Оліч

Alhambra Baroque Rouge Extrait

Alhambra Baroque Rouge Extrait

Ну що ж, почнемо з аромату, що був для мене найочікуванішим з всього замовлення арабських клонів (https://club.makeup.com.ua/looks/10655/), тож його я взялася теcтити першим)

Я люблю Бакару, у мене є оригінальний парфум в форматі відливанту, але заісно мене спокусила можливість отримати аналогічний аромат, який коштує за 100 мл майже так само, як 5 мл у відливанті. Звісно спочатку я захотіла спробувати і познайомитися, тож замовила теж лише відливант (спойлер - і слава богу).

Не буду писати дуже багато про своє відношення до оригінату, (це я робила тут https://club.makeup.com.ua/post/10296/ якщо комусь буде цікаво), скажу коротко, що це дійсно цікавий, якісний, багатогранний і стійкий аромат.

Що до його арабської версії - клоном це не назвеш, може дальнім родичем. Зі схожого - це полуничні льодяники, але в бакарі для мене ці льодяники дуже солодкі, темного червоного кольору, поряд з банкою густого варення, а в цьому парфумі - якісь трошки освіжаючі льодяники з полуницею, наче там ще є крапля мʼяти.

Йоду і бинтів тут немає, може для когось це буде навіть плюсом, але не для мене, мені подобається ця крапелька йоду.

Мигдаль не чую в клоні, шафран і хвоя теж дуже слабенькі, може легка хвойна нота відтіняє льодяники.

Стійкість посередня, з усіх клонів з замовлення зійшов зі шкіри першим і відчувався лише якщо піднести руку близько до носу. Але на одягу тримається краще. Тож цей аромат з усієї пʼятірки клонів ставлю на останне місце (але тому, що не вистачає саме багатогранності бакари, в цілому аромат заслуговує місце бути)

Зате навряд буде задушливим)

  • Верхні ноти: гіркий мигдаль, шафран;
  • Середні ноти: жасмин, кипарис;
  • Базові ноти: амбра, деревині нота, мускус.

Для мене це майже 1:1 Afnan Violet Bouquet, теж арабський клон, але як на мене вони обидва до оригіналу не дотягують. Але з іншого боку ціна в 15-20 разів менша за оригінал дає цьому парфуму велику перевагу.