Яковенко Анна

Топ-засобів для літньої пори ☀️

Топ-засобів для літньої пори ☀️

Сонцезахисний крем.

Шукайте сонцезахисний крем широкого спектру дії з SPF не менше 30 та захистом від UVA випромінення.

Памʼятайте, що фізичні фільтри (оксид цинку, діоксид титану) можуть дещо вибілювати обличчя або бути більш щільними за текстурою (їм треба 10-15 хв, щоб комфортно «всістися» на шкірі), але саме вони мають найменший ризик алергічної реакції. Тому чутливій шкірі рекомендується SPF засоби з фізичними фільтрами.

Хімічні фільтри краще обирати нового покоління (Uvinul T 150, Mexoryl SX, Uvinul A Plus, Parsol SLX, Tinosorb S). Вони є фотостабільними і забезпечують довший захист від ультрафіолету.

Легкий зволожуючий крем ідеально підходить для літнього сезону. Шукайте зволожуючий крем, який не містить олій і має легку текстуру.

СС-крем або сонцезахист з тоном замість звичного тонального крему.

Влітку сальні залози працюють продуктивніше. Щоб не отримати забиті пори і висипання, краще відмовитися від щільних покриттів, а обрати їх легкі альтернативи.

Бальзам для губ із SPF.

Шкіра губ малопігментована, тому практично не має можливості захищатися від сонця. Фотопошкодження окрім пришвидшеного старіння може провокувати злоякісні пухлини шкіри губ. Тому сонцезахисний бальзам вкрай важливий.

Міст для обличчя.

Міст для обличчя допоможе охолодити, освіжити та зволожити шкіру в спекотні літні дні.

Шукайте міст для обличчя, який містить зволожуючі інгредієнти, такі як гіалуронова кислота, алое вера та гліцерин.

Сонцезахист для волосся

Під дією сонячних променів зменшується кількість амінокислот у структурі волосся, а також руйнуються дисульфідні звʼязки, це робить волосся більш ламким, сухим та безбарвним.

Краще, щоб в захисних засобах для волосся окрім фотозахисних фільтрів містились антиоксиданти, наприклад, соняшникова олія, вітамін Е, вони нівелюють дію вільних радикалів на структуру волосся.

Сонцезахисний крем для рук.

Чи помічали ви, що шкіра рук після літа стає зморшкуватою та сухою? Це трапляється через фотопошкодження. Тому руки також необхідно захищати від сонячних променів. Можна наносити звичайний засіб з SPF для обличчя або тіла, а можна придбати окремий крем, який окрім захисту забезпечить ще й догляд за шкірою кистей рук.

Олійка для тіла з шимером. По-перше, це так гарно 😍 коли тіло мерехтить у променях літнього сонечка, по-друге, оліїки мають живильні властивості і неймовірний аромат. Але треба бути обережним, якщо у вас шкіра схильна до висипань.

Сироватки з антиоксидантами.

Допомагають шкірі уникнути та відновитися від подшкоджень, спричинен дією вільних радикалів. Антиоксиданти профілактують появу ознак старіння, освітлюють шкіру, зменшують запалення.

Серед компонентів найпоширенішими є вітамін С, Е, ферулова кислота, ресвератрол.

SOS-засоби для відновлення шкіри

Якщо ж все таки захистити шкіру від сонця не вдалось і ви трішки "підрумʼянились" на сонечку, то варто якнайшвидше допомогти шкірі відновитися. В нагоді стануть тканинні маски. Їх на полицях дуже багато, але не всі мають вдалий склад. Поділюсь моїми улюбленими.

Яковенко Анна
2
Підписники
0