скарбу.

До цукру покладіть 1 столову ложку меду, але можна і менше, усе залежить від вашого бажання. Краще, якщо мед буде рідкий, адже тоді скраб легше розмішується. Якщо все ж таки даний інгрідієнт твердий, то можна його підігріти у мікрохвильовій печі чи на водяній бані.

Корисні якості меду дозволяють використовувати його в косметичній індустрії. Він на 100% засвоюється людським організмом. Мед містить понад 300 хімічних елементів і сполук, які надають позитивний вплив на шкіру:

- Вітамін B1 бере участь в життєдіяльності шкіри і збереженні її здоров’я.

- Вітамін В2 захищає епідерміс від вільних радикалів.

- Вітамін В6 зволожує, оздоровлює її і сприяє оновленню клітин.

- Вітамін B3 ефективно знімає запалення, запобігає утворенню прищів, зволожує і пом’якшує шкіру.

- Вітамін C має загоюючими властивостями, усуває сухість шкірного покриву і прискорює виробництво колагену.

- Цинк уповільнює старіння шкіри і бореться зі зморшками.

- Поліфеноли гальмують окисні процеси в клітинах епідермісу.

Якщо хочете більш рідку консистенцію скрабу, то додавайте більше гелю. Після чого усе ретельно перемішайте 🤍

Ось такий скраб у мене виходить. Приємний на дотик, має гарну консистенцію, чудово відлущує ороговілі ділянки шкіри, не травмуючи її, має класний жовтий відтінок та звабливий аромат😍

До скрабу можна додавати різні олійки для тіла, ароматизатори, сіль, усе залежить від вашої фантазії. Мені подобається більш простий варіант, адже його швидко та легко приготувати вдома. Раніше дуже часто користувалась купленими скрабами, але після того, як спробувала домашній, зрозуміла, що він нічим не гірший за інші. Тепер постійно роблю лише такі 🔥

ВАЖЛИВО! Якщо маєте алергію на якийсь із вище перелічених продуктів, то краще замініть їх!

Користуйтесь із задоволенням🫶🏻