katebondarrrenko

Краща ніж Bioderma?

Краща ніж Bioderma?
Краща ніж Bioderma?

Зараз тренд на гідрофільну олію, справді. І я, як слухняний раб маркетингової системи, одразу придбала і собі, а за цей час вже встигла змінити декілька баночок, знайти свого фаворита, декілька раз лікувати шкіру після невдалого підбору тощо.

Незважаючи на те, що гідрофільна олія в моїй рутині завжди присутня, додатково на поличці стоїть і пляшечка з міцеляркою. Навіщо? Нею зручно поправити мейк, наприклад, підтерти стрілку, чи змінити колір помади так, щоб не руйнувати ввесь макіяж. Часто я змиваю мейк очей, особливо коли він дуже яскравий, спочатку мацелярною водою, а вже потім гідрофільною олією, адже часто остання може не справитися з активним макіяжем очей.

Взагалі я нещодавно почула думку, що людям з проблемною жирною шкірою взагалі краще не користуватися гідрофільною олією, адже вона може забивати пори, не залежно від її цінової категорії, якості. От просто тому що це олія. Я була б рада почути Вашу думку! Тому що з цим потоком інформації у соцмережному просторі іноді не розумієш, де ж правда, а де брехня.

Заради експеременту я вирішила на деякий час виключити гідрофільну олію з рутини, а додати звичайну міцелярну водичку, як раз на полиці стояла від Simple, яку дуже рекомендують всюди: і на Makeup відгуки чудові, і в Тік-Тоці бачила безліч рекомендацій.

Склад я вирішила порівняти із відомою рожевою міцеляркою від Garnier, мені здається, що немає людини, яка б у свій час не користувалась даним продуктом. Перші 3 позиції у цих двох міцелярок однакові: Aqua/Water, Hexylene Glycol, Glycerin. Але далі бачу, що у Simple набагато більший склад, є досить непогані компоненти як Citric Acid, Sodium Chloride, Sodium Citrate, Lactic Acid, - це ті, що safetymakeup виділяє як цілком безпечні, до того ж вони займають не останні позиції.

Але відкриваю не менш відому Bioderma для чутливоі шкіри і бачу, що картина ще краща: Peg-6 Caprylic/Capric Glycerides на другій позиції, а не Hexylene Glycol, як у двох попередніх. Гліцериди каприлової та капринової кислот (PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides) – інгредієнт широкого спектра дії з прицільною пом'якшувальною дією. Сприяє регенерації пошкоджених ділянок шкіри, живить та захищає шкіру від зовнішніх подразників, підходить для чутливої, схильної до алергії шкіри. Далі Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract - заспокійливий компонент, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides - відповідають за зволоження та захист біому.

На мою думку, у Bioderma кращий склад, що ідеально підходить для чутливої шкіри, але тут і ціновий діапазон інший, на рівень вище.

А якщо розглядати те, що Simple i Garnier плюс/мінус однакові за ціною, то краще обрати першу - у складі більше нормальних компонентів.

Краща ніж Bioderma?

Упакування: не краще і не гірше, ніж у інших міцелярних водичок. Зручно і просто. У пляшечці 400 мл, купувала на знижці за 115 грн, зараз стільки ж само коштує рожева від Garnier;

Текстура та колір: прозора рідина;

Запах: слава Богу запаху немає, зовсім ніякого;

Застосування: наношу за допомогою ватного диску, гарно його змочую та протираю спочатку очі, а потім обличчя. За необхідності змінюю ватний диск, коли він вже достатньо загрязнився. Обов'язково змиваю водою, потім вмиваюся з пінкою чи гелем для вмивання;

Ефект: мені цей продукт подобається. По-перше, порівнюючи з Garnier, засіб не пече очі, по-друге, не залишає липкий слід на шкірі. І хоча я, звісно ж, змию міцелярку, проте всеодно було неприємно відчувати цю липкість на обличчі. По-третє, не помітила, що стан шкіри змінився в негативну сторону: немає висипань, подразнення, сухості тощо. По-четверте, досить добре змиває макіяж, але з водостійкими засобами з першого разу не справляється.

За свою ціну - хороший дієвий засіб, якщо обирати між Garnier і Simple, я оберу останню. Не липка, не пече, не сушить, не викликає запалень, нормально змиває мейк. Але я б і не сказала, що це дешевший аналог Bioderma, все ж таки склад у неї на сходинку вище.