Оліч

Що робити проти випадіння і ламкості волосся? Продовження.

Що робити проти випадіння і ламкості волосся? Продовження.

Чатина 1 тут - https://club.makeup.com.ua/post/12782/. Як би не було від цього сумно, але немає чарівних шампунів, що зроблять з кожної Рапунцель. Випадіння волосся - це частіше за все симптом якоїсь проблеми, а не самостійна проблема.

Варто зазначити, що мова йде про надмірне випадіння більше 100 волосин на день, та якщо це триває більше ніж 2-3 місяці, тому що є сезонні випадіння.

Ламкість волосся вже залежить і від догляду, інтенсивності термічного впливу та механічних ушкождень, тому тут важливий термозахист, маски, та інше.

Що ж треба робити, якщо випадіння триває вже довго?

1) Звернутися до лікаря трихолога

Я дуже довго не хотіла цього робити. Взагалі я боялася лікарів, завжди тягнула все до останнього, це було дуже неправильно. А ще було страшно подумати скільки прийдеться залишити грошей)). Бо якось одна перукарка ще до якої я ходила на стрижку гарячими ножицями сказала мені, що це все брєд і я просто потім буду тільки на аптеку і працювати (ну звісно, я ж повинна працювати на її кератин і інші процедури).

Але тут задумайтесь скільки ви вже витратили грошей на марні засоби і процедури? А це вже заради здоров'я. Пошукайте лікарів у вашому населеному пункті, почитайте відгуки і налаштуйтеся спочатку хоча б на консультацію. Мені в Харкові попався дуже класний лікар, зараз він у Львові, тож дуже шкода, що я не там)

Можете спочатку самостійно здати кілька аналізів, щоб обговорювати щось більш конкретно, а потім він може послати вас на щось додаткове - в різних лабораторіях є пакети аналізів типу "здорове волосся" і тд. Там загальний аналіз крові, ТТГ (гормони щитоподібної залози), тестостерон, вітамін D, залізо (ферритин), естроген.

В моїй ситуації я мала проблеми з ТТГ (оце був сюрприз), недостачу вітаміну D, а все інше було відносно ок. Тож трихолог мене ще направив до ендокринолога, який мені ще призначив терапію. Причиною можуть бути недосипання, стреси, а куди зараз без них? Тож з ТТГ зараз проблеми багато у кого.

2) Вітаміни

По моїм аналізам трихолог призначив мені купу різних банок з вітамінами. Деякі я повинна буда пити впродовж трьох місяців, а одну банку цілих 6 місяців. Це був перший раз в житті, коли я помітила якийсь ефект від вітамінів.

3) Пити достатньо води і нормально харчуватися

Все геніальне просто, нічого і додати)

4) Робити масаж голови

Це проста, бескоштовна (!) та дуже дієва річ (якщо не забувати цього робити, як я)). Наші волосяні фолікули харчуються з крові, тож вітаміни, вода, здорове харчування роблять кров "більш поживною" для волосся, а массаж голови стимулює більший приток крові до волосся. Але його треба робити правильно:

  • Починаємо робити массаж зі спини. Якщо нікому допомогти, самостійно розімніть собі плечі та шию.
  • Рухайтеся знизу вверх, проминайте гарно м'язи, це буде ще і дуже приємно, якщо ви працюєте за комп'ютером і цілий день сидите.
  • Промассуйте добре скальп, іноді це неприємно та незручно робити, якщо у вас довгі нігті. Набагато зручніше користоуватися різними масажерами для шкіри голови, про них багато тут пишуть дівчата і я повністю погоджуюсь
  • Не забувайте про вушка
  • Робіть масаж не менше 5 хвилин.
  • Можете додати якийсь тонік/сиворотку для росту волося (я хочу спробувати цей тонік з розмарином Weleda Belebendes Haar-Tonikum, відмітила нижче, напишіть якщо пробували)

Насправді лікар сам не акцетував увагу на догляді. Він мені порадив тільки шампунь і шампунь-пілінг від Vichy. Але я не дуже полюбила саме цей пілінг, мені набагато зручніше інколи після шампуню користуватися La'dor Scalp Scaling Spa Hair Ampoule, він в маленькому об'ємі, вистачає на кілька разів, дає холодок по шкірі, тоненьким носиком зручно наносити продукт на шкіру голови. Масажую його кілька хвилин і змиваю.

Мова піде про плазмоліфтинг (PRP-терапія) та мезотерапію. Я спробувала і те і те і обидва методи мені сподобалися. Найдієвіше, що я робила за все життя.

В чому різниця?

Плазмоліфтинг - з вени беруть вашу кров, в спеціальній центрифузі її розслоюють і забирають вашу власну плазму крові. Потім її вколюють вам в скальп. Через те, що матеріал це ваша кров, спочатку ви повинні привести до ладу всі аналізи, пити вітаміни, здати ще аналізи на важкі захворювання типу гепатит, сифіліс, ВІЛ. Я робила 8 процедур з інтервалом 2 тижні, і вона дала мені шикарний результат.

Мезотерапія - вам вколюють вітамінні коктейлі. Теж дало непоганий результат, у мене зменьшилося випадіння, проміжки між процедурами, та їх кількість та ціна залежить від препарату, що вам колять. Чула, що мезотерапія повинна колотися і в шию в тому числі, але мій лікар в Дніпрі цього не робив.

В майбутньому хочу повернутися до плазмоліфтингу.

Тут не буду вдаватися в подробиці, не забувайте про бальзам для волосся, маски, термозахист, олійки, які вам подобаються. Але немає сенсу робити з цього культ. Трошки моїх улюбленців нижче. Раджу власницям сухого та пошкодженого волосся спробувати цю маску.

Сушіть його не на максимальний температурі, взимку ховайте волосся під одяг, захищайте від сонця та механічного тертя, наприклад об крісла чи подушки.

Сподіваюсь я зможу повернути здорову довжину волосся, хоча б частково. Сподіваюсь що мій досвід буде корисним для когось, вбереже від моїх помилок, та підштовхне до правильни дій.

Будьте здорові!