MAXIMOVA🌷

Речовина, яка уповільнює старіння шкіри‼️

Речовина, яка уповільнює старіння шкіри‼️

Правильний догляд, здорове харчування, нормальний сон, відсутність стресу (чим ми не можемо похвалитись) поркащують стан і зовнішність в цілому. А ще я дізналась про цікаву речовину, яку хочу ввести в свою рутину👇👇👇

А́нтиоксида́нти — природні або штучно синтезовані речовини, що сповільнюють чи припиняють окиснення. Антиоксиданти бувають природного і синтетичного походження. У косметиці частіше всього використовують у засобах, які уповільнюють старіння шкіри /Вікіпедія/

Речовина, яка уповільнює старіння шкіри‼️

Окислювальний стрес (вид старіння шкіри) в результаті чого в організмі утворюються вільні радикали. Рівень вільних радикалів контролюють антиоксиданти. Поки між антиоксидантами і вільними радикалами зберігається баланс ми себе відчуваємо добре. Але цей баланс дуже крихкий, якщо рівень вільних радикалів перевищує над антиоксидантами - відбувається окислювальний стрес. В результаті чого вільні радикали починають взаємодіяти з колагеном, клітинами, молекулами. Внаслідок цього ми бачимо різкі зміни на шкірі. Взагалі ці вільні радикали впливають негативно на весь організм в цілому.

Попереджують раннє старіння шкіри. Вони нейтралізують агресивний вплив вільних радикалів та мають імуномодулюючу, протизапальну та фотозахисну дію. Антиоксиданти не накопичуються в шкірі та витрачаються постійно, а тому потрібні нам на регулярній основі.

Засоби в складі яких вони є краще використовувати в ранковій рутині і закривати сонцезахистом, тому що це дуже хороше поєднання.

Найпопулярніші антиоксиданти:

  • Вітамін С
  • Вітамін Е
  • Коензим Q10
  • Глутатіон
  • Ферулова кислота
  • Вітамін А (тобто ретиноїди)

В цьому дописі можете побачити, як знайти антиоксиданти в складі: