Anna_feerie

Що не так з класичним Curly Girl Method або чому я використовую пілінги та Сульсену

Що не так з класичним Curly Girl Method або чому я використовую пілінги та Сульсену

Коли ви починаєте поринати у світ CGM, то проходите шлях від пухнастості та неслухняності до «Вау! Невже це мої локони?». Але є в цій подорожі і сумнівні моменти, про які я хочу сьогодні поговорити.

Класична теорія «методу кучерявої дівчинки» пропонує мити волосся виключно м’якими безсульфатними шампунями або навіть робити ковошинг (тобто використовувати замість шампуню кондиціонер). Для когось це може бути цілком прийнятним варіантом, бо ж є люди, в яких дуже суха шкіра голови та волосся не потребує супер активного очищення.

Але! Для більшості представників слов’янської раси мити голову бальзамом то взагалі не найкраща ідея. Адже без якісного очищення ми ризикуємо отримати не тільки свербіж, лущення або лупу, а й навіть стикнутися з випадінням волосся. Так, кілька років тому кучерява спільнота була шокована через скандал з відомим (я б сказала, еталонним) брендом продуктів для кучерів. Лабораторні дослідження не знайшли в їхніх засобах нічого кримінального, але численні скарги від покупців на сухість, випадіння та порідіння волосся змусили задуматись.

Що не так з класичним Curly Girl Method або чому я використовую пілінги та Сульсену

Як результат – постійне миття голови такими засобами могло призвести до проблем вже з фолікулами та скальпом, а це, погодьтесь, зовсім не те, на що очікують люди, переходячи на CGM.

Тому в будь-якому випадку (навіть якщо у вас сухий тип шкіри голови і ви миєте волосся раз на тиждень) дуже важливо періодично робити глибоке очищення за допомогою шампуню або пілінгу. В якості бюджетного варіанту цілком працює стара добра паста Сульсена – адже завдяки складу вона очищує шкіру, запобігає появі лущення та лупи.

Щодо більш серйозних проблем, таких як себорея, тут треба тестувати. Моєму чоловікові, наприклад, допоміг лише оцей шампунь: https://club.makeup.com.ua/looks/1911/

По текстурі паста доволі густа, помаранчевого кольору і з характерним ароматом (хоча в моїй останній тубі дуже приємна квіткова віддушка, чому я дуже рада). Я наношу пасту після миття волосся, щедро втираю в коріння та залишаю на 15 хвилин (і в цей самий час на волосся наношу маску, щоб не гаяти час)). Після використання проходять будь-які неприємні відчуття та подразнення, шкіра ніби дихає та трохи довше зачіска виглядає свіжою).

Тому рекомендую всім, бо краще профілактика, аніж лікування серйозних проблем (також не забуваємо обирати шампунь, що добре промиває шкіру голови, або, як мінімум чергувати м’який безсульфатний з більш активним та глибоко очищуючим).

Всім здорових та блискучих локонів!=)